KRO-NCRV – 2Doc: Beerput Nederland

Diepgaand onderzoek naar milieucriminaliteit in Nederland. Milieurechercheurs vertellen in de documentaire ‘Beerput Nederland’ hoe frauduleuze afvalbedrijven al decennialang ongestoord hun gang kunnen gaan.

Interview met regisseur Wilfried Koomen over Beerput Nederland
https://www.2doc.nl/nieuws/artikelen/binnenland/2017/interview-wilfried-koomen.html

Eind 2016 staat een Nederlandse inzamelaar van scheepsafvalstoffen voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht 30 miljoen liter giftig afvalwater uit Angola illegaal naar Nederland te hebben laten verschepen en te hebben gesjoemeld met transportdocumenten. Op papier is de giftige substantie keurig verwerkt, maar het gros van de betrokken afvalverwerkers kan volgens het strafdossier niet goed uitleggen wat ze met het afval hebben gedaan. De politie vermoedt dat een groot deel in het milieu is beland, wellicht ook in het IJ in Amsterdam.

Regie: Wilfried Koomen

KRO-NCRV 2Doc, 4 december 2017

https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2017/december/beerput-nederland.html

2 Comments

  1. ‘Beerput Nederland’ en de VVD zit er op alle niveaus tot de nek toe in.
    De VVD is blijkbaar verworden tot een organisatie, met het doel tot ondersteuning en ontplooiing van criminele activiteiten.

  2. Waarom reageren de Nederlanders niet, waarom reageren de media niet op deze documentaire ? Lilian Ploumen gaat kamervragen stellen. Welke 2e kamerlid nog meer ?

Comments are closed.