Jan Bennink – Dick Schoof, Eindelijk een Premier, die Luistert naar het Volk

Michelangelo Merisi da Caravaggio – I Bari

Caravaggio – I Bari

Dick Schoof, Eindelijk een Premier, die Luistert naar het Volk

Natuurlijk was ook ik verbijsterd, gisteren toen de naam van de nieuwe Kandidaat Premier van Nederland voor het eerst voor bij schoof.

Bij mij ging de zon niet direct schijnen, zo als noch tans door Wilders beloofd.

En ook mijn “Hoop”, dat  Frans Timmermans, zo als ik had voor speld, onze nieuwe al machtige EU Gouverneur zou worden, vervloog definitief.

Mijn gedachten plaatje van het glimmend bidet, waar Kaiser Franzl, de ganse dag lustig op zat te schijten en te vreten te gelijk, spatte, met het voor stellen van Tricky Dick, bruut voor mijn geestes oog in scherven uit één, de stukken gebraden gans en aardbeien taart kleven nóg bij mij tegen de muren.

En de Gouden Troon, die ik speciaal voor Frans, in mijn fantasie ontwierp, is ook niet geschikt voor her gebruik door Schoof. De magere Top Ambtenaar, die alleen Rapporten, Dissidenten en droge Dossier lijkt te vreten, zou er immers met zijn tengere kont, dwars door heen zakken.

Boven dien heeft hij wel een andere pot om op plaats te nemen. De Doof Pot, die tot de rand gevuld is met MH17 Flight Data, verdwenen Toe Slagen Schandaal kinderen, COVID over sterfte cijfers en nog wat ander licht ontvlambaar spul, waar een Oranje walmpje uit kringelt.

Dat “Wappie Doder” Dick Schoof, oud Chef Politie, AIVD, NCTV, IND en SG Justitie, 30 jaar Lid was van de zelfde PvdA als Timmermans, beschouw ik als een minuscule troost prijs.

En de andere vier daagse medaille die ik me zelf graag op speld, verdien ik, zei de gek, door in november al te schrijven. dat stemmers op de “Pied Pipers”, Wilders, Lientje en Omtzigt diep teleurgesteld zouden gaan worden.

Van de door zo vele goed gelovige Sjappies vurig gehoopte politieke omme zwaai is niets gekomen. Laat staan van een “Ruk naar Rechts”.

Qua machts structuur is bitter weinig veranderd, met de komst van Schoof, een uit gesproken bewonderaar van Rutte, die ik overigens zomaar minister zie worden in het Kabinet Schoof I, als zijn NATO avontuur door Orban geblokkeerd blijft.

Het enige echt opmerkelijke is, dat de hoogste kaart in Rutte’s Poker Game, nu open en bloot op tafel ligt, waar deze eerder in stilte, achter de hand, een steeds grotere in vloed kon uit oefenen en steeds meer macht naar zich toe kon trekken.

Schoof, het Schoppen Aas uit Rutte’s Stack, ligt sinds eer gisteren pontificaal om gekeerd op het Groene vilt, ons aan te staren met holle, Zwarte, dood vermoeide ogen, waar onder gigantische, Rode wallen, alsof de beste man zo juist een dierbare heeft begraven of een kilo uien heeft gesneden.

Black Jack

Ik sloeg Schoof gade tijdens zijn eerste, onwennige Pers Conferentie als Kandidaat Premier, een man met een door groefd gezicht, waar de zorgen af spatten. En dat ter wijl zo’n meeting toch eigenlijk iets heuglijks voor hem zou moeten hebben. Je wordt immers niet iedere dag voor gesteld als nieuwe grote baas van Nederland.

Maar de sfeer wilde er niet in komen in Nieuwspoort, de feest mutsjes en rol toetertjes bleven in de vet lederen akte tas en antwoorden van enige substantie van de muis Grijze Droog Stoppel Formateur, CDA, en het sombere, onwennige feest varken zelf, bleven uit, op wat obligaat en vermoeid gemompel over “Verbinden” en “Premier van Alle Nederlanders” na.

Ik begrijp goed waar om bij veel dissidente denkers, publicisten, schrijvers, balorige Twitteraars, politici en klokken luiders de rillingen over de rug liepen, zo dra de naam van Derk Schoof viel als nieuwe Chef van Nederland.

Hij is behalve de vlees geworden Geheime Dienst, immers een trouw WEF adept, een uitgesproken NATO man en was de Master Mind tijdens de COVID dictatuur, met druipende Kompromat dossiers op ons allemaal.

Niet echt een gezellige boerin, bescheiden Ome Roon,  eloquente grapjes. Bosma of lieve Mona,, waar zo veel mensen stiekem op hadden gehoopt.

Wat zegt het als de hamer de baas wordt van de gereedschap kist?

Ik sliep er slecht van.

Dick is een Premier, die luistert naar het volk.

Maar dan anders.

Een Top Ambtenaar, die meer weet over mijn surf gedrag, de in houd van mijn telefoon gesprekken, mijn gedownloade songs, mijn Russofilie, Christelijk geloof en overtuigingen, dan mijn Bloed eigen vrouw, bepaalt nu de koers.

En dat is best een even wennen. Zeker om dat Thought Crimes en Killing Jokes, nu nog Deleten zinloos is, laf en pathetisch.

En bovendien een onbegonnen taak voor een idioot als ik.

Maar, Hey!

Hier is een Reality Check voor alle bange en bedroefde poeperds.

Werd Schoof niet al tijden geleden, de Schaduw Koning van Nederland genoemd? Was deze man achter het gordijn, niet al lang aan alle touwtjes van Rutte’s poppen theater aan het trekken?

En is het niet veel fijner om die rag fijne draadjes af en toe te zien bewegen in het licht?

Is er eigenlijk iets veranderd?

Heb je een man als Schoof niet veel liever in de Spotlights dan in de schaduw, waar hij minstens even machtig is?

Ik eigenlijk wel. Drie dagen geleden was Schoof eigenlijk ook al Premier.

Nothing Changed? Or did it?

Ik heb een andere reden om bezorgd te zijn over de keuze van Schoof in deze bange dagen.

Want wat kan de reden zijn, om deze ongekozen, kei harde, Apolitieke door gewinterde Functionaris, wars van geslijm, gelieg en gelul, deze “Anti Rutte”, nu openlijk en in weer wil van de kiezer, op de top van de “Apen Rots”, Pun Intended, te zetten?

Waarom deze kei harde breuk, met het democratie sprookje, dat tot eer gisteren zo zorg vuldig in stand werd gehouden?

Waarom nú deze over name van de politiek, door “Het Apparaat”; deze breuk met het Amechtig politieke gepruts, waar we in ons land zo gewend zijn geraakt?

Dat impotente toneel spel. dat toch niemand nog serieus nam, na 14 jaar, zonder glij middel in alle lichaams openingen te zijn gepaald door de grijnzende Rutte en zijn graaiende vrinden, murw gebeukt als we zijn met telefoon boeken vol gebroken beloftes en leugens.

Ik heb zitten piekeren waar om uit gerekend nu Rutte zijn Poker kaarten zo abrupt op tafel gooit en kleur bekent.

Waarom is het zorg vuldig op gebouwde decor van het Haagse theater, nu met één doffe klap af gebroken en kiest de “UNA PartySans Gene, een ambtelijke Dark Lord uit de pyramide top van de polder Deep State, een bij de kiezer volstrekt onbekende, ambtelijke Droog Stoppel, een man, die gepokt en gemazeld is in het in kaart brengen van Systeem gevaren, Surveillance, Data Analyse, Veiligheid Protocollen, Profilering en het in kaart brengen van Dissidente Net Werken? Een No Nonsense Functionaris, die niet liegt of slijmt of mooie verhaaltjes op hangt. Maar een ijs koude Macher. Een Clean Up Guy met nauwe banden met het Defensie en Politie apparaat.

Schoof is een mysterieus man, een Nomen Nescio en ongekozen, maar hij zal des al niet te min, schouder op halend gedoogd worden door het mak gebeukte Nederlandse Pony Paardjes publiek en hun gelijk geschakelde menners bij de .

Een man zonder achter ban of affiliatie, die razend snel kan schakelen in nood en maar heel weinig mensen te vriend hoeft te houden. Een man, die moeilijk uit zijn positie weg te sturen is, omdat hij eigenlijk helemaal nooit in deze positie had mogen zitten, een les, die Rutte leerde uit de Demissionaire tijd.

New Rules, make New Games.

Al dit wonderlijks past volgens mij maar in één inkt Zwart draai boek.

Een scenario, waar in razend snel en zonder al te veel poes pas, nu één maal lood zware en kei harde beslissingen genomen dienen te worden.

Zonder politiek theater, zonder Pleasen, pappen of nat houden. Zonder praatjes voor de Bühne en achter kamertjes geTheeleut.

Scholz en Macron hebben van daag voor gesteld om Westerse wapens in te zetten om diep in Rusland toe te slaan. 

En als van uit Oekraïne, één zo’n Westerse raket af wordt gevuurd richting Belgorod, St Petersburg of Moskou, wordt de Rode lijn van Putin over treden en zijn we niet alleen Covert, maar Overt in oorlog met Rusland. 

En dan is ook Nederland zo maar een Target

Ik denk dat Dick Schoof nu onze Premier wordt, om dat hij in tegen stelling tot Ome Roon of Mona Keijzer gezien wordt als de “Ideale Oorlog Leider” al dan niet in tandem met Rutte.

Een man, die zonder al te veel om haal, beslissingen over leven en dood durft te nemen. Over dienst plicht aan het front, rantsoenering, verplaatsen van bevolking, het op sluiten van dissidenten, verplichte vaccinaties, Lock Downs en het uit rollen van een oorlog economie.

Een man, die besluiten durft te nemen, waar Nederland uit zich zelf, nooit voor zou kiezen.

Net zo als Nederland nooit uit zich zelf voor Dick Schoof zou hebben gekozen.

Of voor oorlog. Of een nieuwe Pandemie (…)

Maar ja wie luistert er nog naar de mensen?

Nou ja,

Dick dus.

Maar dan anders.

Ik wil niets liever dan voor jullie blijven schrijven. Maar schrijven is niet alleen Risky Business, het is ook mijn enige bron van in komsten. Dus vind je mijn werk goed, mooi of belang rijk? Onder steun mij dan als je blieft hier!

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belang rijk? Deel deze post dan zo veel mogelijk! Ook kun je mijn werk onder steunen met een donatie!

https://janbennink.com/dick-schoof-eindelijk-een-premier-die-luistert-naar-het-volk/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caravaggio
https://robscholtemuseum.nl/?s=+Michelangelo+Merisi+da+Caravaggio
https://robscholtemuseum.nl/?s=I+Bari
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Bennink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dick+Schoof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tricky+Dick
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wappie+Doder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politie
https://robscholtemuseum.nl/?s=AIVD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Algemene+Informatie+en+Veiligheid+Dienst
https://robscholtemuseum.nl/?s=NCTV
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nationaal+Coördinator+Terrorisme+Bestrijding+en+Veiligheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=IND
https://robscholtemuseum.nl/?s=Immigratie+en+Naturalisatie+Dienst
https://robscholtemuseum.nl/?s=SG+justitie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Secretaris+Generaal+Justitie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Premier+van+Alle+Nederlanders
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schaduw+Koning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Droog+Stoppel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anti+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schoppen+Aas
https://robscholtemuseum.nl/?s=UNA+Party
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pun+Intended
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kabinet+Schoof+I
https://robscholtemuseum.nl/?s=Geert+Wilders
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frans+Timmermans
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ronald+Plasterk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martin+Bosma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mona+Keijzer
https://robscholtemuseum.nl/?s=MH17
https://robscholtemuseum.nl/?s=MH17+Flight+Data
https://robscholtemuseum.nl/?s=Toe+Slagen+Schandaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=COVID
https://robscholtemuseum.nl/?s=COVID+Over+Sterfte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lock+Down
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pandemie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Plandemie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oranje
https://robscholtemuseum.nl/?s=CDA
https://robscholtemuseum.nl/?s=Christen+Democratisch+Appel
https://robscholtemuseum.nl/?s=PvdA
https://robscholtemuseum.nl/?s=Partij+van+de+Arbeid
https://robscholtemuseum.nl/?s=WEF
https://robscholtemuseum.nl/?s=World+Economic+Forum
https://robscholtemuseum.nl/?s=NATO
https://robscholtemuseum.nl/?s=North+Atlantic+Treaty+Organization
https://robscholtemuseum.nl/?s=Reality+Check
https://robscholtemuseum.nl/?s=Thought+Crime
https://robscholtemuseum.nl/?s=Killing+Joke
https://robscholtemuseum.nl/?s=Risky+Business
https://robscholtemuseum.nl/?s=Deep+State
https://robscholtemuseum.nl/?s=Polder+Deep+State
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nothing+Changed

https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-0/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-1/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-2/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-3/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-4/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-5/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-6/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-7/

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image