Joost Lips – Offensief van de Schoonheid (6 ) Adam & Eva

Rob Scholte – Triniteit (Portret Diana Stigter)

Rob Scholte – Triniteit (Portret Diana Stigter)

https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/living-contemporary-2/trinity

Offensief van de Schoonheid (6) Adam & Eva

Adam & Eve, Soldered horseshoe-nails, height: 9 and 10 cm (foto Joost Lips https://joostlipsvisualart.wordpress.com/)

Deel (I) – (V) van Offensief van de Schoonheid kunnen Hier gevonden worden.

Dit blog bericht bevat naakt beelden. Als je dat liever niet hebt, kun je nu nog gaan.

In deze dagen van moedwillige spraakverwarring wil de boze agenda ook gretig dat er identiteitscrisis rond het eigen geslacht optreedt. De vraag wat een vrouw is speelde op tijdens een Amerikaans verhoor, waarop de ondervraagde zei dat ze het antwoord niet wist, ‘I am not a biologist’. Zoals te verwachten was werd er op social media al snel op dit belachelijke antwoord geparodieerd. “Regent het?” Ik kan het je niet vertellen, ik ben geen meteoroloog.¨

Adam en Eva, Man en Vrouw, Liefde moeten kapot van de machthebbers. Kinderen worden op scholen op vroege leeftijd ingepeperd met seksuele onderwerpen, van masturbatie tot geslacht verandering. Iedere ziel dient stevig aan het lichaam bewustzijn gebonden te zijn, want hoogvliegerij en metafysica onder het volk, daar zijn de heren van de mindcontrol niet mee gediend, wèl met identiteit stoornissen opdat hun programmering in de mentaal verzwakte ziel geplaatst kan worden. Dit alles om het pedofiele circus dat ze hebben lopen in stand te houden en verder te bekrachtigen. Die gasten houden van spuiten tot de dood erop volgt bij de ontvanger. Gevoel voor Schoonheid ontbreekt hen ten ene male, het woord erotiek kennen ze niet; daar zijn ze te plat voor.

De arrogantie in de mens meent dat de maakbaarheid van het leven onbegrensd is en zo vergroot de mens de controle over steeds meer en weldra alle zaken op deze planeet, zodat het leven eruit is. Die kant moet het ook op: de mens dient een cyborg te worden, half mens, half robot. Eten en nieuwe kindjes maken, dat doen we voortaan in het laboratorium; de twee geslachten hebben we echt niet meer nodig. Genders genoeg mensen, kies maar uit! Zo labelen mensen zich steeds dieper de verdeeldheid in zonder rem erop, en als je denkt dat je gender x bent, dan bouwen je wel tot gender X postuur. Wij kunnen alles, dat zie je maar weer.

Er is zo ongelooflijk veel lelijkheid uit dit proces van natuurvermijding voortgekomen dat ik hier graag ruimte bied aan kunstwerken die wel en gezond raad weten met de vraag ´Wat is een vrouw?´ of ´Wat is een man?´ De werken van George Platt Lynes ademen een toewijding aan de sacrale gestalten van Man en Vrouw; deze fotgraaf kende niet het probleem Vrouw of Man te ´Kennen´ met zijn verstand, hij Kende ze, Kennende het Mysterie.

|

André de Dienes, bekend geworden door zijn foto´s van een jonge Marilyn Monroe en vele andere beroemdheden, maakte prachtige opnamen van Shirley Levitt, die hij in de tijd van de opnamen zijn vrouw mocht noemen. Ik ben niet geïnteresseerd in biografieën, ik lees liever de werken die iemand maakt, maar dit kleine biografisch feit roept dan toch zomaar de vraag in me op: heeft André de Dienes later de foto´s in zijn handen gehad en getreurd dat hij niet meer met Shirley was? Of keek hij naar de foto´s, dankbaar voor die tijd, en bezag hij louter de kwaliteit van iedere afdruk als een kunstenaar met Hart voor wie hij zijn werk tonen zal? Bestaat er wel een kunstenaar die scheppen kan zonder publiek te beseffen?

William Mortensen heeft mij altijd zeer geïntrigeerd. Er is zo wel grote schoonheid als diepe duisternis in zijn werk te vinden. De Amerikaanse landschap fotograaf Anselm Adams had hem zelfs de Anti Christ genoemd. De foto van Manly P Hall, die ik van een enorme pracht acht, laat de gedachten gaan naar de vrijmetselarij, de verborgenheid van de hoogste loge S, de geruchten. die gaan over plannen daar gesmeed. Is er een satanistisch boodschap in Morstensen S werk verborgen? Ik zie, dat het vrouwelijk lichaam wordt vereerd, ik zie, dat het vrouwelijk lichaam wordt verwond. Een kleine greep uit zijn werk toont het merkwaardige mengsel van schoon  en gruwelijkheden. Propagandist of profeet? Oordeel zelf.

<

In het werk van schilder Serge Marshennikov kan zijn liefde voor de Ziel van de Vrouw, Haar Essentie, je niet ontgaan. De toewijding straalt gemoedelijk van ieder zijn doek af. Het is dit toegewijd zijn aan de Diepte achter Haar uiterlijk verschijnen dat bij de kwaden, die alle Schoonheid willen doden, onbekend is, ja, zelfs gevreesd wordt. Schoonheid is het wapen van wie de Vrede handhaven.

Er is Zo Veel Meer Moois om te tonen, Mensen, Zo Veel Schoons, dat ons inspireert, zodra we er Notie van mogen nemen! Daarom moeten Musea Dicht, daarom moet de Cultuur Kapot. Alles, dat aan de Oorspronkelijke Mensen, aan Adam en Eva doet denken, moet Omgebracht worden, aldus de Zo Genaamde Gezags Dragers, die menen te weten Wat Goed voor Ons is. Gelooft Iemand Dat Nu Werkelijk?

Schoonheid, Erotiek, Natuurlijke Seksualiteit, het is Bedreigend voor Wie de Wereld Nu veroveren willen met hun Leugens, Bedrog en Technologie. Gaat het ze lukken? Er zijn Nu Nog Altijd, als er Officieel Geen Pandemie heerst, Mensen. die met een Masker op Afstand van Anderen blijven. Nog een Maand of Drie en dan slaat de Waanzin weer los, de Volgende Covid Management Lockdown. Goede Kans, dat deze Mondiale Staatsgreep daarmee de Laatste Slag zal slaan. Zijn er nog steeds Mensen, die Liever blijven Slapen? Schoonheid, Mensen, je loopt Schoonheid Voorgoed mis als je Nu Niet je Ware Zelf toont en blijft Vallen voor Poëzie Vrije Waanzinnige Zinsneden als ‘Mens met Penis‘ of ´Mens met Vagina‘.

Waar mag je je Ware Zelf dan wel kunnen vinden? Nergens Vanzelf Sprekend, er wordt Louter Onzin voor in de Plaats Verkocht. Je bent Je ‘Ware Zelf’ al, loop Er Niet Meer van Weg, en Laat Je Horen.

Er is een grens getrokken, door moraalridders, tussen esthetisch naakt en pornografie. Dit is een interessant onderwerp, want onder het vaandel ´Kunst´ kan opeens veel. Gerard Reve kon onder die paraplu zijn lust voor jonge jongetjes uitleven met de pen, Nobuyoshi Araki werd wereldberoemd met onder andere het fotograferen van vrouwen vastgebonden in touwen. De cultuur vergleden tot een openbaar toilet waarin allereerst alles kan, een ieder eerst recht op individualisme werd voorgespiegeld, en toen deze mindfuck bij iedereen goed was ingedaald omdat men gelooft in labels en identiteit, kon het verdeel en heers spel pas goed beginnen. Zie je het spel? Dan ben je er al uit. Dan nog meedoen is kiezen voor de hel. En toch vind ik foto´s van Nobuyoshi Araki vaak erg mooi. Dan zie ik geen hel.

Het is in mijn ogen stellig geen kwestie van een harde moraal als het erom gaat wat in het leven wel en niet is toegestaan. Alles is toegestaan, zoveel is wel duidelijk, maar het meeste ervan doet pijn en het is interessant te weten hoe iets niet pijn meer doet.

Mijn mannelijke aandacht gaat vooral uit naar de vrouw haar schoonheid, zo is het beest gebouwd, maar mij zit geen filter in de weg om mannelijke schoonheid te zien. In beide gevallen zit de schoonheid in het Hart, in hoe iemand beweegt en spreekt, of dit zindert van energie of leeg is als een huls. Liefde is een staat van Zijn, geen zak aardappelen die van hand tot hand kan gaan. Liefde willen verkrijgen is een bedelaar dromen waar Schoonheid altijd al het Geval Is. Etty Hillesum schrijft in haar dagboek, in het concentratiekamp, dat ze overal God ziet. Hoe kan dit? Iedereen om haar heen lijdt en moet doodsangsten doorstaan en Etty ziet de gehele tijd Schoonheid! Ze ontkent geen pijn, geen dilemma´s, geen werkelijkheid en geen geest, maar door alles heen bericht ze van het Onbenoembare, door het Onbenoembare te benoemen. zoals een Kunstenaar betaamt. Dagboek van Etty Hillesum, ga lezen!

De Vrouw is niet de buitenkant, de Man is niet de buitenkant. Waar Man en Vrouw samen komen is de notie buiten- en binnenkant geheel verdwenen. De aantrekkingskracht van een mooi mens kan enorme vormen aannemen, en steeds wordt dit ver-innerlijkt door de overdracht van Schoonheid geheel te ervaren, met de geest niets te pogen her-halen. Waar niets hebben Vol Ledig alles is. Alles verliezen, het Koninkrijk winnen.

Dat Koninkrijk is vanzelfsprekend niet elders, zoals Waarheid nooit elders kan zijn, omdat alleen Waarheid kan zijn. Alle leugens cirkelen rond Waarheid, in Waarheid en als Waarheid; het is mijn optredende identificatie met vormen die voor de verwarring zorgt. Dit besef is zo eenvoudig dat je er verder niks mee kan. Ik wens het een ieder.

Efemere Fenomen, 15 juni 2022

https://efemerefenomenen.wordpress.com/2022/06/15/offensief-van-de-schoonheid-vi-man-en-vrouw/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Diana+Stigter
https://robscholtemuseum.nl/?s=George+Platt+Lynes
https://robscholtemuseum.nl/?s=André+de+Dienes
https://robscholtemuseum.nl/?s=William+Mortensen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Manly+Palmer+Hall
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anselm+Adams
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerard+Reve
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nobuyoshi+Araki
https://robscholtemuseum.nl/?s=Etty+Hillesum
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anti+Christ