Jan Balk – Helderse burgemeester Schuiling schaamt zich voor affaire rond ‘geile Geurt’

DEN HELDER – Burgemeester Koen Schuiling schaamt zich voor de hele affaire rond wethouder Geurt Visser. Dat vertelde de eerste burger maandagavond tijdens de bijzondere raadsvergadering van de gemeente Den Helder.

Wethouder Geurt Visser is in opspraak gekomen vanwege het sturen van seksueel getinte whatsappberichten aan vrouwelijke collega’s. Maandagavond leidde dit definitief tot zijn vertrek.

Indringend
Koen Schuiling heeft eerder geprobeerd om de zaak te redden. “Ik heb hem in oktober vorig jaar al professionele hulp aangeboden en indringend met hem gesproken”, zegt de burgemeester op telstar-online.nl. Het gesprek lijkt weinig te hebben opgeleverd. Op de bijzondere raadsvergadering kwam naar buiten dat het om tien gevallen zou zijn gegaan. Ondertussen spreekt Geurt Visser zelf van een complot tegen hem.

Tijdens de bijzondere raadsvergadering heeft burgemeester Schuiling een passage voorgelezen uit een brief van één van de slachtoffers van ‘geile Geurt’, zoals de wethouder volgens de papieren Telegraaf van maandag in Den Helder wordt genoemd. Telstarvideoteam heeft een video van de voorgelezen passage op YouTube gezet.

Gestoken
Visser behoort tot de Stadspartij Den Helder. Het Noordhollands Dagblad meldt maandagavond dat Peter Reenders ontslag heeft genomen als fractievoorzitter van deze partij. Hij is van mening dat hij ‘aan alle kanten in zijn rug is gestoken’ door fractiegenoten als Carlo Assorgia, Paul Koopman, Joke Vorstman en enkele anderen.

Dichtbij, 01 juni 2015

http://www.dichtbij.nl/noordkop/regionaal-nieuws/artikel/4031000/helderse-burgemeester-schuiling-schaamt-zich-voor-affaire-rond-geile-geurt-video.aspx