Joop Luten – Op de korrel: VVD wil Onroerende Zaak Belasting verdubbelen in Schagen + Schagen FM – VVD Schagen fel gekant tegen stijging OZB + Marten Visser – Woede om reacties op satire

Op de korrel: VVD wil Onroerende Zaak Belasting verdubbelen in Schagen

“Het is een zeer onorthodoxe maatregel voor de VVD” geeft Jonne van de Beek, fractievoorzitter VVD Schagen, ruiterlijk toe. “Maar wij vinden dat de OZB in Schagen verdubbeld moet worden. Op die manier hopen we dat meer mensen met lage inkomens uit de gemeente Schagen vertrekken naar elders waar de OZB laag is. Daardoor verdwijnt de druk op de woningmarkt. En krijgen woningzoekenden met hoge inkomens eindelijk een kans op een huis. Het is een ‘out of the box’ benadering”.

Overigens stond deze maatregel niet in het verkiezingsprogramma van de VVD Schagen. “Klopt” antwoordt Jonne van de Beek. “Maar ik heb recent een aantal documenten in handen gekregen van belangrijke spelers in dit veld. En die spelers maken duidelijk dat dit de weg is die we in Schagen moeten gaan”. Inzage in deze documenten kan en wil Jonne van de Beek niet geven.

’Op de korrel’ is een satirische rubriek van Joop Luten.

Schagen FM, 26-08-2018 | 11:00:00, laatst gewijzigd: 27-08-2018 | 10:39:14

Reacties:

Mark 28-08-2018 08:15:39
Toch zal er meer discussie moeten komen over de OZB en grote uitgaven. Dankzij de uit de hand gelopen transformatie van Petten en de miljoenen die naar de Kop Werkt zijn geschoven is er veel achterstallig onderhoud ontstaan. De wegen en fietspaden zien er hier en daar niet uit. Helaas lezen en luisteren niet meer als die drie letters genoemd worden. Dan zien ze het verschil niet tussen satire en een regulier bericht.

Henk Jongeneel 27-08-2018 23:44:44
Grapje van https://www.facebook.com/joop.luten

mulder 27-08-2018 19:03:26
Ik vraag mij af hoe ze op dit idee komen. Andre G root moest toen opgestapt i.v.m. de verhoging van 6 % van de ozb niet wilde Nu dit weer Zeer ongeloof waardig

Lees eens goed 27-08-2018 08:19:40
Het gaat niet alleen om de OZB maar ook over kansenongelijkheid, gentrificatie en de woningnood. En dat dus veel mensen gedwongen worden om te verhuizen zoals de afgelopen tientallen jaren al is gebeurd.

Kanniewaarzijn 26-08-2018 22:20:42
ERIC FLASDORP: Men gaat er toch niet van uit dat zo’n serieuze site als Schagen FM voor Satire wordt gebruikt i.p.v. werkelijkheid. Dus wat die lange tenen betreft is dat voor normale mensen heel goed te begrijpen.

korreltje 26-08-2018 22:14:55
Niet zo zeuren, de meeste mensen bij ”Je bent een Schagernees als….” kunnen er ook om lachen. Het is wel onthullend dat mensen zich zo op de kast laten jagen.

Op de Korrrrrellllll 26-08-2018 20:40:22
Stop aub met deze niet grappige stukjes. Het is geen satire niet grappig en onzinnig.

Marianne 26-08-2018 20:14:15
Daarom zijn ze dus voor meer asfalt, dan kunnen de mensen makkelijker verhuizen. Dat is een vooruitziende blik. Als je tegen een OZB verhoging bent dan zou je ook bezwaar moeten hebben tegen de crowdfunding voor regionale projecten die uitgevoerd worden onder de paraplu ”De kop werkt”.

Michel van As 26-08-2018 19:07:29
Net als Rutte die de dividendbelasting wil afschaffen voor de rijke aandeelhouders en het klootjesvolk hogere btw.

Eric Flasdorp 26-08-2018 18:59:03
Sip Eizinga en A H: dit is satire, geen werkelijkheid. Jullie nemen sites zoals De Speld ook niet serieus hoop ik… en Hansje: bijna ieder onderwerp ligt wel voor iemand gevoelig. Niet van die lange tenen graag.

Kanniewaarzijn. 26-08-2018 18:56:09
Komt dit voorstel in het programma Kaniewaarzijn of wordt het serieus bedoeld door de VVD Schagen

Hansje 26-08-2018 18:21:17
Niet zo kies hr Luten. Deze OZB verhoging heeft een wethouder genoodzaakt af te treden en was het begin van de scheuring van de coalitie. Dan is het een beetje ongepast om daar een satirisch stukje over te schrijven.

Marianne 26-08-2018 14:52:18
Realiteit en fictie liggen soms dicht bij elkaar. Kijk naar het beleid van de afgelopen jaren, dan wil men in veel steden toch de samenstelling van de bevolking veranderen.

A H 26-08-2018 14:24:28
Dat gaat leden kosten , jarenlang strijd VVD om lasten verlichting , heeft ze notabene nog een wethouder gekost. en nu kiest de VVD voor de Elite , tja de VVD heeft liever vet gemeste varkens voor de slacht . Dat ze die Jonne zulke onzin laten uitkramen is gewoon een schande , gewoon stinkend je best doen voor alle burgers is te moeilijk voor de VVD , dus weg met dat klootjes volk . Ach het is eigenlijk ook weer niet vreemd met zulke goede voorbeelden binnen de VVD je reinste discriminatie

Angelique van Wijk – Raadslid VVD Schagen 26-08-2018 13:08:38
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Fijn dat de satire zo duidelijk maakt dat we de OZB belangrijk vinden (het is de afgelopen jaren belachelijk gestegen en daar is de VVD Schagen het ’in het echte leven’ helemaal niet mee eens).

sip eizinga 26-08-2018 13:08:06
Wat een decadentie deze voorstellen echt iets van de VVD de arrogantie straalt er vanaf , dus inwoners met een laag inkomen ja en wat bedoelt de hr van Beek hiermee mensen die een aow uitkering hebben met een klein pensioen of diegene die een uitkering hebben dus de VVD vind een tweedeling goed in de gemeente Schagen en dat hij geen inzage in wil geven van ””belangrijke spelers ”” zegt mij voldoende .

https://www.schagenfm.nl/nw-28464-7-3696144/nieuws/op_de_korrel_vvd_wil_onroerende_zaak_belasting_verdubbelen_in_schagen.html

VVD Schagen fel gekant tegen stijging OZB

Schagen – De Schager VVD vindt dat de OZB omlaag moet en zeker niet gebruikt mag worden als sluitpost voor het begrotingstekort. De VVD is tegen het belasten van bezit en de gemeentelijke heffingen moeten hooguit kostendekkend zijn.

De VVD reageert met een persbericht op ‘Op de Korrel’, een satirische rubriek van Joop Luten die vorige week door Schagen Fm werd gepubliceerd. In de rubriek schreef Luten dat de VVD de OZB zou willen verdubbelen.

“Grote onzin”, aldus fractievoorzitter Jonne van de Beek. “Bovendien word ik in het artikel geciteerd met uitspraken die niet van mij afkomstig zijn. De auteur schrijft iets waarvan hij wist dat het onwaar was. Dat is laster met een grote ‘L’”, schrijft Van de Beek.

Het satirische artikel werd door de auteur doorgeplaatst op Facebook, waar het viraal ging. Een aantal lezers meende satire te herkennen en sommigen riepen Schagen FM op tot het plaatsen van betrouwbaar nieuws. Anderen namen het voor ‘waar’ aan en voelden zich verbolgen over de inhoud.

Schagen FM probeerde de grimmige sfeer, die vrijwel direct ontstond, te keren door na het bericht een extra aanvulling bij de tekst te plaatsen dat het om satire ging. Ook plaatste Schagen FM een artikel met extra uitleg over ’Op de Korrel’.

Op Facebook lokte het stuk felle reacties uit, van ‘klootzakken’, ‘leugenaars en onvolwaardige mensen’ tot aan ‘afknallen’. De Schager VVD is hier ernstig van geschrokken.

“Deze uitingen hebben grote persoonlijke gevolgen en ook het functioneren als volksvertegenwoordiger wordt hierdoor geschaad”, schrijft Van de Beek.

Het openbaar Ministerie bekijkt op dit moment of zij de zaak in onderzoek kan nemen. Alle benodigde gegevens daarvoor zijn aan overgedragen.

Schagen FM betreurt het dat het stuk tot felle reacties heeft geleid. “Dit was nooit onze bedoeling, maar voor de reacties op Facebook kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld”, vertelt hoofdredacteur Ed van Oerle.

“Wij hebben direct na het ontstaan van de onrust een aanvullende regel bij de tekst gezet om nogmaals duidelijk te maken dat het om satire gaat. Ook hebben wij de VVD aangeboden duidelijk te maken hoe de partij in werkelijkheid omgaat met de OZB. Dat heeft de VVD nu gedaan”, besluit Van Oerle.

Schagen FM, 28-08-2018 | 13:45:00, laatst gewijzigd: 29-08-2018 | 11:11:13

https://www.schagenfm.nl/nw-28464-7-3696257/nieuws/vvd_schagen_fel_gekant_tegen_stijging_ozb.html

Woede om reacties op satire

Schager Courant, 29 augustus 2018

Schager Courant, 29 augustus 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=OZB