K.i.M. (december 2014)

K.i.M. (december 2014)

Met: Maher Al Sabbagh, Axhan Sonn, Rob Scholte en Govert Derix
from RTV Maastricht

Deze maand in K.i.M. In de culturele centra schieten de restaurants als paddenstoelen uit de grond. De smaakpappillen dienen geprikkeld te worden om daarna kijkend naar een kunstwerk uit te buiken, of andersom. In Marres aan de Capucijnenstraat is Maher Al Sabbagh de kok. Een kijkje in zijn keuken.

Uit Verviers komt Axhan Sonn. Op zijn tiende begon hij te experimenteren met musicsoftware, studeerde electrotechniek en werd uiteindelijk artiest. Hij maakt knetterende electromuziek maar ook fraaie soundscapes en heeft zijn eigen record­label.

Kunstenaar Rob Scholte heeft geen introductie nodig. Hij speelt met beeldtaal en heeft schijt aan het auteursrecht. Zijn werk is nu te bekijken in de Eastmen Gallery aan de zuivelmarkt in Hasselt, zeer geschikt voor de mensen die even willen ontsnappen aan het eindejaars feestgedruis. Kim wist te ontkomen en toog naar Den Helder. Op atelierbezoek bij Rob Scholte.

Traditiegetrouw hebben we in de laatste Kim van het jaar schrijver en filosoof Govert Derix. Voor Kim klom hij dit jaar in de pen en draagt voor. Het thema; schoonheid in Maastricht.

Music: “Hagartak (Music)” by Om Kalthoum