Jan van Schie – Een goed gesprek met wethouder Lolke Kuipers @KuipersLolke

Jan van Schie
Na een goed gesprek te hebben gehad met wethouder Lolke Kuipers @KuipersLolke is er duidelijkheid gekomen waarom het Stationsplein project af moet zijn voor de Sail. Tijdens de Sail rijden er pendelbussen van Kooipunt naar het Centraal Station. Daar stappen de bezoekers om zo, te voet door het Centrum, naar Willemsoord te gaan. De bouwgrond van De Kamerheer wordt gereed gemaakt en de schutting die er nu (al een paar jaar) staat wordt aantoonbaar opgeknapt en voorzien van afbeeldingen van hoe de stad er uit komt te zien. Daar waar geen foto / afbeelding komt krijgt een likje verf om het aantoonbaar te maken. Tot zo ver deze duidelijkheid die ik persoonlijk van wethouder Lolke Kuipers heb gehoord. Ik persoonlijk zie dit als een positief bericht en ervaar het gesprek dat ik met Lolke heb gehad dan ook positief.
Uiteraard respecteer ik ieder zijn mening over de gang van zaken. Ik persoonlijk heb een goed gesprek gehad en ben met een goed gevoel weggegaan.

Henk van Kuijk
Geen reden om de bezwaarprocedure niet te respecteren (stationslocatie); geen reden voor fietspad op stoep watertoren, geen reden voor vrachtwagenwielen over stoep; geen reden om een hoog gebouw in de zonlijn te zetten van de Beatrixstraat, oerstom; 80% van de mensen wil dat niet, inspraak nul. Geen bezwaarprocedure, doordrammen.

Jan van Schie
Op het kanonnenpleintje heeft vroeger een hoogbouw van 14 meter gestaan. Nu komt er weer een terug die is wat lager. Indien er vragen zijn kan er gewoon contact op worden genomen met wethouder Lolke Kuipers persoonlijk in het gemeentehuis. Uiteraard respecteer ik ieder zijn mening over de gang van zaken. Ik persoonlijk heb een goed gesprek gehad en ben met een goed gevoel weggegaan.

Henk van Kuijk
Vroeger heeft er een molen bij de dijk gestaan, maar die mocht daar vooral niet meer staan. Vroeger heeft er een schouwburg aan het Bernhardplein gestaan… enzovoort… wil je een zonnige Beatrixstraat of niet? Een vraag is geen inspraak. Dit bestuur vraagt geen mening van burgers.

Jan van Schie
Henk van Kuijk Een zonnige Beatrixstraat komt er. De hoogbouw die er komt neemt dat niet weg. Zo’n imposant gebouw schijnt het ook niet te worden. Vragen hierover moet men zich wenden tot deels Zeestad en deels Woningstichting (voor zover ik het begrepen heb). Wellicht weet Henk van der Veen (Woningstichting) hier meer van af.

Henk van Kuijk
Natuurlijk doet een gebouw van 5 verdiepingen dat, is simpel, vergeleken met lange vrije inval van zon. Slecht beleid.

Jan van Schie
Ligt er aan hoe hoog het gebouw wordt, welke vorm en in welke hoek het gebouwd wordt.

Facebook, 23 februari 2017

https://www.facebook.com/jan.vanschie.31