JoopFinland – Jenny Douwes + Café Weltschmerz – De Friese martelaar: Jenny Douwes & Sven Hazelhekke + Esther van Fenema & JD: Wie is Jenny Douwes en wat zijn haar kernwaarden?

Jenny Douwes

Gisteravond kwam op televisie de griezelfilm Jaws voorbij en ik moest daarbij aan Jenny Douwes denken. In het programma werd uit de doeken gedaan hoe de kijker van de haaienfilm gemanipuleerd wordt. Middels onder meer kleur en beweging wordt hij geraffineerd tot lijdend voorwerp van de handeling op het witte doek gemaakt.
Ook Douwes, de zelfbenoemde Jeanne d’Arc uit het Noorden, voor vrouwe van de zogenaamde Blokkeerfriezen, is de speelbal van gebeurtenissen en bewegingen, die zij zelf niet opmerkt. Via haar bekendheid in Facebook heeft ze de aandacht van de mainstream media getrokken. Toen streken De Telegraaf en WNL op haar neer. En nu is ze de prooi van Sid Lukkassen.
Douwes zal op acht december in Amersfoort spreken tijdens de oprichting van De Nieuwe Zuil. Dat is het nieuwste project van Lukkassen, gericht tegen het cultuur marxisme. Wellicht zal de gastheer aan de goedlachse plattelandsvrouw vragen wat zij van dat marxisme vindt en Jenny zal het antwoord schuldig blijven, hoogstens iets stamelen over cultuur ‘die van ons is, en zo’.
Maar voor Dokter Sid, zoals hij zich in zijn wekelijkse nieuwsbrief graag noemt, maakt dat niet uit. Douwes, en vooral de duizenden dommekrachten, die zich achter haar verschuilen, is wat hij als een van de meest uitgesproken vertegenwoordigers van alt right in Nederland nodig heeft. Een martelaar voor de zaak van Avondland en Identiteit (zie Voetnoot).
Douwes heeft inmiddels via crowdfunding bijna een kwart miljoen aan gelden vergaard om haar missie voort te kunnen zetten. Het zal wel aan wapens besteed gaan worden. Eigenlijk past er zo langzamerhand een andere legendarische enge film bij Us Jenny: The Exorcist…

Voetnoot
A en I was in 2015 het debuut van Lukkassen bij Uitgeverij Aspekt. Meer status binnen alt right verkreeg hij door zijn bijdrage aan het haatboek, dat Aspekt in januari 2016 uitbracht onder de omineuze titel: ‘Keulen: Kalifaat Light en de Fall out van een conflict’. Daarin profileerde Lukkassen zich als incel, een vrijgezel tegen wil en dank. Geef Sid een rugzakje en hij zal er spijkers in sparen…

Kleintje Muurkrant, 12 november 2018

https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/jenny-douwes

De Friese martelaar van “wild geraas”: Jenny Douwes & Sven Hazelhekke

Gepubliceerd op 17 nov. 2018

Jenny Douwes werd door de media genoemd als de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld voor 240 uur taakstraf en 3 maanden cel voorwaardelijk. Jenny Douwes met 34 Friezen verhinderde drie bussen met demonstranten tegen Zwarte Piet en voorkwamen daarmee de landelijke intocht van de Sint in Dokkum te bereiken. Jenny Douwes, de initiatiefnemer van de blokkade op de A7, kreeg wegens opruiing een werkstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Volgens justitie nam zij het initiatief tot de blokkade van de anti Zwarte Piet demonstranten. Wellicht onbedoeld een gehinderd door enig maatschappelijk besef polariseerde de rechtbank met haar uitspraak voor en tegenstanders in heel Nederland.

Jenny Douwes is moeder van een zoon, woont in Drachten en bestuurt een familiebedrijf in zwaar materieel.

📌Dit gesprek is geadopteerd door de Firma Alletouw

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz, NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.

TRIGGER WARNING; Dit gesprek kan politiek, of maatschappelijk incorrecte inhoud bevatten die onbedoeld angst, onzekerheid of woede oproepen. Wij beroepen ons op de bij wet geregelde journalistieke vrijheid als fundament voor een pluriforme samenleving en hygiënische democratische processen.

Reacties:
https://youtu.be/ilBVwPrmQCo

Esther van Fenema & Jenny Douwes: Wie is Jenny Douwes en wat zijn haar kernwaarden?

Gepubliceerd op 17 nov. 2018

Jenny Douwes is in een jaar tijd het symbool geworden van de Zwarte-Pieten-discussie. Als inspirator voor 34 medestanders kreeg zij 240 uur taakstraf en 3 maanden voorwaardelijk. Deze zware strafmaat werd ingegeven als afschrikking.

Wie is deze vrouw uit Friesland die een massale tegenbeweging op gang bracht tot behoud van een, voor kinderen onbekommerde Sinterklaas intocht?

📌Dit gesprek is geadopteerd door Theo Mooij

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer

TRIGGER WARNING; Dit gesprek kan politiek, of maatschappelijk incorrecte inhoud bevatten dat onbedoeld angst, onzekerheid of woede oproepen. Wij beroepen ons op de bij wet geregelde journalistieke vrijheid als fundament voor een pluriforme samenleving en hygiënische democratische processen.

Reacties:
https://youtu.be/eVVzmjIhmaU

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=JoopFinland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caf%C3%A9+Weltschmerz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jenny+Douwes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Blokkeerfriezen