Informatie over Scholte-museum

Helderse Courant, maandag 2 februari 2015

Den Helder * Op verzoek van de VVD-fractie wordt vanavond in de commissie stadsontwikkeling en beheer gesproken over het Rob Scholtemuseum in het oude postkantoor en het stationsgebied.

“Openheid over deal postkantoor”

Den Helder * De liberalen gaan vanavond in de commissie stadsbeheer aandringen op meer openheid over de afspraken die zijn gemaakt met kunstenaar Rob Scholte die zijn museum mag gaan uitbouwen in het oude postkantoor.

De VVD heeft om agendering gevraagd aangezien een gemeentelijke visie op de bestemming van de stationslocatie uitblijft na het afschieten van het plan om er een gemeentehuis te bouwen. Tevens willen de liberale commissieleden weten hoe de procedure rond het Rob Scholte Museum wordt aangelopen.

De VVD merkt op dat wethouder Van Dongen had toegezegd dat er voor het begin van dit jaar een gemeentelijke visie op de stationslocatie zou liggen. Dat stuk is niet verschenen. Tevens is er volgens de partij nog geen adequaat antwoord gekomen op schriftelijke vragen die over het museum en stationsgebied zijn gesteld.

De vergadering in het gemeentehuis begint om 19.30 uur.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/