John van den Heuvel & Mick van Wely – ’Zwarte Cobra’ + Vico Olling – ‘Cobra’ + rommyisdebaas – BRUILOFT + Hendrik Jan Korterink – Henk & Lonneke + Mooi + Kozzmic – ‘Zwarte Cobra’ 20 jaar

Henk Rommy – Zwarte Cobra (foto Timeys)

Henk R (foto Twitter)

Zwarte Cobra (foto Daniel M van Doorm)

Henk R alias ’Zwarte Cobra’ overgeplaatst na vuurwerkshow

Overblijfselen van de vuurwerkshow voor Zwarte Cobra Henk Orlando R (foto De Telegraaf)

Lelystad – Henk R, alias de Zwarte Cobra, is na een ’verjaardagsgroet’ met vuurwerk met spoed overgeplaatst naar de gevangenis in Lelystad.

Henk R, die sinds vorige maand vast zit in gevangenisinrichting Dordtse Poorten in Dordrecht, werd donderdagavond verrast met een vuurwerkshow vanwege zijn zeventigste verjaardag.

Vuurwerk

Familie en vrienden ontstaken het vuurwerk buiten de muren van de gevangenis, hetgeen tot nogal wat commotie leidde in Dordrecht.

Naar nu blijkt heeft de burgemeester van Dordrecht vrijdag van justitie geëist, dat R per direct uit zijn gemeente vertrekt. De Cobra is daarom gisteren met speciaal vervoer naar de penitentiaire inrichting Lelystad overgebracht, bevestigt desgevraagd zijn advocaat Mr Mark Teurlings.

Het is bizar, dat een door derden geregelde ludieke verrassing hem wordt aangerekend na alles wat hij heeft meegemaakt zonder dat hij hiervan wist, of dit heeft kunnen voorkomen. Ik protesteer dan ook krachtig tegen het kennelijk voor politiek gewin gedane verzoek tot overplaatsing van de burgemeester”, aldus Teurlings.

Maandag onthulde De Telegraaf. dat Henk R na een straf van achttien jaar in de VS te hebben uitgezeten, in Nederland wordt vervolgd wegens een dubbele moord in 1993 in Antwerpen. Henk R werd in de VS veroordeeld wegens samenzwering in verband met een XTC smokkel. Hij zit na zijn overbrenging naar Nederland nu een oude straf uit wegens drugshandel en dreigt in de moordzaak, die het Openbaar Ministerie tegen hem is begonnen tot levenslang te worden veroordeeld.

Bekijk ook
Ophef om ’bizar’ vuurwerk bij gevangenis ’Gelukkig geen Cobra’s om bijnaam eer aan te doen
Hoe beruchte baron Henk R op Bermuda in drugs val werd gelokt

6 maart 2021, 11:43

https://www.telegraaf.nl/nieuws/800151642/henk-r-alias-zwarte-cobra-overgeplaatst-na-vuurwerkshow

Hoe heb ik zo dom kunnen zijn? (foto Koud Bloed)

De undercover actie van DEA op Bermuda in progress (foto Twitter)

Zo werd de Zwarte Cobra in de val gelokt (foto Twitter)
America First? (foto Twitter)

Cobra

Crimineel Zwarte Cobra komt naar Nederland (foto Metronieuws)

Even twee dingen. die me bezig hebben gehouden de afgelopen week. Allereerst de terugkeer van de Zwarte Cobra in Nederland. Ik had het nog niet zo lang geleden over de krasse knarren Greg Remmers, Piet S en Martien Reuvers, die allemaal de zestig ruimschoots gepasseerd zijn, en nu in de bak zitten. Henk Orlando Rommy is 69 jaar en was in de jaren negentig een van de beruchtste drugsbaronnen van Nederland. Hij zat vanaf 2003 in de Verenigde Staten in de cel na een nogal dubieuze undercover actie van de Amerikaanse Drugs Enforcement Agency. Rommy werd heimelijk gefilmd, terwijl hij op zat te scheppen over zijn connecties in het drugs wereldje van Nederland in die dagen. Feitelijk had hij nog geen joint gesmokkeld, maar de Amerikanen veroordeelden hem op basis van die undercover actie tot een straf van twintig jaar. Nu is hij terug op Nederlandse bodem, maar vrij is hij allerminst. Hij moet eerst nog een uitstaande straf uitzitten van 14 maanden. Bovendien wordt hij door het Openbaar Ministerie gezien als de opdrachtgever van een dubbele liquidatie. Hoe dan ook, voor de familie rond de voorheen Zwarte Cobra, hij is ondertussen grijs geworden, zal het een geschenk uit de hemel zijn, dat ze hun geliefde Henk Orlando weer iets dichterbij hebben.

(…)

Panorama, 26 jan. 2021 | 09:00

https://panorama.nl/var/www/panorama.nl/releases/107/public/index.php/artikel/314585/column-vico-olling-de-zwarte-cobra-is-grijs-geworden

HENK ROMMY BRUILOFT

Henk Rommy (foto Junglekey.nl)

Gepubliceerd 5 dec. 2007

rommyisdebaas

Reacties
https://youtu.be/Yw5m6D8AbW8

Henk Rommy & Lonneke: De Bruiloft

De Bruiloft (foto Dailymotion)

Hadden we het er van de week over: die legendarische bruiloft van Henk Rommy op het eiland in de Loosdrechtse Plassen. Voor de gelegenheid ‘Rommy’s Island’ geheten. Vanuit een helikopter werden er rozen gegooid en de crème de la crime was aanwezig. Van een paar weet ik, dat ze hun aanwezigheid enigszins betreuren.

René Fröger en Caroline Tensen waren er achteraf niet zo blij mee, maar ze waren nog jong. Ik meen, dat ze vooraf niet wisten, waar ze precies voor ingehuurd waren.

Wat er in alle berichten en stukken over die bruiloft nooit bij staat is, wanneer het precies was en met wie hij trouwde. ‘Ergens begin jaren negentig.’ Het zal wel, meer weet ik er ook niet van, ik was niet uitgenodigd.

Bij het bekijken van het filmpje zag ik nog wel iemand, die achteraf helemáál niet blij is, dat hij met deze criminele toestanden wordt geassocieerd. Iemand, die zijn blazoen graag wat schoon wil houden (en misschien is het ook wel schoon, er wordt verschillend over gedacht). Ik zal hem maar niet plagen. Iedereen heeft recht op een jeugdzonde.

Bij Bondtehond kwam ik nog een ‘Paasage’ tegen, waarin Jesse Remmers getuige Harry W een beetje voor schut zet. Die beweerde, dat hij Rommy goed kende, maar als het er op aankwam was hij er nooit bij. Die bruiloft, waarvan hij zich zoveel details herinnerde? Dat was waarschijnlijk van de video, uitgezonden door Peter R de Vries.

Misdaadjournalist.nl, 18 december 2013

https://www.misdaadjournalist.nl/2013/12/18/henk-rommy-esther-de-vries-waarom-steenkamp-in-afrika/

Lonneke T: een mooie oude bekende

Gangsterliefje Lonny werkt nu in de zorg (foto Het Parool)

In het Parool een verslag van Bart Middelburg over Lonny T, een 57 jarige vrouw, die terecht staat, omdat er in haar woning in Nieuwersluis – in 2008 – wat wiet planten waren gevonden. Maar zij wist van niks en had er niks van gemerkt. Vond de officier van justitie, Betty Wind, wat ongeloofwaardig.

Een zaakje van niks, op zich, maar die Lonny kennen we natuurlijk. Als Lonneke, de ex van mannen als Alexander Marianovic en Henk Rommy. Ik sprak haar in november 2002 in die woning in Nieuwersluis in het kader van een reportage voor Nieuwe Revu, over de praktijken van advocaat Oscar Hammerstein. Het ging over het pand, waar ze toen woonde – en kennelijk in 2007 nog steeds. Ze woonde daar toen met een zoon van haar zelf en Gilbert – zoon van Henk Rommy – woonde er ook. Mooi pand, mooie indrukwekkende sterke vrouw. Boos op Rommy, die haar  zoals zo veel vrouwen – had laten zitten. En opgezadeld met een heleboel problemen.

Het Parool citeert Steve Brown, uit zijn ‘Killing Fields’. De hele passage in dat boek is dit.

Lonny T figureert ook Bom in de Laurierstraat over de aanslag op Rob Scholte (foto Het Parool)

Een van die koffieshops werd gerund door Rooie Lonnie, een flink grote, rode spetter van een meid. Zo’n uitdagende, sexy uitziende, rooie kanjer, die een uitstraling had, dat ze van kleine mannetjes in bed gehakt maakt. In die periode woonde zij samen met Alexander Marianovic, een Joegoslaaf, en runde een koffieshop. Later, nadat Alexander op de never come back line was geschoten, trouwde Lonnie met Henk Rommy. Die bruiloft leidde later nog tot veel commotie in media land.

Ik ging graag mee als we bij die rooie spetter wat moesten afleveren. Het was een show op zich. Lonnie ontving je dan in een super ordinair twee maten te klein tijgerpakje, waar haar kanjers van borsten ieder moment uit konden springen. Haar ontvangstkamer was ingericht als was je in het huis van Cleopatra. Her en der grote Romeinse beelden en aan het einde van de chambre een grote troon achtige stoel. Tijdens de besprekingen schoof Lonnie dan op haar troon met aan haar zijde een reus van een Deense Dog. Lonnie was een echte Cleopatra van de Lage Landen. Als zij ging zitten hadden wij altijd de neiging om meteen te gaan applaudisseren.”

Aldus Steve Brown.

In mijn boek ‘Bom in de Laurierstraat’ schrijf ik er ook over.

Ik kreeg ook een beeld van ‘de mens Henk Rommy’ en dat was niet alleen positief. In een van de panden, die ook bij de transacties betrokken was, een woning aan de gracht in Nieuwersluis, ontmoette ik de ex vrouw van Henk, Lonneke, een struise blondine. Ze woonde er met haar tienerzoon. Ze maakte een tamelijk verbitterde indruk. Nog niet eens zo zeer, omdat Henk haar had verlaten, veel meer omdat zij nu met veel moeite de eindjes aan elkaar moest zien te knopen. Dat was ze anders gewend. Toen ze nog met Henk was, kon het allemaal niet op. Weliswaar mocht ze in het pand blijven wonen, maar van wie was het? Henk beweerde, dat het van hem was, de papieren waren minder eenduidig.”

Dit speelde eind 2002. In december sprak ik Henk Rommy toen zelf over deze zaak, in een wegrestaurant aan de Gaasperdammerweg. Was overigens de enige keer, dat ik hem heb gesproken, hij was net vrij en niet lang daarna zat hij ook alweer vast.

Lonneke woont tegenwoordig in Zeeland en werkt in de zorg. Vindt ze heerlijk. Voor die paar uur dienstverlening zal ze haar hand niet omdraaien.

Misdaadjournalist.nl, 12 december 2013

https://www.misdaadjournalist.nl/2013/12/12/lonneke-t-een-mooie-oude-bekende-ron-n-bedreigd-met-proefverlof-king-william-nelson/

Zwarte Cobra in Amerika (foto Boeken.com)

Zwarte Cobra‘ voor 20 jaar de bak in

calvobbes had ons via de nieuws submit te melden.

ANP – De Nederlandse drugscrimineel Henk Orlando Rommy is in New York tot twintig jaar cel veroordeeld. De 54 jarige Rommy, wellicht nog bekender onder zijn bijnaam ‘Zwarte Cobra‘, heeft daarnaast een boete van één miljoen dollar opgelegd gekregen. De jury achtte de Utrechter schuldig aan het voorbereiden van de smokkel van XTC naar de Verenigde Staten.

Volgens advocaat Mark Teurlings, die Rommy verdedigde, had de rechter tijdens de uitspraak gemeld, dat hij de Nederlander het liefst levenslang had gegeven. Voor de strafbare feiten stond echter een maximumstraf van twintig jaar. De veroordeling is omstreden. De crimineel zou in Nederland door een informant en een agent van de Amerikaanse opsporingsdienst DEA zijn aangezet tot de smokkel. Onder valse voorwendselen werd hij naar Spanje gelokt, waar hij werd gearresteerd en later uitgeleverd. De DEA had geen toestemming in Nederland te opereren.

Tevens zouden getuigen van de verdediging door de Amerikaanse aanklagers zijn geïntimideerd, zo stelt Teurlings. Deze durfden hierdoor niet voor het proces naar New York te komen, om hun verhaal te doen. Overigens staat buiten kijf, dat de Zwarte Cobra zich al enkele tientallen jaren met drugshandel bezighoudt. Hij zat verschillende keren straffen uit in een Nederlandse gevangenis en belandde in 1986 zelfs in een Marokkaanse dodencel. In Marokko kreeg hij echter gratie naar aanleiding van de verjaardag van de koning.

Fok.nl, 18-01-2006 09:50

Reacties

NeoGenic1982
Welcome back Mr Anderson
woensdag 18 januari 2006, 09:52 uur

Hij leert hett ook nooit, en nu komt hij niet zo snel meer vrij. 20 Jaar in Amerika is 20 jaar!

neegij
Vanmorgen vloog ik nog.
woensdag 18 januari 2006, 09:52 uur
Zo pak je dat tuig aan! Piet Hein Donner, leer hier van!

CSI_MIAMI
woensdag 18 januari 2006, 09:53 uur
Wreed!
Had over hem nog een aflevering van Peter R de Vries gezien. Die kerel had het wel allemaal netjes uitgedacht.

Reliegniet
woensdag 18 januari 2006, 09:54 uur
Tot zover de berichtgeving over “eerlijke” procesgang in Amerika.
En wij maar uitleveren, omdat we daarop vertrouwen.
Zelfs het onderzoek dat de DEA hier uitvoerde was illegaal.
Let wel. Ik heb geen medelijden met drugsdelinquenten, maar zet dikke vraagtekens bij de uitlevering van Nederlanders naar Amerika om daar berecht te worden.

Mutsaers__78
woensdag 18 januari 2006, 09:55 uur
Quote.
neegij
woensdag 18 januari 2006 09:52
Zo pak je dat tuig aan! Donner, leer hier van!
Ja inderdaad Donner, voer ook hier uitlokking in! Kunnen we nog meer mensen tot nog meer criminaliteit aanzetten!

secretary
woensdag 18 januari 2006, 09:55 uur
If you can’t do the time, don’t do the crime!

MymmArjanz
woensdag 18 januari 2006, 09:57 uur
Kut! Ik hoop voor hem, dat hij 10 jaar in Amerika moet en dan nog 10 in Nederland, wat dan nog weer minder wordt.

Vinnneey
woensdag 18 januari 2006, 09:57 uur
–> wie anders?
<Quote>In Marokko kreeg hij echter gratie naar aanleiding van de verjaardag van de koning.</Quote>
Hmm. Zou er daarom ook op Koninginnedag in Amsterdam zoveel schorem rondlopen?
De mensheid heeft mijn hart en vergt mijn volle krachten. Het zijn er vier miljard, dus jij moet even wachten

neegij

Vanmorgen vloog ik nog
woensdag 18 januari 2006, 09:58 uur
Quote.
Mutsaers__78
woensdag 18 januari 2006 09:55
[..]
Ja, inderdaad Donner, voer ook hier uitlokking in! Kunnen we nog meer mensen tot nog meer criminaliteit aanzetten!
Juist Mutsaers! Juist! Plaats hier ook een zootje dodencellen AUB. Ik stem voor!

JhonnyEnglish
Alshetmaargeilismagalles
woensdag 18 januari 2006, 10:00 uur
Oei. Dat word echt bikkelen nu voor de Cobra.
Rest In Peace Rommy.
Wie niet gek = moet slim zijn.

Ruuudje
Ruuudje For President
woensdag 18 januari 2006, 10:00 uur
Quote.
In Marokko kreeg hij echter gratie naar aanleiding van de verjaardag van de koning.
Lucky Bastard!
Redactie Sport

WEST
AFC AJAX 4 EVER
woensdag 18 januari 2006, 10:06 uur
Normaal heb ik medelijden met drugs delinquenten, maar ze hebben hem wel op een slinkse manier gepakt. Dus, tja, terecht, dat hij in de bak zit, dat wel.
Find your guiding inspiration. In a place where dreams are made.
With a lifetime’s preparation. It’s no time to be afraid.
Put our differences behind us. While we shine like the sun.
See what we’ve all become. Together we are one.

Dark_Elven_Lord
woensdag 18 januari 2006, 10:06 uur
Net goed, in Nederland had die Cobra nooit een goede celstraf gekregen. Dat er wat rechten geschonden zijn, moeten we dan maar voor lief nemen.

Mutsaers__78
woensdag 18 januari 2006, 10:07 uur
Quote.
neegij
woensdag 18 januari 2006 09:58
Juist Mutsaers! Juist! En plaats hier ook een zootje dodencellen AUB. Ik stem voor!
Juist! Versneld strafrecht invoeren! Die mensen kostten ons alleen maar veel te veel geld! Dat kan best een stuk sneller!
Touw is zo duur niet meer tegenwoordig!

SethGecko
You Would Know.
woensdag 18 januari 2006, 10:11 uur
Dat hij gestraft moet worden, staat buiten kijf. Alleen de Amerikaanse methode om mensen op te pakken (lees in de val te lokken) maakt me behoorlijk kwaad. Wat denken ze toch wel om op andermans grondgebied een beetje hun “wetten” uit te voeren? De arrogantie ten top.
Opinions are like assholes, everyone has one and they all stink.

neegij
Vanmorgen vloog ik nog
woensdag 18 januari 2006, 10:13 uur
Quote.
Mutsaers__78
woensdag 18 januari 2006 10:00
[..]
Juist! En versneld strafrecht invoeren! Die mensen kostten ons alleen maar veel te veel geld! Dat kan best een stuk sneller!
Touw is zo duur niet meer tegenwoordig!
Dat versnelde strafrecht komt er. Gaat men mee testen, goeie zaak.

Kremer
woensdag 18 januari 2006, 10:14 uur
Uitlokking vind ik niet zo goed idee, maar deze meneer heeft zo veel op zijn kerfstok, dat ik hierbij wel mijn mond over uitlokking houd en hem uitzwaai.

2609
Paris (L)
woensdag 18 januari 2006, 10:14 uur
Tering zo nep.
http://fotoboek.fok.nl/user/109577
mijn fotoboek laat een berichtje achter!!!!

Dark_Elven_Lord
woensdag 18 januari 2006, 10:16 uur
Quote.
SethGecko
woensdag 18 januari 2006 10:11:
Dat hij gestraft moet worden staat buiten kijf, alleen de Amerikaanse methode om mensen op te pakken (lees: in de val te lokken) maakt me behoorlijk kwaad. Wat denken ze toch wel om op andermans grondgebied een beetje hun “wetten” uit te voeren? De arrogantie ten top.
Ga jij dan maar in de Diamant buurt wonen. Ben blij, dat die bestraft is. Ik heb het niet zo op de VS, maar dit mogen ze van mij dagelijks doen.

Mutsaers__7
woensdag 18 januari 2006, 10:17 uur
Quote.
neegij
woensdag 18 januari 2006 10:13
Dat versnelde strafrecht komt er. Gaat men mee testen, goeie zaak.
Een versnelde procedure voor de doodstraf kan mij uiteraard niet snel genoeg zijn!

SethGecko
You Would Know…
woensdag 18 januari 2006, 10:22 uur
Quote.
Dark_Elven_Lord
woensdag 18 januari 2006 10:16
[..]
Ga jij dan maar in de Diamant buurt women. Ben blij, dat die bestraft is. Ik heb het niet zo op de VS, maar dit mogen ze van mij dagelijks doen.
Wat heeft dat er nu weer mee te maken?
Vandaag hij, morgen jij misschien. Geen enkel ander land heeft hier jurisprudentie. Punt uit.
Opinions are like assholes: everyone has one and they all stink.

Dark_Elven_Lord
woensdag 18 januari 2006, 10:25 uur
Quote.
SethGecko
18 januari 2006 10:22
[..]
Wat heeft dat er nu weer mee te maken?
Vandaag hij, morgen jij misschien. Geen enkel ander land heeft hier jurisprudentie, punt uit.
In onze huidige situatie moeten we voor het resultaat gaan en de middelen maar voor lief nemen. The means justify the end, zoals het gezegd wordt. Ik heb niets te vrezen.

SethGecko
You Would Know.
woensdag 18 januari 2006, 10:28 uur
Quote.
Dark_Elven_Lord
woensdag 18 januari 2006 10:25
[..]
In onze huidige situatie moeten we voor het resultaat gaan en de middelen maar voor lief nemen. The means justify the end, zoals het gezegd wordt. Ik heb niets te vrezen.
Jij denkt misschien, dat je niets te vrezen hebt, maar in de ogen van een ander land misschien wel. Stel nou, dat je dan wordt opgepakt, dan piep je wel anders.
Nogmaals, die man moet worden gestraft, maar dat moet door justitie in Nederland worden gedaan. Die is te slap.
Opinions are like assholes: everyone has one and they all stink.

Mudman
woensdag 18 januari 2006, 10:28 uur
Quote.
Op woensdag 18 januari 2006 09:52 schreef NeoGenic1982 het volgende:
Hij leert het ook nooit, en nu komt hij niet zo snel meer vrij, 20 jaar in Amerika is 20 jaar!
Onzin, daar heb je net zo goed strafvermindering regelingen.

19patje72
woensdag 18 januari 2006, 10:29 uur
Quote.
Reliegniet
woensdag 18 januari 2006 09:54
Tot zover de berichtgeving over “eerlijke” procesgang in Amerika.
En wij maar uitleveren, omdat we daar op vertrouwen.
Zelfs het onderzoek, dat de DEA hier uitvoerde, was illegaal.
Let wel. Ik heb geen medelijden met drugs delinquenten, maar zet dikke vraagtekens bij de uitlevering van Nederlanders naar Amerika om daar berecht te worden.
Dat is toch altijd zo geweest, Amerikanen doen precies, waar ze zelf zin in hebben.
Eerlijke rechtsgang => we dont need that, we are America!!
Denk aan die ‘terroristen,’ die op Guantanamo Bay al jaren zonder proces vast zitten!!
Zolang uit de TV series maar blijkt, dat de goeden altijd winnen. Je laat die dag en nacht zien in de rest van de wereld. Men gaat het vanzelf geloven.
http://s6.gladiatus.nl/game/c.php?uid=21390

died
Interpolis
woensdag 18 januari 2006, 10:30 uur
Quote.
Mutsaers__78
woensdag 18 januari 2006 10:17
[..]
Een versnelde procedure voor de doodstraf kan mij uiteraard niet snel genoeg zijn!
Tot je zelf gepakt wordt voor de verkrachting van je buurmeisje, die je niet begaan hebt.
Glashelder

HeartCore
woensdag 18 januari 2006, 10:31 uur
Begint eer ge bezint.
Nou dan zal er wel een stuk minder geslikt gaan worden in de VS.
Of?

webextreme.nl
woensdag 18 januari 2006, 10:34 uur
Damn, wat is ie hard geflakkerd door de DEA.

teh_m0nkey
woensdag 18 januari 2006, 10:39 uur=
Het schijnt anders geen grote jongen te zijn (van de radio gehoord). Daarom is zijn advocaat ook zo verontwaardigd. Hij is dus veroordeeld, alsof hij een imperium heeft opgezet, terwijl hij duidelijk aan het minderen is.

Bayswater
What’sYourFunctionInLife?
woensdag 18 januari 2006, 10:43 uur
Benieuwd, wanneer die kerel, die hem er ingeluisd heeft, wordt afgeschoten.
Life lies a slow suicide.
Orthodox dreams and symbolic myths.
From feudal serf to spender.
This wonderful world of purchase.

Lexie
woensdag 18 januari 2006, 10:45 uur
Quote.
teh_m0nkey
woensdag 18 januari 2006 10:39
Het schijnt anders geen grote jongen te zijn (van de radio gehoord). Daarom is zijn advocaat ook zo verontwaardigd, hij is dus veroordeelt, alsof ie een imperium heeft opgezet, terwijl hij duidelijk aan het minderen is.
Ik heb dan wel 10 mensen vermoord, de laatste maanden ben ik aan het minderen.” :’)
Iemand met een kneuzige bijnaam als de Zwarte Cobra verdient het gewoon om vast te zitten.

piraatjezz
woensdag 18 januari 2006, 10:45 uur
Hij is aangezet tot smokkel. In Nederland zou hij dus niet veroordeelt worden. Zoals de Amerikanen bezig zijn met het bewust opzoeken en aanzetten tot misdaden. Mag niet eens volgens ons rechtssysteem. Dat is net zoals een iemand van 14 drank laten kopen à la de Nieuwe Revu. Mag ook niet, is ook iemand aan zetten tot een misdaad. Dus Rommy had gewoon nooit uitgeleverd mogen worden en het voorbereiden tot smokkel van drugs. Kan je niet eens hard maken, want misschien zwetsen ze het wel? Een jury vind ik sowieso lariekoek, want die mensen kunnen nooit en te nimmer waarheidsgetrouw een veroordeling plaatsen. Kijk naar Wako Jako? Kijk naar OJ zo maar een paar, die veroordeeld hoorde te wezen.

Pieter utd
Art Vandelay
woensdag 18 januari 2006, 10:48 uur
Quote.
CSI_MIAMI
woensdag 18 januari 2006 09:53
Wreed! foto
Had over hem nog een aflevering van Peter R. de Vries gezien. Die kerel had het wel allemaal netjes uitgedacht.
Blijkbaar niet netjes genoeg.

Bayswater
What’sYourFunctionInLife?
woensdag 18 januari 2006, 10:50 uur
De manier, dat die gepakt is, lijkt erg op de manier hoe die Engelse bondscoach Eriksson om de tuin is geleid in Dubai.
Life lies a slow suicide.
Orthodox dreams and symbolic myths.
From feudal serf to spender.
This wonderful world of purchase.

GoodspeeD
woensdag 18 januari 2006, 10:56 uur
Het doel heiligt de middelen, zullen we maar zeggen.

ChatChewbacca
woensdag 18 januari 2006, 11:05 uur
Quote.
GoodspeeD
woensdag 18 januari 2006 10:56
Het doel heiligt de middelen, zullen we maar zeggen.
Zullen we jou dan ook meteen naar het cachot voeren? Er is geen doel, dat middelen heiligt.
There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are.
Ernst Haas

JPalm
woensdag 18 januari 2006, 11:06 uur
Misschien op slinkse wijze gepakt, maar dat deze man een zware crimineel was staat buiten discussie.
Voor mij geldt maar een ding: opgeruimd staat netjes.

flubub
woensdag 18 januari 2006, 11:06 uur
Quote.
NeoGenic1982
woensdag 18 januari 2006 09:52
Hij leert het ook nooit, en nu komt hij niet zo snel meer vrij, 20 jaar in Amerika is 20 jaar!
Dit valt vaak ook wel mee. Ik zag een keer iets op televisie over een pedofiel, die al meerdere malen veroordeeld was. Zelfs een keer voor 20 jaar, maar die na een jaar of vier gewoon weer vrij rondliep. Dat was geen uitzonderlijk geval. Er schenen er meer te zijn, die na een heel korte tijd de gevangenis weer uitkwamen, ondanks hun straf.

neegij
Vanmorgen vloog ik nog
woensdag 18 januari 2006, 11:08 uur
Quote.
ChatChewbacca
woensdag 18 januari 2006 11:05
[..]
Zullen we jou dan ook meteen naar ’t cachot voeren? Er is geen doel, dat middelen heiligt.
Tuurlijk wel. Echt gevaar moet uit de samenleving geweerd worden. Niet op die slappe hap manier, die we hier kennen, met alle kans op ontsnapping van dien. Gewoon een humaan spuitje, lekker slapen, niet meer wakker worden.

JohnDope
woensdag 18 januari 2006, 11:09 uur
Goed, dat de Cobra een keer gepakt wordt. Je kan als crimineel niet alleen maar als een gek blijven blingen.
Alleen die man, die de Cobra genaaid heeft, verdient de doodstraf. Ik neem aan, dat hij die gaat krijgen in dat wereldje, waar in hij leeft.
Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten.”
Doctor Martin Luther King, 1967

Rozeboom1982
woensdag 18 januari 2006, 11:23 uur
Keurig! Treurig, dat Nederland kennelijk niet in staat is om een notoire crimineel op de plek te krijgen, waar hij hoort. Amerika laat zien hoe je met dit soort tuig omgaat in tegenstelling tot ons slappe Justitiële apparaat!

Rotter-damn
woensdag 18 januari 2006, 11:27 uur
Ik had een heel ander beeld bij de naam Henk O.
Amerikanen mogen hun spelletjes niet hier spelen. Laat ze opzouten. Al had het Zwarte Cobra uiteindelijk toch wel weer ergens vastgezeten, waarom niet ver weg en niet op onze kosten?
Spijt heb je alleen van dingen, die je niet hebt gedaan.

CANARIS
woensdag 18 januari 2006, 11:28 uur
Quote.
NeoGenic1982
woensdag 18 januari 2006 09:52
Hij leert het ook nooit, en nu komt hij niet zo snel meer vrij, 20 jaar in Amerika is 20 jaar!
Leuk, maar klopt helaas niet. In de USA heeft men een tamelijk liberaal strafwezen. Een gevangenisstraf wordt in doorsnee voor een derde uitgezeten. Dat is ook één van de redenen, dat vaak zulke immens hoge straffen worden gegeven.
Één keer levenslang betekend in de USA namelijk circa 20 to 25 jaar .
20 Jaar betekend circa zeven jaar bajes en dan uitzetting.

arjanus
woensdag 18 januari 2006, 11:29 uur
Go America!

Anlock_Distronix
woensdag 18 januari 2006, 11:37 uur
Komkommerschillen
Quote.
Onder valse voorwendselen werd hij naar Spanje gelokt, waar hij werd gearresteerd en later uitgeleverd. De DEA had geen toestemming in Nederland te opereren.
So hee, blijkt dus toch weer dat ons kabinet niet helemaal in de kont van George Bush gekropen is. Een Amerikaans overheidsorgaan, dat niet mág opereren in NL.
Toch wel noemenswaardig vind ik.
Computer games don’t affect kids; I mean if PacMan affected us as kids, we’d all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.”
Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

MMaRsu
woensdag 18 januari 2006, 11:45 uur
I need some paprika.
Heeft Peter R De Vries toch goed gedaan.
Welcome to my submarine lair. It’s long, hard and full of seamen!

Poul
woensdag 18 januari 2006, 11:56 uur
1 2

bramiozo2002
hup BUVOVV!!!
woensdag 18 januari 2006, 11:57 uur
Quote:
Reliegniet
woensdag 18 januari 2006 09:54
Tot zover de berichtgeving over “eerlijke” procesgang in Amerika.
En wij maar uitleveren, omdat we daarop vertrouwen.
Zelfs het onderzoek dat de DEA hier uitvoerde was illegaal.
Let wel: ik heb geen medelijden met drugs delinquenten, maar zet dikke vraagtekens bij de uitlevering van Nederlanders naar Amerika om daar berecht te worden.
Zie jij een beschrijving van de Amerikaanse kant van het verhaal?
Nee, hè?
if you assume nothing you assume you know everything.

SethGecko
You Would Know.
woensdag 18 januari 2006, 12:12 uur
Quote.
bramiozo2002
woensdag 18 januari 2006 11:57
[..]
Zie jij een beschrijving van de Amerikaanse kant van het verhaal ?
Nee, hè?
Welke beschrijving heb je nodig dan? Dat ze, de DEA, dus de Amerikaanse kant, hem tot smokkel heeft aangezet? Dat een Amerikaanse jury hem op basis daarvan heeft veroordeeld? Lijkt me redelijk voldoende, niet waar?
Opinions are like assholes: everyone has one and they all stink.

EnderOnline
woensdag 18 januari 2006, 12:12 uur
Tja, uitlokking is in NL niet voor niks verboden. Je kunt er nu van uit gaan, dat die gast waarschijnlijk helemaal geen misdaad had gepleegd als de overheid hem daar niet toe had aangezet. Diezelfde overheid gaat hem er dan voor straffen.
Deze account is gehacked door GreyHatHacks

Bierke
HAHA. JIJ hebt HEUL veel POSTS.
woensdag 18 januari 2006, 12:18 uur
Rot, daar maar 20 jaar weg sukkel met je XTC rommel.

VeX
woensdag 18 januari 2006, 12:56 uur
Quote.
SethGecko
woensdag 18 januari 2006 10:11
Dat hij gestraft moet worden staat buiten kijf, alleen de Amerikaanse methode om mensen op te pakken (lees: in de val te lokken) maakt me behoorlijk kwaad. Wat denken ze toch wel om op andermans grondgebied een beetje hun “wetten” uit te voeren? De arrogantie ten top.
Eens, dit vind ik erg verkeerd. Ik hoop dat er nog internationale druk zal worden uitgeoefend.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don’t know whether you’re in a trough until you’re climbing out, or on a peak, ’till you’re coming down. And that’s it.
David Brent

Salvad0R universal
woensdag 18 januari 2006, 13:46 uur
Ahhh, genaaid.
Minder voor hem.

stevan_A
woensdag 18 januari 2006, 13:48 uur
Quote.
CANARIS
woensdag 18 januari 2006 11:28
[..]
Leuk , maar klopt helaas niet. In de USA heeft men een tamelijk liberaal strafwezen. Een gevangenisstraf wordt in doorsnee voor 1/3 uitgezeten. Dat is ook één van de reden dat vaak zulke immens hoge straffen worden gegeven.
Eén keer levenslang betekend in de USA namelijk circa 20 to 25 jaar .
20 Jaar betekend circa zeven Jaar bajes en dan uitzetting.
Bullshit. je bent in de war met Nederland.
No way dat in Amerika 20 jaar in het echt zeven jaar betekent. Dat is hier zo, maar niet in de USA.

Fatality
woensdag 18 januari 2006, 14:18 uur
Quote.
neegij
woensdag 18 januari 2006 09:58
[..]
Juist Mutsaers! Juist! Plaats hier ook een zootje dodencellen AUB. Ik stem voor!
Nou ja, gelukkig krijg jij ook pas over vijf jaar stemrecht, puber!

RitalinJunk
woensdag 18 januari 2006, 14:21 uur
Toing, Toing, Toing.
Het zou je kind maar zijn.

DeSL
woensdag 18 januari 2006, 14:35 uur
Quote
Schuldig aan het voorbereiden
Damnzz 20 jaar. Wat een bullshit. Alsof hij een moord heeft gepleegd.
En dan ook nog eens onrechtmatig.
Ben heel erg benieuwd wat de Nederlandse Overheid (Donner) hier aan gaat doen !

muppetshow
woensdag 18 januari 2006, 14:36 uur
Veel plezier in de States. We zien je over 20 jaar maar weer eens terug.

w00pz0rwoensdag 18 januari 2006, 14:40 uur
Weer een slachtoffer van het vreselijke drugs rechtsysteem in Amerika.
Past ook een leuk liedje bij .Opgeduveld. Cannabis sativa.

Sebastral
woensdag 18 januari 2006, 14:44 uur
Het blijft een grof schandaal, dat ze onze justitie ondermijnd hebben.
Zwarte Cobra” moet terug naar Nederland!
Sowieso is Amerika verantwoordelijk voor dergelijke drugscriminaliteit met hun hypocriete War on Terror.
You can never get enough of what you don’t need to make you happy.”

JoeyB
woensdag 18 januari 2006, 15:19 uur
Als hij uit de bak komt is die de grijze Cobra.

maxson
woensdag 18 januari 2006, 16:10 uur
Nederland kruipt langzaam naar de voeten van de VS.
Ik ben benieuwd als wij hier over 10 jaar nog wat te zeggen hebben.
Zou mij niets verbazen als wij die Amerikanen alles moeten gaan vragen.
Dat Zwarte Cobra geen zuivere is, dat is duidelijk MAAR DAN NOG, dit kan niet.

SPIRO
De Gek Uut Twente
woensdag 18 januari 2006, 16:17 uur
Mooi zo, de Zwarte Cobra zit weer in zijn hokkie.

MrKickass
Take it or leave it!
woensdag 18 januari 2006, 17:00 uur
Die zien we nooit meer te rug.
Als je hier niet tegen kan, trek je je zwarte kous maar over je hoofd. :)

JohnDope
woensdag 18 januari 2006, 21:31 uur
Quote.
EnderOnline
woensdag 18 januari 2006 12:12
Tja uitlokking is in NL niet voor niks verboden. Je kunt er nu van uit gaan, dat die gast waarschijnlijk helemaal geen misdaad had gepleegd als de overheid hem daar niet toe had aangezet. En die zelfde overheid gaat hem er dan voor straffen.
Kerel, de Zwarte Cobra blingt zijn hele leven als een gek in het dikke geld. Had jij ook gekund als jij dezelfde riskz had getaked.
We weten allemaal, dat als je de crimineel gaat uithangen, dat je in je homeland moet blijven (yieh) en een stroman naar het buitenland moet sturen, dat sowieso en beter geen criminele zaken doen met de VS.

JohnDope
donderdag 19 januari 2006, 10:17 uur
Wil er nog even aan toevoegen.
De DEA deed haar werk, Henk O R deed zijn werk.
Maar voor wie ik geen goed woord over heb is die snitch, volgens mij heet hij Alex. Die man mag van mij tot diep in de hel vervloekt worden.

JohnDope
dinsdag 24 januari 2006, 21:54 uur
Die Alex blijkt een nog afschuwelijkere rol gespeeld te hebben, dan dat eerst was gebleken (tenminste naar mij). Goed, dat Peter dat zo mooi heeft belicht op televisie. Die Alex heeft daardoor geen leven meer.
Mensen, die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten.”
Doctor Martin Luther King, 1967

rood651
woensdag 14 juni 2006, 18:40 uur
Het is misschien een late reactie, beter laat dan nooit.
Iedereen heeft wel zijn woordje klaar als het over Henk Rommy gaat. Maar jullie vergeten, dat die Alex ook een grote boef is, en niet onder doet voor Henk. Maar die loopt nog vrij rond. Die kan nog door gaan met waar die mee bezig is. Die hoort achter tralies.

goffijh Spotter
maandag 27 augustus 2018, 13:28 uur
Nicole Rommy, jij bent nog druk met witwassen, zeker???? Hopelijk zie jij je vader nog levend een keer terug. In de tussentijd zal ik eens een keer een pizza bestellen bij je zaakje om het draaiende te houden, want iedereen weet, dat niemand daar binnen komt.

https://frontpage.fok.nl/nieuws/194579/1/1/50/zwarte-cobra-voor-20-jaar-de-bak-in.html

De groeten aan alle Witheet lezers (foto JungleKey.nl)

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+Rommy
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zwarte+Cobra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lonny+T
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rooie+Lonnie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Teurlings
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+van+den+Heuvel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mick+van+Wely
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vico+Olling
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hendrik+Jan+Korterink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bom+in+de+Laurierstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bondtehond
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bart+Middelburg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+R+de+Vries
https://robscholtemuseum.nl/?s=René+Fröger
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caroline+Tensen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Greg+Remmers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martien+Reuvers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Steve+Brown
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alexander+Marianovic
https://robscholtemuseum.nl/?s=Betty+Wind
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Hein+Donner
https://robscholtemuseum.nl/?s=Drugs+Enforcement+Agency
https://robscholtemuseum.nl/?s=Loosdrechtse+Plassen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rommy’s+Island
https://robscholtemuseum.nl/?s=Guantanamo+Bay
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bermuda
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marokko
https://robscholtemuseum.nl/?s=XTC