Jaap Holtzapffel – De Zaak Rob Scholte… ⚫️

HOE KAN EEN SLIMME MAN ZÓ VRESELIJK NAÏEF ZIJN

Op dinsdag 13 maart 2018 oordeelde het gerechtshof in Amsterdam, dat kunstenaar Rob Scholte en zijn gezin vanaf vrijdag 13 (!) april 2018 mochten worden uitgezet als zij op die dag hun Rob Scholte Museum niet leeg hadden opgeleverd. Op donderdagavond 12 april at ik ‘s avonds met documentairemaker Roy Dames bij Rob.
Wat bleek tot mijn stomme verbazing: hij had nog niets van zijn huisraad en zeer omvangrijke kunstverzameling (eigen werk en bruiklenen) elders in veiligheid gebracht.
Op dinsdagmiddag 17 april werd de familie Scholte met behulp van de ME uitgezet, en werden alle bezittingen – tot de onderbroeken aan toe – in beslag genomen.
Hoe kan een slimme man als Rob Scholte zo naïef zijn geweest? Waarom heeft hij zijn meest waardevolle én dierbare spullen niet bij familie en of vrienden gestald totdat duidelijk was geworden, of de door de rechter toegestane uitzetting nu wel of geen doorgang zou vinden?
Ik zal het nooit begrijpen… Tenzij Scholte het allemaal zo heeft gewild. In dat geval: missie geslaagd!

Reacties:

Hennie Lenders
Zoals Rob naïef is ben ik dat ook, da’s niet slim…

Henk van Kuijk
In beslag nemen van privéspullen is ernstige vorm van schending privacy. En van kunstwerken is broodroof. Bovendien vroeg de nieuwe raad om overleg, alleen dat blokkeerde de niet functionerende burgemeester.

Jaap Holtzapffel
Daar gaat het hier niet om… Waarom is Scholte zo naïef geweest? Wat zou u in zijn geval hebben gedaan: belangrijke spullen elders stallen voor de zekerheid of niet?

Henk van Kuijk
Gezien het verzoek van de raad zou ik dat niet hebben gedaan. Daar ligt de kern: verraad door burgemeester en toekijkende raad. Nog los van het feit dat er geen aanmaning van deurwaarder kwam, wat verplicht is. Want anders ontruim je toch, in wezen, alles is waardevol.

Jaap Holtzapffel
Dan bent u net zo naïef als Rob Scholte…

Henk van Kuijk
Je zegt: hij kon beter ontruimen. Dan verspeel je je rechten. Er zijn nog steeds mogelijkheden, juridisch. En, niks betalen.

Jaap Holtzapffel
Nee, ik zeg dat hij zijn meest waardevolle en dierbare spullen voor de zekerheid elders had moeten stallen — in afwachting van de ontwikkelingen. Er stond veel te veel in museum en woonverblijf om alles in veiligheid te brengen!

Henk van Kuijk
Dat mag je van mij vinden. Hij kan het geld van de boeken wel gebruiken in ieder geval.

Jaap Holtzapffel
Ik zal een typisch voorbeeld geven. Enige tijd vóór de uitzetting had kunstenaar Joop Stoop enkele werken uitgeleend aan het Rob Scholte Museum in verband met een komende expositie. En op deze dag van schrijven wacht Stoop nog steeds op de teruggave van deze kunstwerken… Talloze keren heeft hij Rob Scholte en Marc Nihot om medewerking verzocht, maar nee hoor: geen hulp!

Henk van Kuijk
Ben je nu voor of tegen Scholte?

Jaap Holtzapffel
Nou, ik ben vooral tegen U!

Henk van Kuijk
Dan speel je alleen het gemeentebestuur in de kaart.

Jaap Holtzapffel
Henk van Kuijk: wilt u Peter Klashorst‘s geile afrukboek bestellen? Geen korting, anders begint u daar weer over…

Klashorst's geile Afrukboek gefinancierd met de aan het Rob Scholte Museum niet betaalde opbrengst van het door Holtzapffel uitgegeven Roofboek van Scholte (foto Facebook)

Klashorsts geile Afrukboek gefinancierd met de aan het Rob Scholte Museum nooit betaalde opbrengst van het door Holtzapffel uitgegeven Roofboek van Scholte (foto Facebook)

Joop Stoop
Jaap Holtzapffel Ik vind Den Helder een enge stad Rob is daar op stuk gelopen, hij wilde misschien te veel, deze kraker. Siert hem wel dat hij tot het gaatje ging. Ja Rob belde mij de daags na de ”overval,” dat ook mijn werk in beslag genomen was , ik belde met de gemeente Den Helder, had een onprettig gesprek en geen medewerking , Om niet in een juridisch steekspel terecht te komen heb ik het maar gelaten en gedacht: ik zie het wel. Zou Rob dankbaar zijn als hij officieel zou laten weten aan de gemeente en deurwaarder, dat het werk nog steeds mijn eigendom is en blijft. Ik denk, dat Jaap Holtzapffel gewoon voor Rob is, Rob heeft gevochten als een leeuw en ook heel dapper, ik was bij Rob ook daags voor dit hele gebeuren. Rob, zei ik, wat wil je?  Hij schreef in zn boek wat hij me gaf, IK WIL BLIJVEN en tekende daarvoor, ook bood ik hem aan om zijn kunstwerken en verzamelingen weg te halen, maar daar ging hij niet op in , heb met hem te doen, jammer . Ik werd trouwens door een ex wethouder  geschopt om me uit te dagen boos te worden en zo de politie erbij te halen, veel mis daar in dat gat. Rob heeft een goed hart .

Henk van Kuijk
Nee, ik ben nu tegen U..

Jaap Holtzapffel
Nou Joop Stoop, u bent maanden lang heel boos geweest… U viel mij er ook de hele tijd mee lastig, maar alles is vergeten en vergeven, want u heeft DIRTY DIARY van Klapworst besteld – alleen nog niet betaald!

Henk van Kuijk
Joop Stoop Dat is dan nog een strafbare overtreding door de Gemeente Den Helder. Bezit van anderen in beslag nemen, had direct aan Joop moeten worden teruggegeven.

Jaap Holtzapffel
Gemeente Den Helder: maakt de borsten maar nat!

Selfie (foto Joop Stoop)

Selfie (foto Joop Stoop)

Henk van Kuijk
Ik hoor verder wel welke van de 100 BN’ers Rob financieel gaan steunen, in de juridische kosten…..

Jaap Holtzapffel
Nou, niemand dus!

Henk van Kuijk
Jij toch wel? Ik ben Onbekende Heldenaar, slechts.

Jaap Holtzapffel
Ik ben geen BN’er.

Henk van Kuijk
Ik dacht het even…..

Joop Stoop
Op wie de gemeente ook, misschien op Rob, er waren ook stommiteiten, maar wat wil je dan van een kunstenaar, die gelooft in het goede en daarop te hoop loopt, echt boos op Rob was en ben ik niet, waarom? Of Den Helder mijn werk had moeten teruggeven, dat is dan een juridisch steekspel, of dat zou het worden. Ja, Rob had even moeten melden, dat het werk van mij was, maar dacht: Rob is vast naar de kloten en liet hem verder met rust. Te zijner tijd word het werk geveild, denk ik, dat gaat zo , is er hoger beroep mogelijk, ik denk het niet. Helaas, Rob heeft gegokt op clementie, maar niet gekregen, jammer. Is er al wat bekend over die veiling te zijner tijd, we gaan het wel zien en op de veiling kan ik ook beslag laten leggen op het werk. De deurwaarder in Alkmaar wil het wel terug geven, maar Den Helder wil dat niet totdat Rob erkent, dat het mijn eigendom is, simpel.

Jaap Holtzapffel
Sinds ik bij u thuis ben geweest om het Rob Scholte Boek af te geven, heb ik niets meer te wensen in het leven…

Het Roofboek, waarvan de opbrengst zogenaamd ten goede zou komen aan het RSMuseum, maar die Holtzapffel volledig in eigen zak stak (foto Facebook)

Het Roofboek, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan het RSMuseum, maar die Holtzapffel volledig in eigen zak stak (foto Facebook)

Henk van Kuijk
Joop Stoop Ze mogen jouw werk helemaal niet veilen, Joop. Jij kan naar die deurwaarder bewijzen dat het jouw werk is, dus die deurwaarder is ook strafbaar.

Joop Stoop
Nee, Rob moet eerst erkennen dat het mijn eigendom is en Rob laat niets meer van zich horen, dus we zien wel.

Henk van Kuijk
Tuurlijk, Rob had toen ook een Rembrandt geleend, maar moet eerst erkennen, dat het van Rembrandt is, anders houdt de deurwaarder het.

Jaap Holtzapffel
Peter Klashorst: ik weet dat u sinds gisteravond smoorverliefd bent en dus eigenlijk niet mag worden gestoord, maar wat vindt u hiervan?

Jaap Holtzapffel

Klashorst is verliefd! (foto Facebook)

Klashorst is verliefd! (foto Facebook)

Nicole Halmans
Triest en schrijnend.Deze superbe kunstenaar zou op handen gedragen moeten worden.De mooiste mensen gebeuren de vreselijkste dingen.

Jaap Holtzapffel
Nou, als ik uw berichten zo op afstand volg maakt u ook de vreselijkste dingen mee…

Nicole Halmans
En dan schrijf ik nog maar n klein percentage op.

Nicole Halmans
Maar echt

Jaap Holtzapffel
Nicole Halmans: houdt u van vingeren?

Nicole Halmans
Je kunt er inderdaad maar t beste mee lachen😊

Jaap Holtzapffel
In het geile kunstboek DIRTY DIARY komen diverse stijve lullen voor waarop u zich lekker kunt vingeren. Wilt u dit boek bestellen?

Nicole Halmans
Aan vingeren heb ik niet veel.ik heb kleine handjes.Schiet niet op. Maar chapeau voor het uitbrengen van dit verlichtte werk. Er is al genoeg trutterij in de wereld.

Nicole Halmans
Verder ben ik geschockeerd door uw vrijmoedige taalgebruik die aan de andere kant ook zn vermakelijke kant heeft😄

Ben Middelkamp
geweldig portret

Lili Bell
Wat een rotstreek!

Harmanus J Johansen
De lokale politiek wekte de indruk er nog een oplossing voor te zoeken, maar burgemeester Schuiling heeft een boevenstreek uitgehaald. De zaak lijkt op de wijze waarop Johanna Krul is aangepakt.

Jaap Holtzapffel
“Wekte de indruk” = dus naïef!

Rob Arbouw

Roger Vaessen
Je slaat de spijker op zijn kop.

Roger Vaessen
wel een mooie kop

Rob Spekko Spekking
Slim?? Als je zoveel vijanden maakt, ook op de Nollen.

Jaap Holtzapffel
U bedoelt?

Rob Spekko Spekking
Dat werd mij verteld.

Jaap Holtzapffel
Zou kunnen… Rob Scholte maakt uiteindelijk met iedereen ruzie.

Rob Spekko Spekking
Jammer, ze er misschien nog, als hij samen had gewerkt met diverse kunstenaars, zaten

Rob Spekko Spekking
Als hij had samengewerkt met andere kunstenaars hadden ze misschien sterker gestaan

Jaap Holtzapffel
Scholte kan niet samenwerken…

Rob Spekko Spekking
Die 4 ton komt hij niet meer onderuit

Jaap Holtzapffel
Ach, advocaten kunnen het nog een tijdje rekken met nieuwe rechtszaken…

Jaap Holtzapffel
Jeanne Martens: u was niet alleen een van de eerste bestellers van Peter Klashorst‘s koffietafelboek DIRTY DIARY, maar bestelt zojuist ook Het Grote Rob Scholte Boek… Zeer op prijs gesteld!

Paul Groot
Paul Groot Jaap, hoe kun jij zo naïef zijn. nu heeft Rob, meester in de artistieke provocatie, een veel beter deal gemaakt dan bij leeg opleveren van de ruimte. ik kan me daarbij wel iets voorstellen. jouw poging Rob als slachtoffer voor te stellen is helemaal niet geslaagd, niemend wordt daar beter van..

Jaap Holtzapffel
Wilt u Peter’s boek bestellen?

Paul Groot
hallo, Jaap, ik probeer een uitwisseling van gedachten op te zetten , ben niet geintereseerd in commerciële priet praat.

Jaap Holtzapffel
Wilt u Scholte’s boek bestellen?

Facebook, 28 september 2019

https://www.facebook.com/jaap.holtzapffel

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Roy+Dames
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+van+Kuijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Joop+Stoop

https://robscholtemuseum.nl/?s=Dani%C3%ABl+Groen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koos+Dalstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=John+Studulski
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Blanca
https://robscholtemuseum.nl/?s=Peter+Klashorst
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jaap+Holtzapffel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oscar+Hammerstein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eef+Hoos