Knack – Expo ‘Backstage’: kunst van de andere kant bekeken

In de Sofie Van de Velde Gallery opent op 7 september een tentoonstelling over de achterkant van kunstwerken. Van een kunstwerk met twee achterkanten tot de achterzijde van geborduurde schilderijen: bekijk kunst eens van de andere kant.

De voorkant van kunst kent iedereen, maar wat met de achterzijde? Al in 1670 dacht de Antwerpse kunstenaar Cornelius Norbertus Gijsbrechts na over dit idee. Hij maakte het enige schilderij ter wereld met twee achterkanten.

De kunstenaar beheerste de kunst van de illusie perfect en verraste dankzij dat talent zijn toeschouwers met een schilderij dat bij het omkeren opnieuw een achterkant tentoonspreidde. Tijdens de expo wordt een reproductie van dit werk getoond, samen met acht hedendaagse werken die reflecteren op de achterkant van kunst.

Praktisch

“BACKSTAGE: die Rückseite – the rear side”

Met: Charlotte Posenenske, Michael Reiter, Kirstin Arndt, Martina Wolf, Cécile Dupaquier, Cornelius Norbertus Gijsbrechts, Franziska Reinbothe, Gerwald Rockenschaub & Rob Scholte

7 september – 15 oktober 2017

Sofie Van de Velde Gallery – Nieuw Zuid
http://www.sofievandevelde.be/exhibitions/backstage-die-ruckseite-the-rear-side

Knack, 04/09/17 om 16:58 – Bijgewerkt om 17:13

http://weekend.knack.be/lifestyle/wonen/expo/expo-backstage-kunst-van-de-andere-kant-bekeken/diaporama-normal-896075.html

PDF:
Einladung BackStage Sofie Van de Velde Gallery Antwerpen