Media Courant -Johan Derksen Ontploft, Angela de Jong in Shock ‘#MeToo bij DPG Media’

Johan Derksen & Yves Gijrath bij VI (foto SBS)

Johan Derksen Ontploft, Angela de Jong in Shock#MeToo bij DPG Media

Een Pittige Discussie in VI Vandaag. Yves Gijrath kreeg gisteren Johan Derksen op zijn Dak toen hij in de Talkshow een #MeToo Doofpot bij DPG Media onthulde. “Angela de Jong is in Shock!”

Dik vijfJaar geleden werd bekend, dat DPG Media Bobo Jaak Smeets na een Carrière van maar liefst twintig Jaar vertrok bij de Media Groep. In een Officieel Persbericht werd hij met alle Egards Uitgewuifd. Nu heeft Podcast Maker Yves Gijrath ontdekt waarom Jaak Écht moest vertrekken. ‘Zwaar Seksueel Grens Overschrijdend Gedrag’. Een #MeToo Affaire dus.

MeToo bij DPG

DPG Media is het Bedrijf achter Grote Nederlandse Media Merken als het AD, NU.nl, De Volkskrant, Het Parool en Trouw. Dit zijn Media, die vol op over de Huidige #MeToo Schandalen berichten, maar nooit schreven over het Gedrag van hun eigen Bobo Jaak Smeets.

Christian Van Thillo, de Grote Man achter DPG Media, heeft de Ontdekking van Yves Inmiddels Bevestigd. “Ik heb uiteindelijk Van Thillo bij mij opKkantoor gehad, dat is Best Bijzonder. Het is de Berlusconi van de Lage Landen”, aldus Yves gisteren in VI Vandaag. “Hij is woensdag Bij Mij Langs Geweest en heeft drie uur Bij Mij Gezeten.”

Confrontatie

Hoe ging die Confrontatie?Ik heb hem GezegdJe hebt het Hartstikke Goed Gedaan door die Man in 2016 buiten te zetten, maar lees je je Eigen Kranten?’ ‘Ja, die lees ik.’ ‘Welke dan?’ ‘De Volkskrant, het AD, elke Dag.’ ‘Dan lees je toch wat er in Nederland aan de hand is? Het is een Gekkenhuis. Al jouw Mensen hebben over iedereen een Mening, jullie schrijven er over. Wees dan ook Eerlijk over Jezelf.’”

Die DPG Doofpot móet naar Buiten, vindt Yves. “Het is de Meest Pure Vorm van Lezers Verraad, die ik Ooit heb Gezien in de Historie van de Journalistiek. Ze willen Alles Weten en Vertellen, maar gelden er dan andere Spelregels voor de Eigen Journalisten van DPG? Alle Leiding Gevenden Wisten Het, Weten Het, ik heb ze Allemaal Gebeld, inclusief de Voorzitter van de Raad van Commissarissen.”

Ook de Hoofd Redacteuren van De Volkskrant, Trouw, Het Parool en het ADWisten en Weten Er Van’, aldus Yves.

Johan Woest

Johan Derksen, die zich Sowieso al ergert aan de Huidige #MeToo Rel geeft Yves een Veeg uit de Pan. “Ja, ik vind dit Een Beetje een Rel willen Veroorzaken Om Indruk te Maken. Ik ben het Totaal Niet met je Eens. Hoofd Redacteuren hebben een Dubbel Functie. Een Hoofd Redacteur is Journalistiek Verantwoordelijk, maar ook Hoofd Personeels Zaken van de Club.”

Bij Personeels Zaken heb je met Privacy te maken, aldus Johan. “Als er iemand Ontslagen moet worden, is het Niet Gebruikelijk, dat in de Krant, waar hij Ontslagen wordt, Gepubliceerd wordt Waarom hij Ontslagen is. (…) Daarbij komt dat Ongewenste Intimiteiten Nu even Heel Hot zijn, maar Toen was dat Helemaal Niet Zo Hot.

Ze hebben Gelogen!

Yves begrijpt die Aanval niet. “Ze hebben Gelogen over de Reden van het Vertrek van de Allerbelangrijkste Man binnen Journalistiek Nederland, Alle Nederlandse Hoofd Redacteuren weten er van en jij zegt ‘Laten we dat maar bij het Riool Parkeren, dat is Zoeken naar een Rel.Het is een Schande!

JohanHet is helemaal Geen Schande. Jij wil een beetje Spektakel maken en de Show Stelen. (…) Ik vind het een Schande, dat jij hier zo zit te Reutelen, want ga voortaan Lekker naar Boulevard en dat soort Kut Programma’s.”

YvesNee, Jullie wilden Graag, dat ik Langs Kwam.”

JohanNou, Ik Niet, Hoor.”

Angela in Shock

AD Diva Angela de Jong, wier Krant dus ook onder DPG valt, is volgens Yves Wél In Shock. “Ik heb Angela de Jong Gebeld. Ik zeg ‘Wist je dit?’ Ze schrok, ze was verbaasd. Ik zei ‘Oké, maar wat is dan je Mening?’ Ook zij hoort dit te weten. Dat het ook bij hen gebeurt.

JohanNee, Natuurlijk Niet! Natuurlijk Niet, Man! Je bent Blijkbaar Nog Nooit Hoofd Redacteur Geweest. Misschien bij die Patser Tentoonstelling van je, dat het daar zo gaat.

YvesJa, je weet het niet meer. Dan ga je Aanvallen.

JohanIk weet het Heel Goed. Ik ben Zelf Hoofd Redacteur Geweest en het is Niet Gebruikelijk, dat je daaruit Leki

YvesLekken? De Baas van het Bedrijf, die een Roofdier is?

JohanJa, Roofdier. Allemaal van die Kreten.”

YvesHet gaat om de Slachtoffers. Die zijn Nog Steeds Getraumatiseerd.”

Briefje van Jan

Columnist Jan Dijkgraaf staat Volledig achter Yves, laat hij weten in zijn Populaire ColumnBriefje van Jan. “Beste Angela, Wat moet jij Boos zijn op je Bazen, Zeg! (…) Jij zou zeggen, Net Als je over de Molletjes deed. ‘Ze wísten het!Klopt. Ze wisten Het. Allemaal.

Ze kozen er voor hun Redacties níet in te lichten over de #MeToo Affaire binnen hun eigen Bedrijf, waarvan ook Vrouwen op hun Eigen Redacties het Slachtoffer waren, of konden zijn. Een half Jaar na zijn Officiële Waarschuwing kon Jaak Smeets, die Top Man uit België, op de Redacties van De Persgroep nog Jagen op Vers Vrouwen Vlees.”

Fragment

Het Bewuste Fragment

Woeste Sterren en Ophef

VI VANDAAG – Johan in Verhitte Discussie met Bargast Yves Gijrath ‘Onrealistisch Gelul!

Gepubliceerd 19 feb. 2022

VI Vandaag

Een Verhitte Discussie tussen Johan en Media Zakenman Yves Gijrath, die vertelde over een Affaire bij DPG Media in 2016. Volgens Gijrath vertrok Top Man Jack Smeets Toen vanwege MeToo Praktijken. In een Verklaring werd dit Destijds Niet Zo Gebracht door Executive Chairman Christian van Thillo.

Kijk iedere Werkdag om 21.35 uur naar VI Vandaag op SBS6 en bekijk Alle Hoogtepunten op https://www.vivandaag.nl/

Reacties
https://youtu.be/seUd_xPSJfE

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image