Koen Schuiling, burgemeester – Over de Linie + Gerard Hoekmeijer – Keurige mensen aan de Linieweg

Over de Linie

Koen Schuiling, burgemeester - Over de Linie

https://www.denhelder.nl/actueel/publicatie/stadsnieuws

Keurige mensen aan de Linieweg

Ik neem me al jaren voor me niet meer kwaad te maken over maatschappelijke toestanden, tenslotte heb ik me een flink deel van mijn actieve leven daar al aan bezondigd, onder andere als gemeenteraadslid.

Wat altijd een grote drijfveer voor mij was: het aan de kaak stellen van hypocrisie. Over softdrugs bijvoorbeeld. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Het gaat om het benoemen van de actie van de bewoners aan de Lichtbaaklaan. Ik ken er daar wel een aantal van – aardige mensen hoor. Ook heb daar als bouwvakker het nodige zweet geplengd. Het is een idyllisch wijkje, met allemaal vrijstaande bungalows en villa’s. Keurige mensen allemaal, ons kent ons – klein Arcadië.

Dat willen deze goedwillende, keurige burgers natuurlijk zo houden, liefst tot in het einde ter tijden.
Populaire artikelen
Door de klap versplinterde het raam van de machinist en bleef er een stuk van de vrachtwagen op de kop vast zitten. De vrachtwagen zelf is nog op de achtergrond te zien.
Coolblue-bezorgers aan de dood ontsnapt
Tegenstribbelende man onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

Maar helaas, de wereld is niet perfect! Onverlaten, nu in de hoedanigheid van het COA, hebben het oog laten vallen op een al langer te koop staande bungalow, die gezien de prijs voor een stad als Den Helder tamelijk moeilijk verkoopbaar is.
Paradise lost

Het COA wil daar alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA’s) onder begeleiding huisvesten. Paradise Lost! Stel je voor… de hormonen vliegen straks door het dorp! De vaak al oudere bewoners blijken plotseling zeer bevreesd voor de mogelijke bedreiging van hun kuisheid. Of wordt dit protest gevoed door mogelijke andere onderbuikse gevoelens? Ik durf te stellen, dat er geen haan gekraaid had als het hier huisvesting betrof van bijvoorbeeld leerlingen van een Nautisch College (bestaat dat nog?) of even jeugdige ’ketting apen’ van het KIM.

In twintig jaar gemeentepolitiek en langer weet ik dat het huisvesten van mensen, die om het zo te zeggen ’even anders’ zijn, dan de blanke burgerman/vrouw, een lastige klus is, om het zacht uit te drukken. Maar nooit, nooit komt er een opvang voor dak- en thuislozen, een begeleid wonen project voor ex-psychiatrische patiënten of ex-drugsverslaafden in een villawijk!

Altijd komen zij terecht in een volksbuurt zoals de Visbuurt of Oud Den Helder. Nu eindelijk, eindelijk eens een plek wordt gevonden aan ’de goudkust’ – nu voor jeugdige ontheemden – is de wereld te klein.

Het ’gevaar’ wordt onmiddellijk afgewend door het pand op te kopen om het te onttrekken aan een sociaal en maatschappelijk doel. Mijn conclusie: hier is sprake van een duidelijk staaltje onmaatschappelijk gedrag, wat we op doorgaans gewoon asociaal plegen te noemen!
Afromen

Het lijkt mij duidelijk dat er ook gewoon te veel geld is aan de Lichtbaaklaan. Juist hierdoor ben ik ook een groot voorstander van ’afromen’: een extra belastingheffing zal ze leren. Verder hoop ik dat alle Joodse, homofiele, langharige, gehandicapte, gebochelde, werkloze en blowende negers en ander vreemd volk deze wijk gaan frequenteren, liefst na zonsondergang.

Een zeer boze blanke burger!

Noordhollands Dagblad, 21 juli 2017, 23:12

Reacties:

Gerrit Veen
100% raak

Wendy Maureen Salomonson · Den Helder
Ik lees met een glimlach jouw bericht Gerard, het zou toch grappig zijn als ze het later doorverkopen en er komt een soort Flodderfamilie te wonen zonder dat ze daar erg in hebben gehad :) :).

John Winters
Maar de reacties van gewone burgers onder het artikel destijds laten overduidelijk zien dat er sowieso geen draagvlak is voor dit soort opvanglocaties. Alleen de gewone burger heeft niet het geld voor dit soort acties. De politiek negeert echter volkomen dat er geen draagvlak is voor de opvang van immigranten (gaat dus niet over echte vluchtelingen, maar dat is maar een klein deel). Dagelijks kun je in kranten in Nederland en Duitsland lezen over het wangedrag van bepaalde groepen immigranten, naar de politiek blijft dat soort incidenten verbergen en zelfs ontkennen. Gelukkig ziet soms iemand het licht. Zoals er Duitse staatssecretaris Jahn die zei: “niet iedere andere cultuur is een verrijking. ” waarmee hij verwees naar de zoveelste aanranding van vrouwen op een Duits volksfeest vorige week

Jan van Schie
Stuk gelezen en zeer duidelijk en netjes geschreven.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/opinie-keurige-mensen-aan-de-linieweg