Kees Wieringa – Koester hem

Geacht gemeentebestuur,

In uw gemeente woont en werkt een belangrijk kunstenaar, Rob Scholte.
Belangrijk voor Den Helder, Nederland en de wereld. Waarom? Omdat hij de wereld nog groter weet te maken met zijn unieke creativiteit.
Wees trots op zo’n inwoner, juist omdat uw gemeente niet bekend staat als een typische kunstenaarsgemeente.
Natuurlijk, er zijn regels en die moeten worden nageleefd.
Maar een stad zonder kunst, zonder extreme kunstuitingen is geen stad.
Rob Scholte is een kunstenaar, die meer betekent dan de gemiddelde kunstenaar. Een kunstenaar, die Den Helder op de kaart kan zetten als kunstenaarsstad met zijn kunst en zijn museum. Omarm hem, wees zuinig op dit soort mensen.

Ik kan het weten. In Qatar ben ik museumdirecteur van een van de grootste musea van de Arabische wereld. Hier wordt de kunst omarmd. Het is de innovatieafdeling van de samenleving. Dat zou het ook voor Den Helder kunnen betekenen.
Wees er trots op, zie hem niet als een probleem, maar als een verrijking.
Vraag hem mee te denken over het kunstenaarsbeleid in uw gemeente, vraag hem tentoonstellingen te organiseren op bijzondere plekken. Gebruik zijn creativiteit voor oplossingen.
Koester hem, want hij kan veel betekenen voor Den Helder.

Hoogachtend,

Kees Wieringa

Director
Sheikh Faisal Bin Qassim Al-Thani Museum
P.O. Box 6
Doha
Qatar
http://fbqmuseum.org/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Wieringa

3 Comments

 1. Ans Bisselink 15 maart 2018 op 07:56

  Fantastisch commentaar. Ik mag hopen dat alle museumdirecteuren van Nederland en ver daarbuiten zich hier sterk voor maken. Ik bewonder Rob al jarenlang om zijn kunst en ben er enorm trots op hem hier in Den Helder als persoon te leren kennen. Ik hoop zeer dat er voor het eind van deze maand een oplossing komt Ans Bisselink

 2. Op termijn heeft de combinatie Scholtemuseum-Nollen de potentie om bezoekers van over de hele wereld te trekken en Den Helder daarmee uit zijn in het stadshart steeds zichtbaarder wordende economische ellende te trekken. Maar dan moet je wel even geduld hebben en geen haatdragende burgemeester die Scholte alleen maar vanwege zijn kritische site kapot wil maken en die niks om zijn stad of zijn inwoners geef. Het Rob Scholtemuseum gaat aan niets anders kapot dan aan het enorme ego van Schuiling, die zelfs nog nooit een stap in het museum heeft gezet.

 3. spijker op de kop Dhr Wieringa
  Nederland;
  = cultureland?
  or
  = vultureland?
  Answer….its a race to the bottom folks.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.