Koster & Jojanneke – Geen Opvolger voor Herman Brood

Geen Opvolger voor Herman Brood

Vandaag wordt Kunstenaar Espen Greger Hagen (44) begraven. De Incrowd rouwt om de Rechter Hand van Herman Brood, die het Grote publiek Niet wist te bereiken.

Het Aardse was Te Zwaar voor hem.’

Espen Greger Hagen Begraven

Hij had Net Zo Groot kunnen zijn als Herman Brood’

Kunst Zinniger dan Brood’, noemt Joop Braakhekke het Werk, dat kunstenaar Espen Greger Hagen in zijn Korte Leven produceerde. Braakhekke is Één van de Vele Bekende Nederlanders, die een Grote Liefde koesteren voor de Kunst Werken van de 10 april Overleden Greger Hagen, die door Veel Brood-Fans ook wel zijn Opvolger werd genoemd.

Greger Hagen, die van Noorse Kom Af is en in 1990 afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, overleed na Jaren van Intensief Drugs Gebruik aan een Hart Stilstand.

Joop BraakhekkeIk kocht Twee Grote Werken van hem in 1991, aan het Begin van zijn Carrière. Begin Jaren Negentig was hij Nog Niet Zo Verslaafd. Indianen, Waar hij Bekendheid Mee Verwierf in onze Kringen. Ik sta Er Nu naar te kijken in mijn TV Kamer.’ Veel Vrienden van Braakhekke zijn Even Eens in het Bezit van een Greger Hagen. Ook Jan des Bouvrie, Patty Brard, Zaken Vrouw van het Jaar Lia van den Berg en Xandra Brood hebben Één of Meer Greger Hagens aan de Muur hangen.

Brood en Greger Hagen werkten Jaren Intensief Samen. Terwijl de Éen Steeds Meer in de Spotlights kwam, bleef de Ander op de Achter Grond.

Fotografe Patricia Steur ‘Herman en Espen hadden Dezelfde Soort Werkwijze. Plat op de Grond, Sjablonen en Spuiten. Spuit Bussen, bedoel ik dan, Hè? Ha, Ha, Je kan het Natuurlijk Ook Anders Interpreteren. Espen adoreerde Herman, en Herman liet Dat Ook Toe. Het was Iets Heel Moois tussen die Twee. Hij had Net Zo Beroemd Kunnen Zijn als Herman. Het Verschil tussen die Twee is, dat Herman Heel Goed was met de Pers, met Marketing. Espen deed Daar Nooit aan. Het Aardse was So Wieso Te Zwaar voor hem.’

Steur maakte een Bekende Foto Serie met Greger Hagen, waar bij hij bBkende Nederlandse Vrouwen Body Paintte en Steur ze Fotografeerde. ‘Mariska Hulscher en Angela Groothuizen onder Anderen. Alfred Heineken heeft Nog zo’n Portret Gekocht.

Martine Hissink, voor Korte Tijd zijn Manager in de Begin Periode ‘Begin Jaren Negentig schitterde hij op Exposities. Iedereen wilde een Indiaan van hem. Maar toen werd hij Meer en Meer Onbereikbaar, begon te Leven als een Nomade. Op een Gegeven Moment begon hij zijn Werk Bijna voor Niks Weg te Geven, omdat hij Geld Nodig had. Later had hij Daar Dan Weer Spijt van, en voelde hij zich Te Kort Gedaan.’

Heel Wat Bobo’s uit Het Gooi zijn Zo voor een Habbe Krats in het BezitGgekomen van een Greger Hagen.

Op een Gegeven Moment heb ik de Grip op hem Verloren, maar ik bleef hem Altijd een Lieve Schat vinden.’

Braakhekke vindt het Zonde, dat Greger Hagen de Expo van Brood Niet heeft Kunnen Evenaren. ‘Maar ja, je hebt Gewoon de Keus in het Leven. Of je doet het Gedisciplineerd, dan duurt het wat langer. Of je laat het maar Waaien, dan is het Snel Voor Bij.’

De Ondernemer.nl, 17 april 2008, 22:37, update 22.53

http://www.deondernemer.nl/entertainment/193709/Geen-opvolger-voor-Herman-Brood.html

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koster+&+Jojanneke
https://robscholtemuseum.nl/?s=Espen+Greger+Hagen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Herman+Brood
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joop+Braakhekke
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+des+Bouvrie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Patty+Brard
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lia+van+den+Berg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Xandra+Brood
https://robscholtemuseum.nl/?s=Patricia+Steur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martine+Hissink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mariska+Hulscher
https://robscholtemuseum.nl/?s=Angela+Groothuizen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spuit
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spuitbus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bobo
https://robscholtemuseum.nl/?s=BN
https://robscholtemuseum.nl/?s=BNer
https://robscholtemuseum.nl/?s=BN‘er
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bekende+Nederlander
https://robscholtemuseum.nl/?s=Het+Aardse