KRO De wandeling – Mensen die hun hart volgen: Zanger Hans de Booij over doorleven als het succes voorbij is

Zanger Hans de Booij praat met Hella van der Wijst over doorleven als het succes voorbij is. In de jaren ‘80 scoorde hij grote hits met ‘Annabel’, ‘Een vrouw zoals jij’ en ‘Ik hou van alle vrouwen’. Daarna ging hij door een diep dal. Na twaalf jaar stilte is hij terug met een nieuwe cd ‘Emocratie’.

Erg optimistisch over de verkoop is Hans de Booij nog niet. Ondanks de goede recensies zegt hij: “Ik denk dat ik ga stoppen met zingen. Ik ben niet meer gemotiveerd. In een half jaar tijd heeft niemand me gevraagd een liedje te komen zingen op televisie. Dat doet pijn. Mensen zijn alleen maar geïnteresseerd in beroemdheden. Niet in liedjes. Mijn liedjes zijn te mooi geworden. Daarom floppen ze ook gigantisch.”

Hans de Booij vindt zijn komeetachtige start en de daarbij horende aandacht ‘overdreven’. “Maar ik ben wel blij dat ik het heb meegemaakt”, zegt hij.
Na zijn successen, braken er mindere tijden aan waarin de problemen zich opstapelden: schulden, verslavingen. De Booij ziet zichzelf als een vallende ster. “Dat is interessant. Wat is er voor interessants aan om constant als ster aan de hemel te staan? Als je valt, heb je geen last meer van dingen. Naam en faam vallen weg. Het is leerzaam. De periodes zonder geld waren heel overzichtelijk eigenlijk.”

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Hans de Booij is uitgezonden op vrijdag 8 augustus door de KRO. Te gast was Hans de Booij. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.

http://www.npo.nl/de-wandeling/08-08-2008/KRO_1296752

KRO De Wandeling, Vr 8 aug 2008 17:10

https://tvblik.nl/de-wandeling/hans-de-booij

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image