Kunst ontdekken bij Sluispolder

Wat is er te ontdekken?

O.a. werk van Bergenaar Rob Scholte

Trots zijn ze bij Sluispolder dat de succesvolle kunstgalerij Jaski Art uit Amsterdam naast de permanente expositie tijdens de Kunst10daagse extra werk tentoonstelt. Onder andere werk van Rob Scholte uit Bergen. Van 1977 tot 1982 studeerde Rob aan de Gerrit Rietveld Academie.

Daarna maakte hij onder meer deel uit van het kunstenaarscollectief W139, waar hij met Sandra Derks in 1982 debuteerde met het ‘meesterwerk’ Rom 87. Rob Scholte haalde ook de opdracht binnen voor een 1200 vierkante meter grote wand- en plafondschildering op het Huis Ten Bosch Resort in Nagasaki, Japan.

Jaski etaleert ook het werk van beeldend kunstenaar Jan Montyn. Jan Montyn is bekend in binnen- en buitenland. Duizenden prenten zijn de afgelopen jaren aangekocht door particuliere verzamelaars en musea in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Thailand, Japan en Nederland. In ons land is zijn werk opgenomen in de collecties van onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Museum Boijmans-van Beuningen in Rotterdam en de Rijksdienst voor de Beeldende Kunst in Den Haag. En van 17 tot en met 26 oktober dus te zien in restaurant ’t Sluisje.

Professioneel kunstenares Margret Heeremans uit Warmenhuizen richt het restaurant in met contrastrijk en origineel schilderwerk. Op sommige schilderijen verwerkt Margret haar leefomgeving, andere werken bevatten de weerslag van herinneringen en gevoelens. Aan voorstudies doet ze niet. De composities vormen zich al schilderende, vanuit de impuls van het moment. Heeremans schildert met olieverf of acryl. Soms voegt ze andere materie toe en verrijkt het beeldvlak met golfkarton, krantenknipsels of fragmenten uit oude boeken.

Beeldend kunstenares Monique Vink presenteert bronzen en keramieken beelden. Het werk van Monique is figuratief. Haar grootste inspiratiebron zijn mensen en dieren, met al hun prachtige emoties en bewegingen. De beelden van Monique kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Tijdens de Kunst10daagse van 17 tot en met 26 oktober is het moment om niet alleen de kunst, maar ook Sluispolder te komen ontdekken. Proef de kunstzinnige lunch van chef-kok Bastiaan Koenders of geniet bijvoorbeeld van koffie en smakelijke carrotcake. restaurant ’t Sluisje is dagelijks geopend van 8 tot 21 uur. 

Meer informatie is te vinden op http://www.sluispolder.nl of via info@sluispolder.nl