Joost Lips – Is er Leven voor de Dood?

Is er Leven voor de Dood?

Ik heb het echt geprobeerd. ik poogde af gelopen dag het debat in de Tweede Kamer te volgen, maar het was niet vol te houden. Het kleurloze taal gebruik, de holle woorden en frasen, de oneindige her halingen en het buiten gemeen slechte acteer werk van menig leugenaar, dit alles noopte mij af te haken en liet in mij de vraag achter Is er leven voor de dood?

Als ik het politiek toneel dan heb verlaten, meer vitale energieën weer in het lijf op gang zijn gekomen, dan beantwoord ik de vraag bevestigend, maar ik besef daar bij wel, dat veel in het moderne bestaan de potentie heeft het leven gevende drastisch de kop in te drukken, waar mogelijk te doden.

Karin had een onmogelijke vrouw in de winkel. Die had een op gezette buik en wilde iets hebben om daar van af te komen.
Karin zei ¨Neem rust, begin iedere nieuwe dag met fruit en vermijd brood voor lopig.¨
De vrouw hoorde het niet, zei, dat ze er echt veel last van had, een middel behoefde, dat er haar binnen een etmaal van af zou helpen.
Karin antwoordde¨Dat middel bestaat niet voor een kwaal, die je in vele jaren hebt op gebouwd, rust en een goed dieet zijn hier van belang.¨
De vrouw hoorde het ander maal niet, bleef maar de zelfde vraag herhalen. Karin zei, dat ze het antwoord al meer malen had gegeven, maar dat ze niet luisterde. De vrouw hoorde ook dit niet, draafde maar door. Karin ontwikkelde een enorme aversie en liet hier wat van blijken. Werd ook niet geregistreerd door de dame, die maar voort ging met haar één richting verkeer. Het mens hield Karin nu al ruim een half uur van wezenlijke zaken af. Voor uit gang werd er in de dialoog niet geboekt, om dat er feitelijk van geen dialoog sprake was. Het was lang geleden, dat Karin zo krachtig van haar stuk was gebracht. Het vertrek van de vrouw werd dan ook als een zegen beleefd. Maar even later kwam ze weer terug! Met precies de zelfde vraag! Karin schreef het voeding advies op een briefje en reikte het haar aan. De vrouw nam een pen en streepte alles weer door.
¨Waar om streep je nu alles door?!¨
¨Om dat ik het niet begrijp
Karin begon moord neigingen te ontwikkelen. De vrouw zei. dat ze een middel wilde dat snel helpt. Karin respondeerde, dat ze daar al antwoord op had gehad, dat dat niet bestaat.
¨Ik ken iemands anders, die daar een andere visie op heeft
¨Ga naar die ander!!!¨
Dat wijf leek wel in gehuurd met de speciale missie om te sarren, en niets dan te sarren. Ze ging niet naar die ander, vroeg weer om een middel.
Karin zei ¨Als ze dan zo nodig een middel wil dan kan je middel X kopen
¨O, nee, dat is me te duur, daar wil ik geen geld aan besteden!¨
Karin stond op het punt van ontploffen maar wist nog een zin te formuleren.
¨Ik heb veel tijd aan je besteed, je meer malen gratis advies gegeven, wat je in de wind slaat en als ik je dan een middel voor stel wil je niet betalen!¨
Ten slotte kocht het mevrouwtje middel X, Karin´s humeur was onder tussen flink beschadigd.

De timing van deze gebeurtenis vind ik op merkelijk. Gisteren schreef ik nog over de toe genomen directheid van Karin en mij naar de zuigers en parasieten in het dagelijks leven, vandaag komt de hier besproken bijna dode dame Karin de ultieme test brengen. Een leer moment, concludeerden we. Hoe krijgt iemand mij op de kast? We waren het er over eens: als de beleefde geduldige handel wijze geen enkel effect sorteert, dan is het hoog tijd kort en bondig te stellen.
¨Mevrouw, kijk me aan: U wilt mijn advies niet, ga naar elders, wij zijn klaar.¨
Ben erg benieuwd wat er een volgende keer gebeurt als de schim met bloed om loop weer de winkel. waar in Karin werkt, betreedt. Het is een gezondheid winkel, maar dat kan die dag nog wel eens anders uit pakken.

Natuurlijk is er leven voor de dood, na een goede nacht rust voelen we deze vitaliteit. Het is dan interessant te zien hoe deze gaande weg de dag verloren gaat. Hier een beetje energie verlies, daar een beetje energie verlies, en op zeker moment ben je moe. Toch zijn er mensen, die met drie uur slaap per etmaal toe kunnen zonder ooit moe te zijn. Ze laten geen energie meer stelen door energie slurpers en lui, die valse belang stellingen voorwenden. Hup, meteen de waarheid zeggen, die je ziet. Bang zijn wat een ander van je denkt is een innerlijke energie slurper, die we zelf in stand houden. Voor de draad met je bezwaren; niet op potten al dat gif. De zo genaamde vrije radicalen, die kanker aan maken hoeven niet aan het werk als je zelf al radicaal je op rechte waarheid spreekt. De waarheid zet je vrij.

Joost Lips