Joost Lips – Het Masker mocht Af, de Meesten hielden Deze Op

Joost Lips – Rhythm (foto https://josef-maria-lips-visual-arts.tumblr.com/)

Het Masker mocht Af, de Meesten hielden Deze Op

Vandaag werd in Ierland het Dragen van een Masker in Winkels en Andere Openbare Gelegenheden Niet Meer Verplicht Geacht. Mijn Vrouw en ik, die Nog Nooit Zo Een Ding Gedragen hebben, waren Benieuwd Wat we zouden Aantreffen tijdens ons Bezoek aan Cork. Inderdaad, er waren Heel Wat Mensen Zonder Masker te zien, maar de Meerderheid droeg deze Wel. Ik was Blij met Hier en Daar Personeel Zonder Maskers, maar Menig Ondernemer had Er Voor Gekozen de Werk Krachten een Mondkap te laten Dragen, om Geen Bange Klanten Af te Schrikken. Of kozen ze er Zelf voor? Dat Kan Ook, ik zag Immers Zelfs op Straat Jongeren Met een Masker gaan. Die keken dan Vaak tijdens het Lopen op hun Telefoon, het Apparaat, dat hen leerde Vrij Rond te Gaan te Vrezen en de Poppen Kast op het Kleine Schermpje Boven de Werkelijkheid te Accepteren. Maar ook Velen, die het Leven Vóór het Digitale Tijdperk Kennen en Wisten te Waarderen lijken Nu Gevallen voor de Elektronische Handboei, die Je Doen en Laten Feilloos in de Gaten houdt. Gevangen in het Narratief, dat hen Voor Gehouden wordt en dat ze, omdat de Eigen Waarneming Ondergeschikt aan wat de Staat heeft Voor Geschreven is Gemaakt, tot Opgeslotenen binnen het Eigen Brein maPaginaakt, terwijl de Deur Er Uit Altijd Wijd Open staat.

De Staat is Je Vriend Niet, ook al dacht je dat Misschien Lang. De Covid Waan heeft Velen laten zien, dat de Staat Niet het Belang van het Volk dient en Alles, dat Kwaliteit en Spirit heeft Kapot wil maken. De Dienaren van de Staat hebben een Bloed Hekel aan Creatieve Zielen, die Niet aan de Labels van hun Jargon Hangen en Vrijuit Spreken. Pim Fortuyn en Theo van Gogh Zijn Niet Meer, daarvoor in de Plaats luisteren we naar Politieke Redenaars, die Vooraf Iedere Letter en Komma Wegen en Ieder Overzicht over Hun Eigen Geest Ontberen. Ze gedragen zich als Robots, hoewel er Wel Eens een Boze of Blije Emotie Van Af komt, maar het is Toch Vooral Schaamteloos Leugenachtig Theater zonder Flair of Compassie. De Staat is Al Dood, en Toch zien we de Staat Bezig, Iedere Dag Weer, om de Grootste Waanzin aan de Mensen Op te Dringen, waarna Indringing met hun Naalden moet volgen. Verkrachting Wettelijk Verplicht Gesteld. In China willen ze Nu de Anale Covid Test. Onwaarschijnlijk Hoe Lang Mensen Blind kunnen blijven voor Wat Hier Werkelijk Gebeurt. Hier doel ik Niet op een Samenzwering Theorie, maar Eenvoudig op Wat je Al Ziet als je je Ogen Open hebt. Dan is Discussie Overbodig, Spreek je Vrij uit Wat Je Ziet, en Laat je de Ander Vrij Dit te Horen of Af te Wijzen. Maar Dat Mag Niet van de Staat. Die wil Iedereen tot Cyborg maken, Werk Mechanisme binnen hun Systeem.

Maar het is Niet de Staat, die Hier de Scepter Zwaait. Vrijwel Alle Staten deden Hetzelfde tijdens de Twee Jaar Covid Gekte. We zagen Één Agenda Uit Gerold worden. Wie zat Daar Achter? Klaus Schwab van het World Economic Forum is het Openbaar Gezicht. Ga er maar van uit, dat dit Net is als Ieder Icoontje op je Telefoontje: een Trigger Beeld, een Buitenkant, een Vereenvoudigd Label in een Complexe Wereld, een Aas om je Mee te Vangen en Af te Leiden van Werkelijkheid. En met Werkelijkheid bedoel ik Hier, Éénvoudig, Huidige Waarneming. Ik stond Vandaag voor een Kast Vol Filosofie Boeken, bekeek Wat Titels en voelde me Steeds Verkrampen. Werkelijkheid is Altijd Vrijer dan Zo Een Boek me Vertellen kan. Dit Besef bepaalt ook Mijn Positie naar de Staat. Deze bestaat Alleen Waar ie me Hindert, en dat is Altijd in Mijn Hoofd. Anders, denk ik, staat Noch Covid Noch Matrix. Dan is mijn Leven Oorspronkelijk, omdat er Geen Motivatie naar een Toekomst bestaat. Dit is Het! De Kunstenaar weet Dit en werkt met het Materiaal van Altijd dit Moment. Zo ontgaat hem Niets.

In de Boeken Zaak Waterfords te Cork neusde ik in de Boeken Kast Vol Poëzie, waar ik Nu voor het Eerst in Zes Jaar wel een Compilatie van het Werk van Fernando Pessoa mocht Aan Treffen. Maar omdat het Mooiste Gedicht  (uit de Serie ´The Keeper of Sheep´ Gepubliceerd onder het Heteroniem Alberto Caeiro) Ontbrak, heb ik de Bundel Niet Aangeschaft. Dat was het Moment, dat ik besefte, dat ik Zijn Compleet Poëtisch Werk wil Verwerven. De Man spreekt Mijn Hart in een Taal, die als de Mijne voelt, omdat Zijn Vragen uitgaan naar Ingebouwde Mensen Ideeën, die hij Steeds Weer Waagt te Onderzoeken en Daar op Meest Sierlijke Wijze Poëtisch Verslag van doet. In zijn Werk lees ik Vol Ledigheid. De Vormen, waarmee hij te Leven heeft, worden Beschreven van uit de Onwetende, die het Circus Waar neemt. Ik ben de Haagse Kunstenaar Hans van Kesteren Nog Altijd Dankbaar dat hij mij rond 1981, nadat hij een Vers van Mij had Gelezen, Wees op het Bestaan van deze Portugese Poëet. ¨Dat zal je Vast Wel Aanspreken¨ had hij mij gezegd. Niet Snel Daarna sprong mijn Hart op in Herkenning van zijn Woorden; ik had Mijn Favoriete Dichter ontmoet.

Taal vermag Iemand Op te Sluiten in een Web van Labels. Taal vermag tevens de Overdracht van Louter Vrij Zicht te zijn. Wij zijn Allemaal Geteisterd door de Terreur van het Onderwijs, dat ons leerde Labelen en Verdelen om Makke Schapen voor een Agenda te worden. Wie Hier Uit Stapten werden Liefst Opnieuw In Gelijfd door Omkoping of Dreigend Schandaal. Werkelijke Vrije Mensen bleken Niet te Vangen, Welk Geweld hen Ook werd Aangedaan, Politiek, en ook Direct Fysiek. Vrijheid is Oorspronkelijk en er bestaat Geen Enkele Reden om deze Vrijheid te Verlaten. Wie meent ,dat de Staat, of Welke Kracht dan ook, Je van Je Stuk kan Brengen, die heeft nog een Stuk van de Matrix als Ongeziene Inhoud in Zich Zelf. Een Werkelijk Vrij Mens zit Niet in, denkt Niet als, de Matrix. De Matrix is de Kapstok, waar Velen hun Inzichten aan Op Hangen, maar dat is een Mind Fuck in Zich Zelf. Werkelijkheid behoeft Geen Kapstok. Vrijheid Bestaat en hoeft Nergens aan Op Gehangen te worden.

Bodemloze Beeldentuin, 1 maart 2022

Reacties

schuitvlot
1 maart 2022 om 05:39
Hier in Arnhem waren er 2 Winkels, waar het Personeel Geen Masker droeg, een Kleine Natuur Winkel,en een Supplementen Natuur Winkel, was Altijd een Opluchting om Daar Even Iets te Kopen. In een Andere Natuur Winkel werd ik Aangesproken op Geen Mondkapje (ik heb een Vrijstelling Pasje wat Niks voor stelt, maar het werkt Wel),  Viel me Wat Tegen, dus ik heb Even Aangestipt ,dat Zo N Blauw Ding een Virus Echt Niet Tegen houdt Wellicht hebben jullie de Docu Sophie, A Murder in West Cork Al Gezien? Ik was er Gisteren Helemaal door Gehypnotiseerd, What A Story! Prachtige Country Side, en weet Nu ook een Beetje Meer over Cork, en de Internationale Community daar. Wonen jullie er Ver Vandaan?

Joost Lips
1 maart 2022 om 21:48
Wij wonen in County Cork. De Docu, die je noemt, ken ik Niet; heb er Al Even Naar Gezocht, maar Nog Niet Gezien, waar ik Deze kan Bekijken. Ga ik Later Nog Eens Mee aan de Gang.

schuitvlo
2 maart 2022 om 06:06
De Documentary is op Netflix.

https://bodemlozebeeldentuin.wordpress.com/2022/03/01/het-masker-mocht-af-de-meesten-hielden-deze-op/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joost+Lips
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fernando+Pessoa
https://robscholtemuseum.nl/?s=Masker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mask

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image