Ilse Kootkar @IKootkar + Delano Weltevreden – ’Verloren zoon’ Marinus Vermooten terug bij Seniorenpartij + Helderse Uitdaging – Maak kennis met Ilse Kootkar, nieuw matchgroep lid!

Ilse Kootkar @IKootkar

Onze Lange Jaap werd net zelf even in het licht gezet! ⚡⚡
#onweer #DENHELDER #lighthouse #bliksem @janvissersweer @MeteoGroupWeer

Twitter, 4 juni 2019 – 23:09

https://twitter.com/IKootkar/status/1136017073757466624

’Verloren zoon’ Marinus Vermooten terug bij Seniorenpartij

Den Helder – Marinus Vermooten gaat definitief voor de Seniorenpartij in de gemeenteraad zitten.

Vermooten (73) neemt de plek in van Ilse Kootkar. Zij is uit de raad gestapt, omdat zij onvoldoende tijd heeft om haar taak als volksvertegenwoordiger goed uit te voeren.

Dirk Gorter en Vermooten waren als commissielid voor de Seniorenpartij actief. Omdat zij kritiek uitten op het plan om het stadhuis op Willemsoord te vestigen wipte de fractie hen eerder dit jaar uit de commissies. De twee politici moesten uit de media vernemen, dat de fractie hen voor ontslag had voorgedragen. Vermooten was daar woest over en noemde het ’een smerige streek’. Partijvoorzitter en wethouder Remco Duijnker was volgens hem de kwade genius. Duijnker ontkende, dat hij ook maar iets met de zaak te maken had. Duijnker zegt een goed gesprek te hebben gehad met Vermooten: “Marinus wil de Seniorenpartij graag positief op de kaart zetten. Er ligt genoeg werk waar hij zijn schouders onder wil zetten. De fractie kijkt naar de toekomst.”

De verloren zoon wilde alleen terugkeren als hij zijn kritiek op het stadhuisplan mag handhaven. Wat Duijnker betreft is dat geen probleem: ,,Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. En kritisch zijn mag altijd.’’

Algemeen

Vermooten zegt dat niet specifiek over kritiek op het stadhuisplan is gesproken. “We hebben het in het algemeen gehad over kritiek. Natuurlijk heb ik niet op alles kritiek, maar als ik het ergens niet mee eens ben mag ik dat uiten.” De stadshistoricus zegt, dat hij nog fit genoeg is om ook na deze raadsperiode door te gaan. “Ik zit goed in m’n vel, heb een prima geheugen, sta niet onder doktersbehandeling en gebruik geen medicijnen.’’

Marinus Vermooten verwacht in november te worden geïnstalleerd als gemeenteraadslid.

Helderse Courant, 3 oktober 2019, 20:44

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191003_76752302/verloren-zoon-marinus-vermooten-terug-bij-seniorenpartij

Maak kennis met Ilse Kootkar, ons nieuwe matchgroep lid!

Wie ben je?

Ilse Kootkar, geboren 2 oktober 1968 als echte Jutter in Den Helder. Groot fan van onze geweldige stad Den Helder en heb als hobby fotografie en natuur.

Waar werk je?

Ik werk bij Majesta dierencrematorium in Schagerbrug en ben daarnaast bestuurslid bij Vogelasiel de Paddestoel, Stichting DWO (dierenwelzijn organisaties) en Racing Aeolus.

Waarom zit je in de matchgroep van de Uitdaging?

Omdat deze opstap het voor verenigingen en stichtingen het een stuk gemakkelijker maakt. Jarenlang als bestuurslid van diverse stichtingen (Dierenambulance, Vogelasiel, DWO) hard moeten lobbyen om aan spullen of kennis te komen. Vaak ontbreekt geld dus voel je je op een gegeven moment echt zo’n bedelaar, dat je haast niks meer durft te vragen. Ik vind dit een super goed initiatief en weet zeker, dat het werkt!

Wat maakt voor jou de Uitdaging bijzonder?

Het “ons” gevoel! Samen sta je sterk en met deze bijzondere en uiteenlopende groep mensen kun je niet anders dan slagen!

Wat zou jij met de uitdaging willen bereiken?

Dat we veel verenigingen en stichtingen kunnen helpen en dat we veel mooie matches kunnen en mogen realiseren. Uit ervaring weet ik, dat de wil er vaak is, maar dat men niet precies weet hoe. Dan hoop ik, dat deze mensen mij en of ons weten te vinden, zodat we met elkaar de perfecte match kunnen maken!

Stichting de Helderse Uitdaging
Postbus 90
1780 AB Den Helder

Lokale manager: Cyril Kraak
Telefoonnummer: 06 57 87 71 46
E-mailadres: info@helderseuitdaging.nl

De Lokale Uitdaging is lid van de coöperatie.

https://helderseuitdaging.nl/project/maak-kennis-met-ilse-kootkar-ons-nieuwe-matchrgoeplid/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lange+Jaap
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Jutter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ilse+Kootkar
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marinus+Vermooten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dirk+Gorter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Seniorenpartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helderse+Uitdaging