Jeffrey Dujardin – Belgische Theater Maker Fabre (63) hoeft Niet Meteen de Cel in na ‘Oneindige Lijst’ Misdragingen

Theater Maker en Kunstenaat Jan Fabre Ontkent, zijn Advocaten vroegen Vrij Spraak (foto EPA)

Belgische Theater Maker Fabre (63) hoeft Niet Meteen de Cel in naOneindige LijstMisdragingen

De Belgische Theater Maker en Kunstenaar Jan Fabre (63) is Veroordeeld tot een Gevangenis Straf van Achttien Maanden met Vijf Jaar Voorwaardelijk. Er hing hem Drie Jaar Cel boven het Hoofd voor Aanranding, Ongewenste Intimiteiten en Wangedrag bij Dansers en Andere Medewerkers. Fabre ontkent, zijn Advocaten vroegen Vrij Spraak.

Fabre was Niet bij de Zitting Dagen Aanwezig en ook Niet bij de Uitspraak van de Rechter. De Rechter achtte de Aanranding van een 23 Jarige Medewerkster en ook de Beschuldigingen van Vijf Andere Dames Bewezen. Van de Getuigenissen van Nog Vijf Andere Vrouwen verklaarde de Rechter de Feiten Verjaard. Er was ook Één Vrij Spraak. Fabre wordt daar naast Vijf Jaar Lang uit zijn Rechten Ontzet.

Volgens de Antwerpse Pers Rechter is er een Gevangenis Straf uit gesproken vanwege de Ernst van de Feiten, maar is er ook Rekening gehouden met het Blanco Strafblad van Fabre en is de Straf daarom Voorwaardelijk. Fabre moet dus Niet Meteen de Cel in, tenzij hij de Komende Vijf Jaar Nog Maals wordt Veroordeeld. Hij heeft Nu Wel een Strafblad.

Advocaat An Sofie Raes is Bijzonder Terveden met de Uitspraak. ,,Het is een Belangrijke Erkenning, Niet Alleen voor de Moedige Dames in deze Zaak, maar ook voor Slachtoffers in het Algemeen. We zijn Zeer Tevreden over de Mijl Paal, die dit Vonnis toch wel is. Slachtoffers van Grens Overschrijdend Gedrag weten nu, dat Dergelijk Gedrag ook Echt Strafbaar is.”

Bij de Tegen Partij klinkt een Andere Lezing van het Vonnis. De Aanranding, waarvoor Jan Fabre veroordeeld is,  ‘Gaat Concreet over een Tong Zoen, waarvan mijn Cliënt Altijd heeft gezegd, dat die met Weder Zijdse Toestemming is gebeurd’, reageert Fabre S Advocate Eline Tritsmans. ,,Het gaat over Één Feit van Aanranding en Één Feit van een Ongewenste Toenadering Poging tijdens een Foto Shoot, maar de Karikatuur, die van mijn Cliënt is gemaakt, is Niet terug te vinden in het Vonnis, en ook de Sloganeske AantijgingNo Sex, No Solo’ klopt Niet. Ik lees Niet in het Vonnis, dat er een Toxische Werk Omgeving is Gecreëerd.”

Jaren Lange Toxische Werk Omgeving

Het Proces ging over Feiten, die zich tussen 2002 en 2017 afspeelden binnen Fabre S Dans Theater Gezelschap Troubleyn, waar volgens het Openbaar Ministerie Jaren Lang sprake was van een Toxische Werk Omgeving. Verschillende Voormalige Medewerkers legden Verklaringen af tegen Fabre. De Verdediging voerde Verklaringen aan van Medewerkers van Troubleyn, die wel achter Fabre zijn blijven staan.

Volgens het Openbaar Ministerie had Fabre zich Schuldig gemaakt aan eenOneindige Lijst’ van Publieke Vernederingen, het Systematisch Negeren en Af Straffen van Mensen, het Gebruik van Bij Namen op Basis van Huid Kleur of Uiterlijk, Seksuele Avances, Ongepaste Aanrakingen en het Uitnodigen van Danseressen op zijn Hotel Kamer. Fabre zou Misbruik hebben gemaakt van zijn Macht Positie ten Opzichte van Jonge Danseressen, om Seks te Vragen in Ruil voor een Grotere Rol, of te wel No Sex, No Solo‘.

Aardbeien in Vagina Stoppen

Volgens Één van de Slachtoffers bleef Fabre Aandringen om Veel Af te Spreken en stond hij er ook op om een Bepaalde Scène te doen, Uren Lang Zoenen met een Andere Danseres. ,,Ze werd ook Meer Maals Uitgenodigd in zijn Appartement”, vertelt Advocaat Christine Mussche. Fabre beweert daar dat een Klant Foto S van hem en haar wil zien. ,,Plots likte hij mij, Beet hij in mijn Billen, kuste hij mij”, getuigde de Vrouw. Een andere Danseres moest haar Kleren uitdoen, terwijl dat niet nodig was. ,,Zo was er een Bepaalde Scène, waarbij Jan eiste, dat een Mede Danser naar de Vagina S moest kijken. De Acteur moest de Vagina S Beschrijven en Benoemen. Het was Zeer Beledigend. Waarom Dit Gebeurde, Weet Niemand.”

Een Des Tijds 24 Jarige Vrouw getuigt, dat Twee Mannen in haar Billen moesten Bijten. ,,Ze moesten mij Echt Bijten. Dat Stuk werd Heel Vaak Geoefend, waardoor ik Blauwe Plekken had op mijn Benen, ik kon Bijna de Trap Niet Meer Op. Daarnaast waren er Continu Pesterijen, waarbij hij mij Negeerde en Afbrak.” Later vervolgt ze ,,Op een Gegeven Moment zei ik tegen hem, dus de Geruchten zijn Waar, je moet Seks Hebben Om De Kans Te Krijgen. Jan zei, dat ‘het Nu of Nooit was’. Ik zei, dat het Nooit was.”

Weer een Andere Vrouw moest Voor de Camera Masturberen. ,”Hij ging Enkel Mijn Ogen Fotograferen. Ik kan me Nog Herinneren, dat ik me Heel Ongemakkelijk en Onzeker voelde. Op een Gegeven Moment kwam hij Dichter bij en begon hij Aardbeien in mijn Vagina te Stoppen.”

Fouten Gemaakt

Fabre Zelf, op het Proces Steeds Vertegenwoordigd door zijn Advocaten, zou erkennen Fouten te hebben Gemaakt, maar ontkende, dat het zou gaan om Strafbare Feiten. Bij Troubleyn was volgens Fabre Geen Sprake van een Angst Cultuur of Macht Misbruik, maar kwamen de Artistieke Keuzes tot Stand in Gezamenlijk Overleg. Tot 2018 werd er ook Nooit Melding gemaakt van de Problemen, klonk het.

De ook in Nederland Gevierde Fabre zocht Vaker Grenzen op. Zo liet hij in 2012 voor een Film Project Katten op de Trappen van het Antwerpse Stadhuis Omhoog Gooien, die Niet Allemaal Goed Terecht Kwamen. Op een Tentoonstelling zou hij dat Jaar ook Vogel Spinnen door een Doolhof met Scheer Mesjes hebben laten lopen.

Notificaties

Altijd als Eerste op de Hoogte?

Stel je Voorkeuren in en ontvang Notificaties van het Laatste Nieuws.

Bekijk Notificaties

Lees ook

Celstraf dreigt voor Belgische theatermaker Fabre (63) om ‘oneindige lijst’ misdragingen

Onderzoek na #MeToo Beschuldigingen Jan Fabre

Belgische theatermaker Jan Fabre vervolgd voor #MeToo-affaire

Belgische Theater Maker Jan Fabre Vervolgd voor #MeToo Affaire

AD, 29 april 2022, 16:27

https://www.ad.nl/buitenland/celstraf-dreigt-voor-belgische-theatermaker-fabre-63-om-oneindige-lijst-misdragingen~a06cc115/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jeffrey+Dujardin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Fabre
https://robscholtemuseum.nl/?s=Troubleyn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Troubleyn+Laboratorium
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eline+Tritsmans
https://robscholtemuseum.nl/?s=Christine+Mussche
https://robscholtemuseum.nl/?s=An+Sofie+Raes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Openbaar+Ministerie+België
https://robscholtemuseum.nl/?s=No+Sex+No+Solo
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aanranding
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ongewenste+Intimiteit
https://robscholtemuseum.nl/?s=#MeToo
https://robscholtemuseum.nl/?s=Antwerpen
https://robscholtemuseum.nl/?s=België