Jacqueline Roosendaal – Afscheid van De Marktkraam

Den Helder – De deuren zijn zaterdag voor de laatste keer geopend, de Marktkraam in de Spoorstraat stopt definitief. Wat begon als een project van enkele maanden, is uitgelopen tot vier jaar.

Initiatiefnemer was Sjoerd Oudijk. “Het liep lekker en De Marktplaats groeide uit tot behalve een verzameling van ondernemers tot een sociale ontmoetingsplek. Er kwamen ook veel mensen van buiten de stad, die vonden dit echt genieten. Het was anders. Het succes zat in het feit dat het gemoedelijk was, de vriendelijkheid.”

Nadelen waren er ook. Hij is opgestart toen winkeliers het moeilijk hadden. Wanneer een ondernemer succes had en het liep lekker, gingen zij soms in een eigen pand, op eigen benen verder. Dat was onder meer het geval bij Effe Kieke, Pukhet Snack, Kunst&Kitchen, SKS Sieraden, De Woljutter en Alina Creatief het geval. Ook Toko Intani gaat straks zelfstandig verder.

Nieuwe aanwas

“Het was lastig om nieuwe aanwas te vinden, waardoor units of winkeltjes leeg bleven staan. Ik moest me dan weer steeds opnieuw opladen om door te gaan. Ik heb ook altijd gezegd tegen nieuwe ondernemers: ik bekijk het per maand, of per drie maanden.”

En inderdaad, hoewel de hele Marktkraam zaterdag nog bomvol stond, was er behalve de Toko’s nog maar een onderneemster te vinden. De meeste spullen die er staan zijn van Sjoerd en zijn vrouw zelf.
Ook de band is er niet. De meesten hebben het te druk, zo vlak voor kerst. De band was ook iets vrijblijvends. Vrienden, aanloop, jamsessies.

Een vaste bezoeker heeft wel even tijd voor een praatje. John Diependaal is muzikant en zal het allemaal missen. Hij speelde mee met de band op zijn gitaar, samen met Tatipata & friends. Hij blijft muziek spelen, en organiseren. Wat Sjoerd Oudijk hierna gaat doen, weet hij nog niet. Wat hij wél weet is dat hij blijft ondernemen. Dat is wat hij is, een ondernemer.

Den Helder Actueel, 25 december 2016 – 08:50

http://denhelderactueel.nl/2016/12/afscheid-van-de-marktkraam/

1 Comment

  1. Jammer, een gezellige plek met van alles lekker eten leuke spullen en muziek, velen zullen het missen.
    We wachten op je volgende project.
    Goed 2017 alvast.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.