Jeffrey Bakker – Gesprek van de dag: het stationsplein

Het kan verkeren in Den Helder. Een grondige opknapbeurt van het stationsplein zou voor iedere inwoner toch positief nieuws moeten zijn. Maar niets is minder waar, voorstanders en tegenstanders hebben allemaal hun eigen mening en de politiek? Die gaat gewoon door met slopen desnoods met de hulp van de politie zegt wethouder Lolke Kuipers in de Helderse Courant (http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/).

Stationsplein

De grote vraag is natuurlijk wat is mooi. Veel inwoners zullen het nog steeds jammer vinden dat het oude station is gesloopt in 1958. En hoewel er nu geen sloop van het station op het programma staat menen velen dat ook de sloop van het “muurtje” het aanzicht kapot maakt wat de architect er ooit mee bedoeld heeft. Rob Scholte, de buurman van het “muurtje”, protesteert naar eigen zeggen uit naam van de architect, Joost van der Grinten lezen we bij Den Helder Actueel (http://denhelderactueel.nl/).

Sail

Dit jaar is Den Helder de gaststad van Sail en dat is de reden waarom er reeds gesloopt wordt om het plein te “verfraaien”, ondanks nog lopende bezwaarschriften.
Wordt het nu mooier of niet? Wij weten het niet. Laten we hopen dat ondanks de voors en tegens de bezoekers van Sail die per spoor arriveren met een positief gevoel onze stad binnenwandelen!

Nieuwsdoc, 11 januari 2017

http://nieuwsdoc.nl/gesprek-van-de-dag-stationsplein/

1 Comment

  1. De bezoekers voor sail die met de trein komen worden toch met bussen vanaf station zuid vervoerd ?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.