kbaalfilm – Den Helder in Corona tijd + DHA – Verhuizing Kerkgracht uitgesteld + Delano Weltevreden – Dienstverlening aangepast + Regio Noordkop – Willemsoord wil helpen

Voormalig StadsPartij DH gemeenteraadslid, taxichauffeur en Sinterklaas Marcel Karhof rijdt met een mondkapje rond (foto George Stoekenbroek)

Den Helder in Corona Virus tijd

Dit is Den Helder.
Onze stad, in Corona Virus tijd.
Houd afstand! Maar word niet afstandelijk. Help elkaar.
#Samenonverslaanbaar #DenHelder #CoronaVirus

Instagram, 28 maart 2020

https://www.instagram.com/tv/B-QC2F2j0ui/?igshid=14awiz91z6oo7

Verhuizing gemeente naar Kerkgracht uitgesteld

Den Helder – Ook de verhuizing van de gemeentelijke organisatie naar de Kerkgracht is met een maand uitgesteld, in verband met de maatregelen rond het coronavirus.

Woensdag 6 mei (indicatie datum) wordt de eerste werkdag aan de Kerkgracht, in plaats van maandag 6 april. Verdere berichtgeving omtrent de opening wordt later bekend gemaakt, aldus de gemeente Den Helder.

Den Helder Actueel, 18 maart 2020

Reacties

Mandy Seinstra
18 maart 2020 At 16:23
In verband met het Corona Virus griepje is mijn reactie een maand uitgesteld. Cheers!

Peter
18 maart 2020 At 16:25
Onze gemeente heeft geen Corona Virusje nodig om dingen uit te stellen. Cheers!

George
18 maart 2020 At 18:56
Valt de atmosfeer in het gebouw aan de Bijlweg, waarover ze zo klaagden, dan toch wel mee?

Rasjutter
18 maart 2020 At 21:05
Daar komt een extra kostenplaatje aan.

https://denhelderactueel.nl/2020/03/verhuizing-gemeente-naar-Kerkgracht-uitgesteld/

Dienstverlening gemeente Den Helder wordt vanwege Corona Virus crisis aangepast

Vanwege de Corona Virus crisis is de gemeentelijke dienstverlening aangepast (foto Gemeente Den Helder)

Vanwege de Corona Virus crisis is de gemeentelijke dienstverlening aangepast (foto gemeente Den Helder)

Den Helder – De gemeentelijke dienstverlening wordt vanwege de Corona Virus crisis aangepast. Het stadsbestuur doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kritische processen, zoals het verstrekken van uitkeringen en de uitvoering van zorg taken, doorgaan.

Het voorkomen van besmettingen van medewerkers en inwoners heeft de hoogste prioriteit, zeggen Burgemeester & Wethouders. Daarin wordt samengewerkt met de gemeenten, die samen de Veiligheidsregio Noord Holland Noord vormen.

De maatregelen zijn er op gericht om bezoekers en medewerkers tegen het Corona Virus te beschermen. De dienstverlening wordt aangepast, omdat medewerkers zo veel mogelijk thuis moeten werken om besmetting te voorkomen. Bovendien moeten sommige medewerkers hun kinderen opvangen, omdat de scholen dicht zijn. Daarnaast zijn er meer zieke medewerkers en hebben organisaties, waarmee de gemeente samenwerkt hun activiteiten teruggeschroefd.

Om er voor te zorgen, dat het verstrekken van uitkeringen niet in de knel komt, gaan gemeenten in de regio, indien nodig, specialisten aan elkaar uitlenen.

Processen, die minder kritisch zijn, worden uitgesteld. Zo gaan bijeenkomsten niet door. De verhuizing van ambtenaren naar het tijdelijke onderkomen aan de Kerkgracht is met een maand uitgesteld. Gemeenteraadsfracties moeten er door alle maatregelen rekening mee houden, dat de beantwoording van vragen langer op zich kan laten wachten.

Helderse Courant, 19 maart 2020 om 20:46

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200319_37501556/dienstverlening-gemeenteDenHelder-wordt-vanwege-CoronaVirus-crisis-aangepast

Willemsoord wil huurders helpen Corona Virus te overleven

Den Helder – De horeca op Willemsoord gaat niet failliet aan het niet kunnen betalen van de huur. Dat belooft Hans Broekmeulen, directeur van Willemsoord BV. “Als ze het niet kunnen opbrengen, gaan we in gesprek en proberen we te helpen.”

De gevolgen door het Corona Virus betekenen voor ons een heel stil terrein. Horeca is dicht, de schouwburg en de bioscoop, dus het is op dit moment zeer rustig op Willemsoord.” De BV krijgt huur van alle bedrijven en dat gaat nog door. “Het is een beetje vroeg om hier al wat over te zeggen, maar het is natuurlijk wel zo ,dat gezien deze zeer bijzondere situatie je samen moet kijken hoe je dingen kunt oplossen”, aldus Broekmeulen. “Wij zitten niet te wachten op leegstand en bedrijven, die failliet gaan.”

Waar mogelijk zullen we in overleg met de huurders de helpende hand uitsteken. Dat is dan gericht op de lange termijn, behoud van werkgelegenheid en bedrijven. Het is nu nog wel moeilijk om precies aan te geven hoe en wat. We schelden niets kwijt, maar gaan wel coulant met de situatie om en leegstand kost meer geld dan elkaar helpen.

Den Helder Actueel, 18 maart 2020

Reacties

Boaz
18 maart 2020 At 11:27
Er is vast wel iemand, die het salaris van de heer Broekmeulen op een betere manier weet te besteden.
Ik veronderstel, dat dat openbaar is?

Andrea
18 maart 2020 At 13:51
Er zijn ook ondernemers op Willemsoord, die niet geholpen hoeven te worden door directeur Broekmeulen. Dat zijn namelijk de ondernemers, die ook verantwoordelijk zijn voor het debacle Dok 51, wat ons als burgers 2.5 miljoen heeft gekost. Dit geld hebben we nooit terug hebben gezien. Die hebben dus nog wat terug te betalen, en die hoeven nu niet gecompenseerd te worden.

Peter
18 maart 2020 At 14:26
Als ze nu nog een keer omvallen kost het de maatschappij nog meer, dan maar helpen, al is het mijn favoriet ook niet, hoor, laten we dat voorop stellen.

Cees
18 maart 2020 At 22:37
Is het niet zo, dat als de huur stopt binnen vijf jaar, dat de verliezen op verbouwingen etc. voor Willemsoord zijn. Dus voor de gemeenschap! Ja, dan is het maar beter, dat er niemand failliet gaat, Kost wat het kost, niets coulance : puur eigen belang!

https://denhelderactueel.nl/2020/03/willemsoord-wil-huurders-helpen-CoronaVirus-te-overleven/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Karhof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Den+Helder+Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Broekmeulen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dok+51