Knack | Lotte Lambrecht – Fact Check: Geen Bewijs, dat dit Insecten Kook Boek Geschreven is door Echt Genote van Klaus Schwab

 

Fact Check: Geen Bewijs, dat dit Insecten Kook Boek Geschreven is door Echt Genote van Klaus Schwab

Online circuleert een Afbeelding van Insecten Kook Boek, dat Geschreven zou zijn door de Echt Genote van World Economic Forum (WEF) Voorzitter Klaus Schwab. Het Boek is Echt, en was Te Koop op Amazon. Maar het WEF ontkent ,dat de Organisatie Zelf, voorzitter Schwab of zijn Echtgenote Iets te Maken Hebben met het Kook Boek.

Deze Fact Check is Uit Gevoerd op Basis van de Beschikbare Informatie op de Datum van Publicatie. Lees Hier Meer over Hoe we werken.

Op 28 januari tweet een Nederlands Talige Vrouw Enkele Screen Shots van Wat lijkt op de Online Verkoop Pagina van het Boek Mrs Schwabs Nieuwe Wereld Orde Kook Boek. Insecten Recepten Geïnspireerd door het Wereld Economisch Forum (Hier Gearchiveerd).

Ze schrijft er bij ‘Wanneer je denkt, Nee, Dit is een Flauwe Grap. Het blijkt, dat Mevrouw Schwab Minimaal Zo Verknipt en Gestoord is als haar Imbeciele Kerel!

De Vrouw denkt dus, dat het Insecten Kook Boek Echt is en Geschreven is door Hilde Schwab. Dat is de Echt Genote van Klaus Schwab, de Voorzitter van het Wereld Economisch Forum, een Internationaal Overleg Orgaan. De Tweet wordt 10.700 Keer Gezien en de Zelfde Afbeelding circuleert ook op Facebook en Telegram (Hier Gearchiveerd).

Screen Shot Twitter (foto Knack)

De Post past binnen een Ruimer Discours, dat stelt dat het Wereld Economisch Forum Mensen wil Verplichten om Insecten te Eten. Knack schreef de Af Gelopen Weken Verschillende Fact Checks over het Onderwerp.

Gaat het Hier om een Echt Boek, Geschreven door de Echt Genote van Klaus Schwab?

De Tweet linkt naar een Pagina op de Web Winkel Amazon. Daar zien we dat het Boek te Koop is voor zo’n Twintig Dollar. Op de Tweede Afbeelding lezen we het ISBN Nummer, een Unieke Code, die Gekoppeld is aan een Wel Bepaald Boek. Via de Web Site isbnsearch.org kan je alle ISBN Nummers ter Wereld Op Zoeken en zien aan Welk Boek ze zijn Gelinkt. We geven het ISBN Nummer in en Zien, dat het in der daad Gekoppeld is aan het Boek Mrs Schwab’s Cookbook. ISBN Nummers krijgen in de Code ook een Geografisch Label mee. In de ISBN Code 979 8372882065, van dit Boek staat het Cijfer 8 op de Vierde Plaats. Dat betekent, dat het Boek in de Verenigde Staten werd Gepubliceerd.

Op de Website van Amazon kunnen we ook de Eerste Drie Pagina’s van het Boek lezen. De Tekst, die we te Lezen Krijgen beperkt zich Echter tot de Introductie. We zien ook. dat het Boek uit gegeven is in Eigen Beheer.

Wie de Auteur is van het Boek, wordt Niet Vermeld. Enkel de Titel ‘Mrs Schwab’, zonder Voor Naam wordt Vermeld.

We nemen een Screen Shot van de Boek Cover en laden die op bij Google Afbeeldingen. Zo zien we dat de Tekening in de Zestiende Eeuw door de Vlaming Joris Hoefnagel werd Getekend. De Tekening is Ondertussen Eigendom van het Amerikaanse Getty Museum.

Screen Shot Web Site Getty Museum (foto Knack)

We nemen Contact op met de Communicatie Dienst van het Wereld Economisch Forum en vragen hen of het WEF

op Één of Andere Manier betrokken was bij de Publicatie van het Boek, en of de Echtgenote van Voorzitter Schwab het schreef. In een Reactie schrijft het WEF dat ‘noch het WEF, noch zijn Uit Voerend Voorzitter, Professor Klaus Schwab, bij het Boek Betrokken waren’. Volgens de CommunicatieDienst gaat het om ‘een Nep Verhaal, dat tot Doel heeft het Belangrijke Werk dat het Forum Verricht met Betrekking tot Ernstige Mondiale Uitdagingen in Diskrediet te Brengen’.

Screen Shot Mail WEF (foto Knack)

We kopen het Boek Ook aan via Amazon. Na Vier Dagen wordt ons Gemeld, dat onze Bestelling van het Boek Geannuleerd werd. Het Boek is Ook Niet Langer op Amazon te koop.

Screen Shot Amazon (foto Knack)

Of het Offline werd Gehaald door Amazon of door de Verkoper, is Niet Duidelijk. Daarom nemen we Contact op met de Pers Dienst van Amazon en vragen hen wie het Boek Offline haalde. Voor als nog kregen we Geen Antwoord op onze Mail.

Conclusie

Online circuleert een Afbeelding van Insecten Kook Boek dat geschreven zou zijn door de Echt Genote van WEF  Voorzitter Klaus Schwab. Het Boek leek Echt, en was Ook Even te Koop bij Web Winkel Amazon. Maar het Wereld Economisch Forum ontkent, dat de Organisatie, Voorzitter Schwab of zijn Echt GenoteIiets te maken hebben met het Kook Boek. Er is dus Geen Bewijs, dat het Boek door de Echt Genote van Klaus Schwab werd geschreven. Amazon haalde de Verkoop Pagina van het Boek in tussen ook Offline.

Lotte Lambrecht

Lotte Lambrecht

Bronnen

In het Artikel vindt U Links naar Alle Gebruikte Bronnen.

Alle Bronnen werden Laatst Geraadpleegd op 28 februari 2023.

Boven dien werden voor deze Fact Check de Volgende Mensen Gecontacteerd:

• Mail Conversatie met Georg Schmitt op 17 februari 2023.

Knack maakt onderdeel uit van Roularta Media Group.

Knack, 28 februri 2023,

https://www.knack.be/factcheck/factcheck-geen-bewijs-dat-dit-insectenkookboek-geschreven-is-door-echtgenote-van-klaus-schwab/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lotte+Lambrecht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Knack
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fact+Check
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fact+Checker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klaus+Schwab
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hilde+Schwab
https://robscholtemuseum.nl/?s=WEF
https://robscholtemuseum.nl/?s=World+Economic+Forum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Insecten+Kook+Boek
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arnold+van+Huis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeffery+K+Tomberlin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wageningen+Academie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Insecten+Voedsel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Insect+Food