Kleintje Muurkrant – Shredder (6) + AutoWeek – Wat weet advocaat Oscar Hammerstein over auto’s? Quiz + Marie-Thérèse Roosendaal – Leven in een krankzinnig land + Vergeven, niet vergeten

Shredder (6)

De carrière van mr. Oscar Hammerstein, spreektoeter van VHS directeur en LPF voorzitter Ed Maas, vertoont alle kenmerken van een achtbaan. Hoogte en dieptepunten wisselen elkaar af. Zoals gebruikelijk zijn de dieptepunten ons het beste bijgebleven. Zo zat Oscar in 1994 een flink tijdje in voorarrest, omdat hij ervan werd verdacht meegewerkt te hebben aan het witwassen van 17,5 miljoen gulden, die volgens het OM uit de drugshandel was gegenereerd (zie ook Retourtje Cantrade in De Morgenster: https://www.stelling.nl/kleintje/edities/2000/juni-346/portein-6). De zaak was geen ABC’tje en sleepte zich voort tot 20 juli 1995 toen Hammerstein in hoger beroep werd vrijgesproken, omdat boze opzet niet bewezen kon worden. Dat zoiets allemaal niet in je koude kleren gaat zitten moge blijken uit Oscars later terug gedraaide schrikreactie op de bomaanslag op kunstenaar Rob Scholte op 24 november 1994. Volgens de advocaat zou de op afstand tot ontploffing gebrachte kleef bom onder diens BMW eigenlijk voor hem bestemd zijn geweest. Oscar beschikte toen over een identieke voiture en de dader had zich waarschijnlijk vergist.

Een andere memorabele affaire, waarmee Oscar’s naam onverbrekelijk verbonden blijft is die rond een flink pakket aandelen VHS. Oorspronkelijk toebehorend aan de Bredase textiel en onroerend goed boer “Onnie” Kool, die het later overdroeg aan de Stichting Administratiekantoor Korf, waarover Hammerstein mede de scepter zwaaide. Volgens de ECD zou het bewuste pakket ooit onderdeel zijn geweest van de uit het zicht geraakte bezittingen van de op 27 juni 1991 overhoop geschoten drugslord Klaas Bruinsma en zou het via een verdwijningstruc van mega zwendelaar Robert Jan Doorn in Kools voorraad zijn terechtgekomen. Maar bewijzen voor die stelling bleken te schraal om er chocola van te maken. Tijdens zijn veroveringstocht richting VHS werd Ed Maas door Robert Jan Doorn gewezen op het pakket, dat nog bij Korf casu quo Hammerstein lag. De rest is bekend. Maar Administratie Korf was niet de enige Stichting, waarbinnen Oscar zich bewoog. Hij speelde in die tijd ook al een rol bij Stichting Administratiekantoor Geeris. En over die Stichting en zijn naamgever Leo Geeris uit Vught meer in een volgende aflevering van deze serie.

Kleintje Muurkrant, 12 november 2002

https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/shredder-006

Wat weet advocaat Oscar Hammerstein over auto’s? Quiz!

Gepubliceerd op 16 sep. 2017

Als advocaat verwachten we natuurlijk een goede kennis van de wegenverkeerswet van Oscar Hammerstein. Maar daarnaast heeft hij ook een voorliefde voor Engelse auto’s, dus vragen over Bentley en Aston Martin moeten een peulenschil zijn.

Abonneer je hier op het kanaal van AutoWeek: http://bit.ly/1uSYprL

Meer informatie over deze auto?
Check http://www.autoweek.nl/carbase

Volg AutoWeek óók op:
Facebook: https://www.facebook.com/autoweek
Twitter: https://twitter.com/autoweek
Instagram: https://instagram.com/autoweek
Periscope: AutoWeek
Snapchat: AutoWeek

Bekijk ook onze afspeellijsten:
AutoWeek Update: http://bit.ly/1Zdlcnj
Reviews: http://bit.ly/1zsCFpu
AutoWeek Occasions: http://bit.ly/1Jxrt69
Klokje Rond: http://bit.ly/1UAneY0
AutoWeek Classics: http://bit.ly/1Z8Tm6i
Van Pinda Naar Panda: http://bit.ly/1n6IOIU
Op De Rollenbank: http://bit.ly/1pY7S2W
Barrelbrigade: http://bit.ly/1O7Cdaf

AutoWeek is DE auto autoriteit van Nederland. Al sinds onze start in 1990 zijn we de grootste en meest veelzijdige autotitel met elke week een magazine, maandelijks een nieuwe AutoWeek Classics en elk kwartaal de prachtige glossy GTO over supercars en topprestaties. Online vind je ons natuurlijk elk moment van de dag op http://www.autoweek.n, in onze app’s, op alle sociale media én hier op ons YouTube kanaal. Autoplezier, liefhebbers, gedegen aankoopadviezen, top reportages, verrassende series en nog veel meer: AutoWeek heeft het allemaal.

Heb jij suggesties of tips? Laat een comment achter, Twitter met #VraagAW of mail naar autoweek@autoweek.nl

Reacties:
https://youtu.be/zunq2H0FY-s

Mr. Hammerstein: ’We leven in een krankzinnig land’

Op zijn 34e kreeg advocaat Oscar Hammerstein (65) de boodschap, dat hij de veertig niet zou halen. Sindsdien leeft hij alsof hij nog een heel leven voor zich heeft. Met één restrictie: “Mij zul je zéker niet achter een rollator zien. Dan vraag ik, of ze me in de gracht verzuipen.

In een openhartig interview met VRIJ vertelt de ex LPF’er niet alleen over zijn turbulente carrière, maar spreekt hij ook zijn verbazing uit over onze maatschappij. ‘We leven in een krankzinnig land waar het op zondagochtend moeilijker is om zes eitjes dan coke te kopen.

Daarnaast onthult Hammerstein dat er bij hem geen wapen in huis komt, zelfs nu advocaten doelwit zijn van criminelen: “Nee zeg, dat zou me wat zijn. Alleen mijn sabel van de schermlessen, maar je kunt iemand ook te lijf gaan met een Boeddhabeeld.

En ook over het plan om rechters en advocaten na de moord op Derk Wiersum te anonimiseren, is Hammerstein stellig: “De enige goede reactie is dat alle advocaten twitteren: “‘Ik wil de advocaat van de kroongetuige zijn.’ Ik ook, al ben ik geen strafrechtadvocaat.

Het hele interview leest u dit weekeinde VRIJ Magazine

De Telegraaf | LIFESTYLE, 01 nov. 2019, updated 02 nov. 2019

https://www.telegraaf.nl/lifestyle/1494453597/mr-hammerstein-we-leven-in-een-krankzinnig-land

Vergeven, niet vergeten

Marie-Thérèse Roosendaal - Vergeven, niet vergeten, De Telegraaf, 2 november 2019 (1)

Marie-Thérèse Roosendaal - Vergeven, niet vergeten, De Telegraaf, 2 november 2019 (2)

Marie-Thérèse Roosendaal - Vergeven, niet vergeten, De Telegraaf, 2 november 2019 (3)

Marie-Thérèse Roosendaal - Vergeven, niet vergeten, De Telegraaf, 2 november 2019 (4)

De Telegraaf, 2 november 2019

https://www.facebook.com/oscar.hammerstein

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=BMW
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bentley
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aston+Martin

https://robscholtemuseum.nl/?s=Dani%C3%ABl+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos