Joost Lips – Lectori Salutem!

Lectori Salutem!

Er is Niets

De Wind blaast een Lied
langs het Raam op een Kier,
Vrij Geluid mij Verstillend,
Emoties Los Trillend
Zo deed ook de Muziek
Beluisterd met Lief
de Af Gelopen Dag nam
ons Verdelende Labels af
Stilte is Niet tegen Geluid,
kan zich Feitelijk Vertonen;
zet Duiding Dwang uit
en je hoort Stilte Vol Komen.

(…) want Zo was het Vandaag, ook al gebruikte alle Zangers Woorden. Ik was Boven Bezig en hoorde Beneden Nederlands Talige Muziek. Niet Verkeerd in een Tijd, dat Naties volgens de Boze Globale Agenda in Waan Zin dienen op te gaan.

Ik hoorde van uit mijn Werk Kamer boven Zjef Vanuytsel, het Lied De Zotte Morgen. Ik stopte Nog Niet met mijn Bezigheden, maar werd Wel Sterk Getrokken Neer Waarts de Trap Af Te Gaan.

Reacties
https://youtu.be/PI0xPlXzVB0

Ik heb een Telefoon Nummer van een Man, die in Skibbereen Stand Plaatsen op een Markt verdeelt. Karin en ik willen er een Keer Gaan Staan. Dan verkopen we Spullen, die we kunnen Missen, waar onder Boeken met een Visie, die voor ons heeft Af Gedaan. Maar ook is het een Mogelijkheid, dat Karin´s Kunsten als Voedsel Bereider te Gelde worden gemaakt. Ik ben bezig Boeken, die Weg kunnen, maar Interessante  Af Beeldingen bevatten, deze Af Beeldingen te ontnemen en in Op Maat Gesneden Passe Partouts te plaatsen. Toen hoorde ik dat Karin een Pracht Nummer van Anouk had OpGezet, en moest ik Wel naar Beneden gaan. Prachtige Kwetsbaarheid, Live.

Reacties
https://youtu.be/8EhduoYt4dIeacties

Echtheid, dit was Wel het CodeWoord toen we Om en Om een Liedje kozen. Karin had Jacques Brel Gekozen. Zei, dat ze zijn Kop Zo Prachtig vond. Dit intrigeerde mij, want het had mij Vroeger al Bevreemd, dat Mensen Jacques Brel Lelijk vonden. Echtheid wint het van Uiterlijke Cosmetica. Ik vroeg Karin, of ze wist dat Jacques ook Prachtige Nederlands Talige Liedjes heeft Gezongen. Ze werd Stil, toen ze De Nuttelozen van de Nacht hoorde.

Reacties
https://youtu.be/lz7jnrqbjWM

Eigenlijk was dit Allemaal Begonnen de Dag er voor. Toen ik in Tranen ging bij Ramses Shaffy. Karin was de Disk Jockey en ik kwam Net de Woonruimte Binnen, keek mee en smolt Vol Komen: Ramses was in die Periode al Onder Hevig aan Problemen, die aan Dementie Gelinkt zijn, maar zodra de Muziek klonk was Hier Weinig van te Merken.

Reacties
https://youtu.be/Ih5i8lEpaH0

Tijdens het Diner aten we een Heerlijke Soep met Wat Sneden Brood toen Karin me vroeg, of ik Nog Andere Artiesten ken met Zulk een Echtheid, die in het Nederlands Zingen. Interessante Vraag, vond ik, en er gebeurde Niks in mijn Brein dat op een Antwoord leek. Als of de Rest van mijn Innerlijke Nederlandse Fonotheek Niet Echt, Werkelijk en Origineel is. Karin noemde Boudewijn de Groot nog, maar Lennaerth Nijgh is Hier Vooral Briljant, Boudewijn maakte Hier Gebruik van.

Liesbeth List. Origineel of Niet? Die Vraag laat ik Rusten, ik vind haar rachtig in het album Liesbeth List zingt Theodorakis. Op de MAVO in Hillegom leerde ik rond 1979 van de Pijp Rokende en Menig Maal Onbedoeld Spuwende Muziek Leraar Mol in de Play List van het Lied, waar in de Gevangene de Cipier blijkt te zijn. Wat een Les voor deze Dagen! Het Specifieke Lied komt de Lezer van zelf in de Play List tegen. Luister naar Alles. Mooi Besluit. Een Wille Keurig lied uit die Lijst.

Lectori Salutem!

Reacties
https://youtu.be/sMHtm4vCJhQ

Efemere Fenomen, 3 april 2023, 02:00

https://efemerefenomenen.wordpress.com/2023/04/03/lectori-salutem/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Efemere+Fenomen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zjef+Vanuytsel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anouk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacques+Brel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ramses+Shaffy
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boudewijn+de+Groot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lennaerth+Nijgh
https://robscholtemuseum.nl/?s=Liesbeth+List
https://robscholtemuseum.nl/?s=MAVO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hillegom
https://robscholtemuseum.nl/?s=Skibbereen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lectori+Salutem