Jan Dijkgraaf – Aan Ebru Umar: Briefje van Jan

Ebru Umar

Schreeuwmeisje!

Om half tien hoor je bij de openbaar aanklager of je Turkije mag verlaten.

Onze vriend Alptekin Akdogan voorspelde gisteravond “dat het landarrest van Ebru Umar morgen wordt opgeheven. Ze zal verdachte blijven en uiteindelijk worden veroordeeld tot boete van 3000 euro”.

Het is inmiddels zo erg met dat door PvdA-Eurocommissaris Frans Timmermans geroemde Turkije gesteld dat ik hóóp dat het waar is. Dat je vandaag nog op een vliegtuig kunt stappen voor een enkeltje Amsterdam en dat de rest je aan je reet zal roesten omdat je toch nooit meer naar dat kutland gaat.

De pest is: we weten het niet.

Turkije is namelijk een land geworden waar één man, Recep Tayyip Erdogan, het voor het zeggen heeft. De man die de premier, die niet meer voor hem knipmest, gaat vervangen. Misschien zelfs door zijn eigen schoonzoon! Het is ook de man voor wie mensen als Angela ‘wir schaffen das’ Merkel, Mark ‘onderste steen’ Rutte, die vreselijke gluiperd van een Frans Timmermans en al die andere eurofielen kruipen, omdat anders de vluchtelingenkraan vol open wordt gezet. Sterker, ze gaan veel verder dan kruipen. Ze stoppen hem zes miljard toe, plus wat ie later nog vraagt. Ze gunnen hem het cadeautje van visumvrij reizen, terwijl ie nog lang niet aan de 72 (!) voorwaarden heeft voldaan. En die gesprekken over toetreding van Turkije tot de EU gaan ook serieuzer en sneller plaatsvinden dan wij in onze ergste nachtmerries dromen.

We weten niet of je vandaag dat enkeltje Amsterdam kunt boeken, E.

We weten slechts dat Erdogan on a roll is. Hij gaat verder en verder en zijn ongeletterde soldaatjes in het vrije westen zijn uit hun holen gekropen. Want ze ruiken het angstzweet bij de Merkels, de Ruttes en dier onderdanen. Ze ruiken het angstzweet en ze willen ons nog verder vernederen. En we bukken en we bukken. Iedereen. Kabinet, Tweede Kamer, mainstream media en burgers.

En tussen al die bukkenden staat één schreeuwmeisje rechtop.

En niemand weet wat de openbaar aanklager van Erdogan met haar moet doen. Dat maakt me zo godvergeten kwáád.

Succes, straks.

X

JanD

The Post Online, 05-05-2016, 7:34

http://media.tpo.nl/column/aan-ebru-umar/