Joost Lips – Mail aan Rob Scholte + Liefde + Crisis

Mail aan Rob Scholte

Beste Rob, drie maal is er een weblog bericht van mijn hand op jouw site verschenen (https://robscholtemuseum.nl/?s=joost+lips). Wat ik nu voorstel is daar in niet passend, want die drie berichten noemden steeds jouw naam. Wil je toch, omdat ik dakloos ben geworden en geen dertig euro meer bezit, overwegen mijn laatste blog te plaatsen? Eventueel in combinatie met die andere laatste op mijn poëzie blog? Je bent geen welzijnswerker, maar het zou wel helpen.
https://bodemlozebeeldentuin.wordpress.com/2017/11/19/crisis/
https://hetstilleoogpoezie.wordpress.com/2017/11/20/liefde/
Snap heel goed als je het niet doet, maar wil het zeker als mogelijkheid benutten.

Hartelijke groet,
Joost

Linkedin Mail, 20 november 2017, 1:23 AM

Liefde

Liefde bracht ze samen,
persoonlijkheden dreven
uit-één.

Ze deden hun best,
beluisterden wijze mensen,
trachtten reactieve emoties
voor te blijven.

Tevergeefs.

Liefde is weer,
als altijd,
alleen.

20 november 2017

https://hetstilleoogpoezie.wordpress.com/2017/11/20/liefde/

Crisis

Kwam met €125,00 en één koffer aan op Schiphol. Het was fout gegaan in Ierland. Karin en ik kwamen er niet uit. De helderheid ontbrak. Antibiotica speelde een versluierende rol. Frustratie werd boosheid. Opstapelende verwijten. Machteloosheid. Escalatie van wederzijds onbegrip. Ontploffingen. Boeking van de vlucht naar Nederland. Definitief? In ieder geval radeloos. Gevoelens van zonde en machteloosheid wisselen af.

Geland op Schiphol. Moest naar Haarlem. OV kaart opladen, daar ging de eerste twintig euro. Vriend bellen. Telefoon deed het niet. Dat was waar ook: kon al langer geen berichten meer verzenden. Naar een winkel van Vodafone. Nieuwe sim kaart was nodig. Kostte tien euro, maar dan had ik nog geen bel tegoed. Dat werd een kaart van twintig euro waarmee ik een maand lang onbeperkt kan sms-en. Moest zo zijn, al veertig euro uitgegeven. Bij de vriend aangekomen bleek hij geen wifi te hebben en zijn internet snoer past niet op mijn laptopje. De touchpad bleek tevens niet meer te werken. Heb een muis moeten aanschaffen. Tegenslag na tegenslag. Dakloos en bijna blut. Naar het gemeentehuis om me te registreren als burger en voor de bijstand. Te laat, dat moet tussen 9 en 11. Het was vrijdag, dus een weekend wachten. Kost geld en er zijn geen inkomsten. De gitaren heb ik achter moeten laten: ze verkopen had een goed bedrag kunnen opbrengen en ik kon er als straatmuzikant nog wat centen mee maken. Maar oké, die optie bestaat nu niet.

Kreeg onlangs in Ierland post van het UWV. Ik zou 4000 euro teveel uitkering hebben ontvangen in 2015. Of ik even terug wil betalen. Nu moet ik naar die instantie om geld te krijgen.

Ondertussen is het zondagavond en bijna tijd om uit bedelen te gaan. Alles dat geld kan genereren is nu welkom.

* Nikon Coolpix B500 te koop, camera met geweldige zoom functie: 250 euro
* Fotoreportage nodig? Doe ik voor een schappelijk bedrag. Wel aanvragen vóór ik de camera heb verkocht.
* Wie weet voor mij betaalde klussen in Haarlem en omstreken?
* Wie is geïnteresseerd in een gedicht van mijn site Het stille oog in handschrift uitgeschreven en gesigneerd.
* Kan voor wie niet erg thuis is op computers basale ingrepen doen om het apparaat te optimaliseren. Dit kan ook op afstand, via Teamviewer. Voor een bedrag nader overeen te komen.
* Teksten zenden naar literaire tijdschriften.
* Behoeft aan leuke Sinterklaas rijmpjes voor surprises? Lever wat gegevens en ik schrijf ze op maat.
* Donaties van sympathisanten zijn vanzelfsprekend welkom op bankrekening nummer NL73ABNA0801106338.
* Iedere suggestie om snel geld te maken verneem ik graag.

Ik ben telefonisch te bereiken op 06-21637715 en per mail: josefmarialips@hotmail.com.

Bodemloze tuin, 19 november 2017

https://bodemlozebeeldentuin.wordpress.com/2017/11/19/crisis/