Koos Dalstar – Ik zag het meteen

Ik zag het meteen. Dit was het ECOHUIS in REALITEIT straat te Almere, Noordvaarderplassen Oost en niet andersom, waar de herten, runderen en paarden graasden, waarvan de populatie afgelopen herfst en winter flink werd ingekort door Staatsbosbeheer omdat… er te weinig staatsbosbeheer was geweest de afgelopen jaren, dus verantwoordt op het toezicht van de controle van noodzakelijke geboortebeperking, die haar grensnutswaarde dus ver was overschreden, om niet te zeggen exponentieel was doorgebroken via een zogenaamd glazen plafond, zoals nu eenmaal van toepassing is, wanneer sex de overhand krijgt boven hard werken voor een pot eten op tafel. Er was niet meer genoeg te bikken voor iedereen, wat zielig, net als bij de hongersnood in Ethiopie of destijds Biafra, waardoor het leven bij de Oostvaardersplassen West best wel een beetje op een migrantenzooitje concentratiekampje begon te lijken en dat kan natuurlijk niet meer in NL. Dus dan maar de knal erin.
Enfin, het ECOHUIS dus na 25 jaar weer op bezoek. Hier werden destijds de meest radicaal feministische plannen uitgebroedt, die je maar kunt voorstellen. 49 % van de toenmalig huidige bevolking, mensen en dieren, zo subiet moeten verdwijnen. Niet nodig. Hoe? Dat was vraag twee. We moesten terug naar de tijd, vlak voor het uitsterven van de Neanderthalers in Europa, om te kijken, of we nu fit genoeg waren om het WEL te redden met wat de nieuwe natuur ons zou voorschotelen. Maar toen ik voorzichtig een opmerking plaatste in Hut 1, de kraamkamer van de nieuwe wereld, dat ik geen insecten wilde eten, omdat alleen al het idee me deed overgeven, werd ik bestraffend toegesproken: omhoog gevallen kleinburgerte, wie denk je wel, dat je bent!
En hoe was het afgelopen, vroegen we aan Jan de Wolf, die ons in de kabouter stulp rondleidde? Diepe frons. Tja, de kabouters hadden ruzie gekregen en Repelsteeltje was zelfs knock out geslagen, toen hij volhield, dat niemand wist hoe hij heette. Einde verhaal.
Het ECOHUIS was gekocht door een paar inwoners van de REALITEIT, waaronder Jan de Wolf zelf. De toekomst: Tja, voor onze kleine kinderen. Ouders geven er afwisselend tekenles en praktische halfuurtjes voor hoe je je eigen paadje schoon kan vegen.

Facebook, 28 mei 2019

Reacties:

Atte Jongstra
Geweldig reisverhaal, broeder!

Koos Dalstar
Dank je Atte. Hier werd het boek Vienna-Beha geschreven, dat je ooit in NRC recenseerde in het voorjaar van 1999. Ik zou grote verhaalsprongen maken in mijn verhaal over Bas Jan Ader, waar de aanslag op Scholte tussendoor kwam. Niemand zou daar iets van begrijpen. Zelfs Pim Fortuyn niet, die het eerste exemplaar kreeg aangeboden en drie jaar later werd doodgeschoten voor het Mediapark, Hilversum, door een fundamentalist van Natuurbeheer/Milieudefensie uit Harderwijk, zo’n 30 kilometer van Almere, waar het verhaal zich toen afspeelde.
Het meest komische aan je recensie van 300 woorden was het door elkaar halen van twee persconferenties uit 1995 en 1999, beiden op 10 februari, maar de eerste op Schiphol en de tweede in het Stedelijk Museum Amsterdam. Scholte zou me hebben beschuldigd op de eerste persconferentie te Schiphol, waar ik nota bene twee meter vandaan achter hem zat, met zwarte sokken van de BVD, Bond voor Dienstplichtigen. Micky Hoogendijk zit daar ook schuin achter Scholte. Na het uitkomen van Vienna-Beha, op die tweede persconferentie in Stedelijk Museum Amsterdam is de foto van die eerste persconferentie nog een aantal malen gecensureerd in het nieuws geweest. Voor alle zekerheid was ik van die foto weggeretoucheerd, zodat alleen Hoogendijk moederloos zielig alleen achter bleef…

Facebook, 28 mei 2019

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2509001662452587&set=a.497819806904126&type=3&theater

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Atte+Jongstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pim+Fortuyn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micky+Hoogendijk

https://robscholtemuseum.nl/?s=Dani%C3%ABl+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+Holtzapffel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos