Karin Braamhorst – Zomer Lezing over ROB SCHOLTE

Rob Scholte – De Schreeuw (detail) (foto Städel Museum, Franfurt am Main)

Logo Tien Jaar alphens.nl (foto Idem)

Leaderboard

Kinderdag 18 juni 2022 (foto alphens.nl)

Zomer Lezing over ROB SCHOLTE

ROB SCHOLTE | REPRODUCTIE VERPLICHT

Museum de Fundatie presenteert 200 Schilderijen van Rob Scholte. Het is een Speelse Tentoonstelling Vol Humoristische Kopieën en verwijzingen. Rob Scholte behoorde Eind Jaren 80 tot de Wereld Top van de Post Modernistische kunst naast Bij Voorbeeld Jeff Koons.

Rob Scholte wordt wel de Koning van het Copyright genoemd. Afbeeldingen uit Kunst en Reclame vormen het Uitgangspunt voor zijn Schilderijen. Rob Scholte laat zien, dat er een Schoonheid zit in Reproductie. Door de Context te Veranderen krijgen Beelden een Andere Betekenis. De Onderwerpen van de Schilderijen van Scholte verraden zijn Enorme Politieke en Maatschappelijke Betrokkenheid. Een Levens Grote Advertentie, waarin Rob Scholte Schrijnend de Nederlandse Koloniale Geschiedenis Bloot legt. In een Tijd van Deep Fakes en Social Media is het Werk van Scholte Relevanter dan ooit.

Museum de Fundatie laat een Omvangrijk Overzicht zien van zijn Schilderijen. Dat is Bijzonder, want er is al dertig jaar Deen Enkele Overzicht Tentoonstelling van zijn Werk in Nederland te zien geweest. Het zegt veel over het Huidige Kunstklimaat. Musea willen Blockbusters met Veel Bezoekers en hebben Onvoldoende Aandacht voor Nederlandse Hedendaagse Kunstenaars.

Met deze Actuele Tentoonstelling Lezing van Karin Braamhorst bent U weer helemaal op de Hoogte van wat er deze zomer in de musea te zien is.

Parkvilla
Cornelis Geellaan 2
2406 JG ALPHEN aan de RIJN

ROB SCHOLTE – REPRODUCTIE VERPLICHT

Museum de Fundatie, Zwolle
Tot en met 26 juni 2022

Passe Partout 5 Lezingen Normaal € 60,-
Passe Partout 5 lezingen Vriend € 52,-
Enkele Lezing Normaal € 15,-
Enkele Lezing Vriend € 13,-

alphens,nl, 4 juni 2022

https://www.alphens.nl/evenement/04-06-2022/theater-zomerlezingen-karin-braamhorst-rob-scholte.html

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Karin+Braamhorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Post+Modernisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alphen+aan+de+Rijn