Joost Lips – Offensief van de Schoonheid (26) Mystieke Muziek

Offensief van de Schoonheid (26) Mystieke Muziek

Scene uit de film Baba Aziz

Geloof, dat ik Af Gelopen Dag wel 20 CD’s Gebrand heb, na dat een Zekere Gretigheid zich van mij Meester had gemaakt. Voor het Eerst sinds Jaren Weer Beschikking over een Computer, die deze Taak verrichten kan. Onze Phonotheek groeit en wint Gestaag aan Schoonheid.

De Keuze van Muziek is Gewijzigd in de Ruim Zeven Jaren, dat ik met Karin leef. De Lockdown, de Bewezen Covid Hoax en het Vallen van het Vertrouwen in Alle Geschiedenis Boeken, heeft ons Nog Kritischer Gemaakt, dan we we Al Waren, waar het gaat om Welke CD’s we in de Muziek Speler van de Auto laten glijden.

Van de Pop Muziek is Heel Veel Af Gevallen. Wat is een Protest Song nog in een Wereld waar in Beide Kampen in Twee Spalt Leven? De Hippie Tijd lijkt Geheel Georchestreerd, Hippies, die Ouder werden gingen over het Algemeen voor Geld en Status, werden als de Mensen, die ze Eerder Hasj Rokend hadden Bekritiseerd en nemen er Nu in Veel Gevallen wat Lijntjes Cocaïne bij. Er is Pop Muziek, die Ook Vandaag Niet Gedateerd aan voelt, maar in deze Blog gaat mijn Aan Dacht voor Al uit maar de Mystieke Klanken van Verschillende Componisten en Artiesten.

Als Eerste noem ik George Ivanovitsj Gurdjieff, Grieks Armeens, die ik Aller Eerst als Spiritueel Leraar leerde kennen. Ik las Enkele van zijn Boeken en genoot de Brutaliteit, die hem Eigen was. Hij wond Bepaald Geen Doekjes om Zaken en schuwde Geen Confrontaties. In Latere Instantie ontdekte ik zijn Muziek, die in Beginsel voor Piano Geschreven was, maar Later door onder andere het Gurdjieff Ensemble voor Meerdere Instrumenten Gearrangeerd is geworden. Gurdjieff werkte Samen aan de Muziek met de Rus De Hartmann. Een Prachtig Voor Beeld Hier Van deel ik Graag.

Gurdjieff & De Hartmann – Songs of Sayyids and Dervishes

Reacties
https://youtu.be/vLru2MWxmaM

Op een Dag, Enkele Jaren Terug, begaven Karin en ik ons in een Zeer Smaak Volle Tweede Hands Boeken Zaak te Skibbereen, toen we Meest Verheven Klanken door de Ruimte hoorden gaan. We vroegen de Eigenaar, waar we naar luisterden. Armand Amar was zijn Antwoord. Hij schreef de Naam voor ons op een Briefje. Sinds die Dag klonk zijn Muziek  Veel Vuldig om ons heen. Er treedt Nooit Verveling mee op. Lévon Minassian is de Begenadigde Blazer, die we horen in het Eerste van de Meerdere  Stukken, die ik Hier laat volgen. De Prachtige Foto boven aan dit Bericht komt uit de Gelijk Namige Film, die je Hier kunt zien.

Levon Minassian – Bab’Aziz

Reacties
https://youtu.be/Ubg7AI81VsQ

Armand Amar – Inanna (Most Emotional Piano Drama)

Reacties
https://youtu.be/D9KCqItgmxk

Armand Amar – La Terre Vue du Ciel

Reacties
https://youtu.be/5wLqdIe7saE

Ik leef Al Weer Zeven Jaren in Ierland, Karin Nog Veel Langer. De Keltische Sferen mogen in dit Schrijven Niet Ontbreken. Aller Eerst een Kort Stuk van Alan Stivell, waar na ik eindig met het Favoriete Album van Karin als we over Loreena McKennitt spreken. Verlies de Oorlog tussen de Oren, Mensen, Laat de Schoonheid Binnen!

 Alan Stivell – Eliz Iza

Reacties
https://youtu.be/6ivm4lysGPE

Loreena McKennitt – An Ancient Muse (Full Album)

Reacties
https://youtu.be/2CE9NQmwnUo

Efemere Fenomenen,

https://efemerefenomenen.wordpress.com/2023/04/11/offensief-van-de-schoonheid-xxvi-mystieke-muziek

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Offensief+van+de+Schoonheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mystieke+Muziek
https://robscholtemuseum.nl/?s=George+Gurdjieff
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gurdjieff+Ensemble
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Hartmann
https://robscholtemuseum.nl/?s=Armand+Amar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lévon+Minassian
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bab+’Aziz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alan+Stivell
https://robscholtemuseum.nl/?s=Loreena+McKennitt
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lockdown
https://robscholtemuseum.nl/?s=Covid+Hoax
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hippie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hippie+Tijd
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hasj
https://robscholtemuseum.nl/?s=Cocaïne
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kelten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ierland