Jolande Bras – Stormbaan moet Den Helder in de boeken zetten + Redactie DHA – Mega Modder Monster Challenge op Willemsoord + Radio Richard ☀️ @RadioRichardNL

Stormbaan moet Den Helder in de boeken zetten

’s Werelds langste opblaasbare survivalbaan komt naar Den Helder. De baan, die op Willemsoord komt te liggen, is een halve kilometer lang. Hiermee verbreekt zij het huidige wereldrecord in het Guiness Book of Records van 495 meter lang.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september ligt de survivalbaan op parkeerterrein Noord op Willemsoord en op het terrein voor het Marinemuseum. De baan komt er zigzaggend bij te liggen. Hellingen, dalingen, palmbomen en kruipruimtes; het gevaarte heeft verschillende obstakels. Als eerst gaan de leerlingen van Scholen aan Zee over de baan, om het begin van het nieuwe schooljaar te vieren.

Iedereen

,,De baan is voor iedereen. Kinderen, jeugd, volwassenen, sportief, niet sportief, getraind, ongetraind en ook bootcampers”, aldus Rik Niks, een van de organisatoren. ,,Iedereen kan zich inschrijven.”

Wel zijn er verschillende leeftijdscategorieën: ,,De allerkleinsten gaan natuurlijk niet de hele vijfhonderd meter afleggen, dus zij mogen alleen het eerste deel. Hoe ouder de kinderen worden, hoe langer de afstand wordt die zij mogen afleggen. In de avonduren is het de beurt aan mensen van achttien jaar en ouder. Zij gaan, in tegenstelling tot de jongere deelnemers, in teams over de baan heen. Zo’n team bestaat uit acht volwassen personen”, aldus Niks.

De winnaars – degenen die het snelst de einstreep halen – winnen een bokaal. Niks: ,,Het origineelst geklede team krijgt ook nog een prijs.”

Monster

De survivalbaan is onderdeel van het evenement Mega Modder Monster Challenge, georganiseerd door Bas Ouwens, Petra Clowting en Rik Niks. De challenge is een combinatie van een modderrace, wipe-out, een watergevecht en een stormbaan. De tickets kunnen online gekocht worden. Er is een beperkt aantal tickets.

Noordhollands Dagblad, 2 augustus 2018, 9:18

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof
Helaas daar ben ik te oud voor

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/stormbaan-moet-den-helder-de-boeken-zetten

Mega Modder Monster Challenge op Willemsoord

Den Helder – Nooit eerder was het mogelijk om over een opblaasbare stormbaan van maar liefst meer dan 500 meter te klimmen, klauteren, springen en vallen! Maar dit gaat veranderen; de grootste en langste Survivalbaan ter wereld komt namelijk op 14 en 15 september naar Willemsoord. De baan is voor kinderen, jeugd , volwassenen, sportief, niet sportief, getraind , ongetraind of zelfs bootcampers bedoeld.

De organisatoren werken in diverse sectoren: sport, cultuur en jongeren. En dit is terug te zien in dit evenement, waarin sport en cultuur verenigd worden. Het evenement is enorm geschikt voor kinderen, jeugd en volwassenen. Zo’n groot evenement kan alleen doorgaan als er sponsoren zijn. Diverse organisaties hebben hun medewerking verleend aan dit enorme event; onder andere het Marine museum, Scholen aan Zee, Mee & de Wering & Albert Heijn zijn al nauw betrokken.

Een lange zigzag baan van meer dan 500 meter komt te liggen op het parkeerterrein Noord van Willemsoord en gaat verder op het exercitie terrein van de Koninklijke Marine tegenover het Marine museum. Deze hindernisbaan is aangemeld bij het Guiness Book of Records. Het huidige record staat nu op 490 meter en dit is de reden, dat Den Helder nu voor een stapje meer gaat. Vrijdag zal de jeugd van Scholen aan Zee deze baan betreden als zijnde introductie van het nieuwe schooljaar.

MMM Challenge

Voor de Mega Modder Monster Challenge op de zaterdag kan iedereen zich inschrijven! Doe dit dan ook op tijd want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het evenement is geschikt voor iedereen tussen de 4 en 100 jaar! Iedereen kan meedoen. Er zijn diverse leeftijdscategorieën, te weten: 4 en 5 jaar, 6 t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar, 13 t/m 17 jaar en volwassenen vanaf 18+. Natuurlijk zullen de jongsten niet de volledige baan over gaan, maar pakken het eerste deel. Dit gebeurt wel individueel.

Langs de baan staan de vele vrijwilligers te helpen, waar het niet lukt. Natuurlijk mogen de ouders wel aanmoedigen, maar het is niet de bedoeling, dat de ouders met de deelnemertjes meegaan. Dit ook om hen die ervaring mee te geven, dat ze iets makkelijk kunnen overwinnen. Daarna wordt de baan steeds langer naar mate de leeftijdscategorie hoger wordt. In de avonduren is 18+ aan de beurt en zij gaan in tegenstelling tot de jongere categorieën in teams over de baan. Een team bestaat uit 8 personen en dit mogen uitsluitend volwassenen zijn. Voor deze categorie zijn ook wisselbekers te winnen: één voor het meest origineel geklede team en één voor het snelste team.

Kijk voor meer informatie over deelname en het verkrijgen van deelnametickets op http://www.mmmchallenge.nl.

Den Helder Actueel, 4 augustus 2018 – 09:00

https://denhelderactueel.nl/2018/08/mega-modder-monster-challenge-op-willemsoord/

Radio Richard ☀️ @RadioRichardNL

⭕️ Rik Niks vertelt over een wereldrecord die neergezet gaat worden met een obstaclerun! ‍♂️

Twitter, 1 aug. 2018 – 17:35

https://twitter.com/RadioRichardNL/status/1024680136271192065

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Petra+Clowting