Jan Karsten – Stadhuis (1) + Martien Rietveld – (2) + Henk van Kuijk – (3) + Harry Cornelje – (4) + Arie Booy – Discussie stadhuis + Martien Rietveld – Stadhuis + Hans de Booij – Niet als epilepticus !!!

Jan Karsten – Stadhuis (1) + Martien Rietveld – Stadhuis (2) + Henk van Kuijk – Stadhuis (3) + Harry Cornelje – Stadhuis (4)

Jan Karsten - Stadhuis (1) + Martien Rietveld - Stadhuis (2) + Henk van Kuijk - Stadhuis (3) _ Harry Cornelje - Stadhuis (4), Helderse Courant, 9 maart 2019

Helderse Courant, 9 maart 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Discussie over stadhuis weer opgerakeld: Museumhaven kan niet stuk

Den Helder – De Museumhaven van Willemsoord gaat een glorieuze toekomst tegemoet als het aan de gemeenteraad ligt. Alle partijen wensen de maritieme parel van de stad veel goeds toe zo bleek uit de discussie maandagavond.

Hoewel de inzet van de beraadslagingen ogenschijnlijk de tweejarige subsidieovereenkomst voor de stichting Museumhaven was, ging de werkelijke discussie echter over het stadhuis, dat door de havenvrijwilligers als een bedreiging gezien wordt. De coalitiepartijen besloten in de vorige gemeenteraad eensgezind, dat het stadhuis op Willemsoord moet komen.

Oppositiepartijen als PVV, GroenLinks en Behoorlijk Bestuur denken daar anders over. En juist deze partijen schaarden zich daarom achter een motie, waarin gewezen wordt op de bedreiging, die het stadhuis voor de Museumhaven kan betekenen. De PVV nam in de door hen ingediende motie geen genoegen met een subsidie overeenkomst voor twee jaar, maar bepleitte direct een overeenkomst van tien jaar tussen gemeente en Museumhaven.

Marineofficieren

Dat was tegen het zere been van drie marineofficieren in de gemeenteraad. Eerst nam socialist Pieter Blank, marineman met de meeste dienstjaren van het trio, het woord. Zijn doelwit was helder: “Ik neem het de PVV kwalijk, dat ze de discussie over Museumhaven en stadhuis op deze manier van context proberen te voorzien. Wij als gemeenteraad zijn natuurlijk voor een gezonde toekomst van de haven, maar dat kan prima naast het stadhuis. De PVV maakt stemming. Wij zullen de motie daarom niet steunen?”

VVD’er Rogier Bruin, jurist bij de zeemacht, hekelde de PVV, die zomaar tien jaar subsidie wil toezeggen: “Er zijn nog tientallen organisaties, die subsidie ontvangen. Dan zou je die de gelijke deal moeten bieden. Wij keuren dit af.”

En ook de jongste marineofficier in de politieke arena, CDA fractievoorzitter Harmen Krul reeg de PVV aan zijn sabel: “We dienen als raad een verstandig rentmeester te zijn. Het CDA steunt de Museumhaven, maar we trekken geen organisatie voor. Deze motie verdient geen steun.”

De stemming voltrok zich volgens de geschetste lijnen. Met 25 tegen en vijf stemmen voor verdween de inbreng van de PVV in de prullenbak.

Helderse Courant, 18 maart 2019, 20:55

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190318_35114113/discussie-over-stadhuis-weer-opgerakeld-museumhaven-kan-niet-stuk

Martien Rietveld – Stadhuis

Helderse Courant, 23 maart 2019

Helderse Courant, 23 maart 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Verkiezingen 12 Sept. !!! Kijk niet als epilepticus !!!

Gepubliceerd op 19 jun. 2012

12 september Nederlandse verkiezingsbijdrage – Hans de Booij.

Free download link: http://snd.sc/NOE86c

Reacties:
https://youtu.be/6mo4hjv1Tj

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martien+Rietveld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+van+Kuijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis
https://museumhavenwillemsoord.nl/
https://robscholtemuseum.nl/?s=verkiezingen
https://robscholtemuseum.nl/hans-de-booij-verkiezingen/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image