Johan Bos – Ook BV Amstelveen III goeddeels aan oppervlakte

Derde editie van de talkshow BV Amstelveen. Het publiek in Grand Café ’t Oude Dorp aan de Dorpsstraat bestaat uit een vaste kern plus wat wisselende schillen daaromheen. De relatief kleine ruimte is wel bomvol altijd. Allemaal mensen die er bij willen zijn, want – anders dan andere talkshows, waarvan de tv-programmering is vergeven – wordt de Amstelveense variant niet live uitgezonden.

Je moet er heen dus. Dat is ongeveer hen enige verschil, want verder moet, net als bij NPO en RTL, de kern van de mensen die er in aan het woord komen tot de bekende Nederlanders behoren. Minimaal bekende Amstelveners zijn. Een boek in de aanbieding hebben, is verder mooi meegenomen. Deze keer dus de opeens fotografe geworden Micky Hoogendijk, met wie kennelijk nog steeds Patricia Paay openbaar overhoop ligt (Micky nam ooit Adam Curry als levenspartner van haar over), de in Amstelveen wonende Frits Barend, zangeres Mathilde Santingh (die één liedje zong), componist voor reclamespotjes (en ook Amstelvener) Pim Giel, die onder meer voor het geluid bij de NOS Journaal leader zorgde en uitlegde wat een soundlogo is, alsmede de voor de Amstelland Popprijs genomineerde band Mick.

Op de valreep kreeg de geboren en getogen Amstelveense kunstenares Astrid Stoffels nog even de kans te vertellen dat de Vereniging Amstelland Kunst (VAK) tien jaar bestaat en met een expositie van de leden in Museum Jan van der Togt komt, waar zeker haar eigen schilderijen zijn te zien (een ervan vormde nu al het decor van de talkshow).

Micky Hoogendijk exposeert daar nu en een fotoboek kon men, gesigneerd en wel, na BV Amstelveen kopen. Zij was ooit getrouwd met kunstenaar Rob Scholte, die beide benen verloor bij een op het echtpaar gerichte aanslag en zij zelf – tragisch genoeg – daarbij een al voldragen kind kwijt raakte. Het huwelijk duurde overigens maar drie jaar, net als dat met Curry. Haar eerste trouwjurk en herinneringen aan beide verbintenissen zijn overigens in het fotoboek en de expositie te zien. Ze maakt overigens niet veel foto’s zei ze. Ongeveer 12 per jaar. Maar ja, haar plaatjes zijn kunst, dus wat wil je. Persoonlijk vind ik Anco Stoffels beter, maar ja die is persfotograaf, maakt er misschien 12 per dag en je ziet meteen waar het om gaat. Dat is kennelijk geen kunst…

Goede Tijden

Volgens Hoogendijk leven de huwelijken voort als rijke vruchten in haar bestaan. Hoe haar achtergelaten partners erover denken werd niet duidelijk. Dat werd ook niet gevraagd aan de ooit in Goede Tijden Slechte Tijden spelende Micky, want de talkshow blijft – zoals gebruikelijk voor alles in dat genre – zeer aan de oppervlakte, hoewel Frits Barend daar de hand mee lichtte poogde en gewoon doorpraatte, eigenlijk zich zelf de regie toe eigende, waardoor BV Amstelveen toch nog een zekere waarde kreeg. Dat hij veel te kort mocht praten, hoort nu eenmaal bij de formule: Het gaat niet om wat men zegt, maar wie het doen. Maar Barend praatte over de verschrikkingen die zijn Joodse familie overkwamen en de integriteit van Johan Cruijff, van wie zelf hij veel leerde.

Vragen die ook maar enigermate als kritisch zouden kunnen worden uitgelegd, blijven bij BV Amstelveen volstrekt achterwege. Dat past nu eenmaal niet bij het hoge reclamegehalte dat de praatshow heeft ten aanzien van degenen die er in optreden en voor het principe ‘mensen maken Amstelveen’. Presentatoren zijn Matthijs den Hollander (hij heet Stadsdichter, maar is in feite Stads entertainer, zei iemand) en directeur Frank Huissen van de Vrijwilligerscentrale, die duidelijk maakt dat ook presentatie bij BV Amstelveen vrijwilligerswerk is…

Amstelveen.blog.nl, 25 april 2017 om 12:17

Reacties:

Rode Paprika
Ons kent ons dus weer. BN-er ben je tegenwoordig al als je een scheet laat op tv. Ff gieren, brullen etc…en je staat op de BN lijst. Amstelveen is net Nederland in het klein.
25 april 2017 at 17:15

Gijs
Incestueus sfeertje inderdaad. Wie is in godsnaam Mikkie Hoogendijk. Dan ben ik ook een BN’er !
25 april 2017 at 17:49

Rianne
Micky is van alles tegelijk. Kunstenares, actrice (ze speelde in het begin in GTST), filmmaakster en weet ik veel. Nu dus kunstfotografe. Ze pakte Curry van Paay af, nadat ze eerst getrouwd was geweest met een echte kunstenaar, maar zijn bezig viel een beetje tegen, zodat zij weer vertrok. Maar ze weet zich natuurlijk wel steeds in de publiciteit te spelen en daar gaat het maar om. Verder hoef je weinig te kunnen.
25 april 2017 at 18:02

Frank Bikker
Op zichzelf is er natuurlijks niets mis mee, als kunstenaars ,kunstenmakers , politici die 3 zinnen mogen zeggen op TV te zien zijn. Dat gebeurt bij dwdd ook. Wat ik aan dergelijk soort media en ook de bijbehorende “journalistiek” echter wel verwijtbaar vind dat zij bijdragen aan de algehele verdebilisering van het Nederlandse volk. Het schijnt mij namelijk toe dat een oud directeur van het Van der Togt musueum heel wat betere vragen kan stellen over kunst dan een 1 of andere popie Jopie . Over de lokale politiek zou bijvoorbeeld de hr. Johan Bos ook diepgaande vragen kunnen stellen.
Voor de rest je hoeft Wikipedia er maar op na te slaan en je zult vele belangrijke (ex) Amstelveners vinden, waar je ook wat mee kan.
Met een Mathilde Santingh kun je gemakkelijk een half uurtje vullen Met wat goede vragen en een paar liedjes ben je er al., maar niet per item 3 minuten of zoiets en dan een ander. Dat is voor mij minachting van de geïnterviewde en je kijkers.
Je niveau stijgt en sommige stukken worden dan ook misschien interessant voor andere zenders en daarmee commercieel.
25 april 2017 at 18:32

http://amstelveen.blog.nl/algemeen/2017/04/25/ook-bv-amstelveen-iii-goeddeels-aan-oppervlakte