Joost Niemoller – Jan Roos wordt lijsttrekker van VNL

Wie het wederzijdse geflirt op Twitter tussen VNL en Jan Roos volgde de laatste tijd, zag het al aankomen. Ik kreeg de afgelopen dagen via verschillende bronnen het gerucht door. Er werd gehint. Er waren aanwijzingen. Het lag natuurlijk ook zeer voor de hand. Vandaag kreeg ik van andere bronnen zekerheid: Jan Roos wordt lijsttrekker van VNL. Hij gaat dit groot aankondigen in een tv programma. Ik weet niet welk. Ik weet niet wanneer.

In het kader hiervan worden de felle aanvallen op de PVV op de website GeenStijl begrijpelijk.

De politieke ambities van Jan Roos en zijn liefde voor VNL , en de wederzijdse liefde daar voor hem, zijn niet nieuw. Toen Jan Roos bij Powned op een zijspoor werd gezet, gaf hij een interview aan Nieuwe Revu.

Daarin vertelde hij over zijn ambities:

‘Ja, ik heb een hele grote geldingsdrang. Ik ga ermee om door te wachten. Net zo lang totdat iemand mij die hoofdrol wél geeft. Als dat niet hier is, wat het blijkbaar niet is, is het ergens anders.’

En gaf hij aan in de politiek te willen. En toen al was gevraagd door VNL:

Eigenlijk zit ik nu tegenover een man die een beetje vastzit.

‘Ik moet nu stappen maken. Ik zit niet vast, want dan zou ik geen uitweg weten. Er zijn uitwegen zat, die worden mij ook aangeboden. Ik ben op zoek naar een uitweg die ikzelf wil.’

Schets die gedroomde uitweg eens.

‘Die kan twee kanten op. Er is de serieuzere kant en dat is politiek.’

Je bedoelt Jan Roos als politicus?

‘Ja. Ik ben door twee politieke partijen gevraagd om in de Tweede Kamer plaats te nemen.’

Welke politieke partijen?

‘Die noem ik niet.’

Louis Bontes?

‘De VNL, ja.’

En de PVV?

‘Nee.’

Jan Roos en de politiek. Ik denk dat best veel lezers dat een gek idee vinden.

‘Dan moet ik inderdaad wel stoppen met het clowneske gebeuren. Maar aan de zijkant blijven schreeuwen dat alles kut is, vind ik ook te makkelijk. Toch weet ik niet zeker of ik nu al de politiek in moet gaan. Ik heb op tv ook echt iets neergezet. Een character waar ik nog veel mee kan. Ik heb nog niet het interviewprogramma dat ik wil doen.’

Voor de media zal het lijsttrekkerschap van Jan Roos een geschenk uit de hemel zijn. Na de mislukking met die bekende advocaat –hoe heet die ook alweer- hebben ze nu iemand die altijd zal aanschuiven bij Pauw en de andere VARA programma’s van de NPO. Heeft Wilders iets gezegd waar commentaar op nodig is, gooi een kwartje in Jan en het komt eruit. Tweespalt bij de populisten! Ze maken mekaar helemaal af! De journalisten zullen zich in de handen wrijven. Jan kan er met de botte bijl ingaan en zo hebben de journalisten het in dit geval graag.

Zo is de politiek. Zo zijn de media. Daar hoeven we verder niet moeilijk over te doen. Als Jan het goed doet, versplintert hij het landschap bij de anti-multiculturalisten. Doet Jan het slecht dan is dat het einde van Jan. Een lose lose situatie dus.

En hoe gaat dat uitpakken voor GeenStijl? Ik hoop dat ze het gaan redden, en dat ze niet aan interne ruzies ten onder gaan. Want websites als GeenStijl hebben we keihard nodig in dit verdorde en politiek correcte medialandschap..

joostniemöller.nl, 28 augustus 2016

Reacties:

Jessica
28 augustus 2016 om 22:26
Met die conclusie ben ik het volmondig eens. We kunnen niet zonder GeenStijl.

Inheems
28 augustus 2016 om 22:30
Grappend en grollend de nationale crisis te lijf? Ik dacht het niet. Misschien goed voor wat overlopers bij de VVD. Buckler. Met dat haar dat alleen Hollanders hebben en zo’n kraagje omhoog. Leuk joh!

Inheems
28 augustus 2016 om 22:54
Jouw haar zit goed hoor Jan, daar niet van.

markd
28 augustus 2016 om 22:42
Jan Roos gaat dit heel goed doen. Succes Jan!

Dick
28 augustus 2016 om 22:53
Ik zag dit niet aankomen moet ik bekennen.
Misschien is dit wel een goede ontwikkeling want Jan is bekend en het kan zo maar zijn dat mensen die de pvv te gortig vinden nu voor hun gevoel toch hun stem aan de anti-multiculti kant kwijt kunnen. Het kan negatief uitpakken zoals Joost schetst, het kan ook positief uitpakken door proberen samen te werken (vnl en de pvv), hiermee bedoel ik dat ze niet te veel op elkaar gericht moeten zijn want ze staan aan dezelfde kant van de scheidslijn, vnl moet vooral gaan vissen aan de andere kant van de scheidslijn. Geenstijl kan daar doorslaggevend in zijn denk ik zo, ben benieuwd wat geenstijl gaat doen de aankomende tijd, samenwerken met elkaar lijkt me verstandiger dan elkaar de tent uit vechten.
Nou, dit is toch wel een verrassing voor me, spannend.

tipo
28 augustus 2016 om 23:17
Jan Roos spreekt vooral de VVD-achterban aan. 62% van de VVD-achterban (uit 2012) was tegen de associatie-overeenkomst met Oekraine (in 2016), volgens IPSOS. Jan Roos vertegenwoordigt op dat punt een ruime meerderheid van de VVD, terwijl Rutte de minderheid vertegenwoordigt. Dat kan ook bij een referendum het geval zijn en bij een Nexit. Het is altijd goed als aansprekende mensen die campagne kunnen voeren bij de juiste partij gaan werken en de juiste standpunten hebben en mensen bij de foute partij vandaan kunnen trekken. De VVD heeft wel een probleem met Jan Roos bij de VNL.
De PVV moet daar niet te bang voor zijn. En anders ook een bril dragen en VPRO-jazz-muziek luisteren…

Mastermattie
28 augustus 2016 om 23:18
Dat TV programma is volgens mij Expeditie Robinson, ook al onkent Jan dat net zo stellig als dat ‘ie lijsttrekker wordt: https://twitter.com/laviejanroos/status/760805058795700224

Nelis
28 augustus 2016 om 23:35
Een inhoudelijke reactie op wat VNL is en wil dient de meningsvorming. Dit verhaal niet. Jammer.

http://joostniemoller.nl/2016/08/jan-roos-wordt-lijsttrekker-vnl/