Jan Balk – Onderzoek naar affaire Visser roept veel vragen op in Den Helder

DEN HELDER – De gemeente Den Helder vindt het geen enkel probleem dat het onderzoek naar de affaire rond ex-wethouder Geurt Visser wordt uitgevoerd door Cees Versteden. De oud-politicus is een bekende van burgemeester Koen Schuiling en daarom vreest gemeenteraadslid Daniëlle Pater voor belangenverstrengeling.

Er komt een onderzoek naar de affaire rond ex-wethouder Geurt Visser, die onlangs moest vertrekken omdat hij seksueel getinte whatsappberichten zou hebben verstuurd naar collega’s. Maandagavond werd bekend dat dit onderzoek zal worden uitgevoerd door Cees Versteden, die in het verleden samen met burgemeester Koen Schuiling meerdere boeken heeft geschreven. Het optreden van Schuiling in de affaire moet uiteraard ook worden onderzocht.

Vraagtekens
Daniëlle Pater zet haar vraagtekens bij het feit dat een bekende van burgemeester Schuiling, die onlangs hoorde dat hij nog zes jaar mag aanblijven als burgemeester, het onderzoek gaat doen. Daarom heeft het gemeenteraadslid van de Stadspartij vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Den Helder. Pater wil weten of B&W op de hoogte was van de eerdere samenwerking tussen Versteden en Schuiling en of er nu geen sprake is van belangenverstrengeling.

In een antwoord op de vragen van Pater laat B&W weten dat Schuiling en Versteden in de jaren negentig van de vorige eeuw op verzoek van een uitgever samen als redactie hebben opgetreden voor een serie boeken. Deze samenwerking in het verleden staat volgens B&W helemaal los van het onderzoek naar de affaire rond Visser.

Antwoord
B&W neemt dan ook ‘nadrukkelijk afstand’ van elke suggestie van welke belangenverstrengeling dan ook. B&W merkt bovendien op dat de burgemeester ook in het geheel niet betrokken is geweest bij de keuze van Versteden als onderzoeker. Het antwoord op de vragen van Pater wordt ondertekend door niemand minder dan burgemeester Schuiling zelf en secretaris Joost Cox.

Vind jij het een goede zaak dat het onderzoek naar de affaire rond ex-wethouder Visser gedaan wordt door Cees Versteden, een voormalige redactiegenoot van Koen Schuiling? Of heb je juist een andere mening? Laat het hieronder weten in een reactie.

Dichtbij, 01 juli 2015

Reacties:

adelheid121| ongeveer 11 uur geleden
Hoe komt het College van B&W Den Helder op het spoor van Cees Versteden? Deze meneer komt helemaal niet uit deze regio dus ik zou zo al zeggen dat het budget voor de reiskosten omhoog zal moeten.
Ik vind de keuze zowel onlogisch als wel dat alles wijst op belangenverstrengeling.

Monitor| ongeveer 18 uur geleden
Natuurlijk kan dit helemaal niet! En of de burgemeester betrokken is geweest bij de keuze doet niet ter zake. B&W heeft duidelijk boter op het hoofd en is duidelijk geïrriteerd door “nadrukkelijk afstand” te nemen. Als burgemeester zou ik nooit instemmen met deze onderzoeker. Ook elke SCHIJN van belangenverstrengeling moet worden vermeden!

http://www.dichtbij.nl/noordkop/regionaal-nieuws/artikel/4064530/onderzoek-naar-affaire-visser-roept-veel-vragen-op-in-den-helder.aspx