Jan Balk – Burgemeester van Den Helder mag ondanks onrust nog zes jaar blijven

DEN HELDER – Het ziet er naar uit dat Koen Schuiling een tweede termijn van zes jaar krijgt als burgemeester van Den Helder. Ondanks de politieke onrust heeft de gemeenteraad besloten om de eerste burger aan te bevelen voor herbenoeming.

Het is politiek onrustig in Den Helder. Dat kwam onlangs vooral tot uiting tijdens het vertrek van wethouder Geurt Visser:
http://www.dichtbij.nl/noordkop/regio/artikel/4035791/politieke-onrust-houdt-na-vertrek-geurt-visser-aan-in-den-helder.aspx

Vertrouwen
Desalniettemin heeft de gemeenteraad maandagmiddag tijdens een vergadering het vertrouwen uitgesproken in burgemeester Koen Schuiling. De raad meldt dat op Twitter.

Volgens het Noord-Hollands Dagblad waren niet alle leden van de gemeenteraad hier even blij mee. In tegenstelling tot de andere leden zouden drie gemeenteraadsleden van de Stadspartij Schuiling niet hebben gefeliciteerd. Kandidaat raadslid Adriana Hogendoorn is wel blij met de herbenoeming en feliciteert de burgemeester op Twitter.

Dichtbij, 29 juni 2015

http://www.dichtbij.nl/noordkop/regionaal-nieuws/artikel/4062122/burgemeester-van-den-helder-mag-ondanks-onrust-nog-zes-jaar-blijven.aspx