HLN.be – Monumentale koffietafel na uitvaart Jan Hoet in S.M.A.K.

Na de uitvaartplechtigheid voor de afgelopen donderdag overleden kunstkenner Jan Hoet, vindt morgen tussen 12 en 15 uur een “monumentale” koffietafel plaats aan en in het S.M.A.K. De plechtigheid zelf wordt opgeluisterd door het Brussels Pilharmonic, zegt Hans Martens, waarmee Hoet in het verleden nauw samenwerkte.

“Het wordt een zeer klassieke plechtigheid, waarbij het Brussels Philharmonic in een kleine bezetting muziek brengt van onder meer Arvo Pärt, Joseph Haydn, Gabriël Fauré en Georg Friedrich Händel”, zegt Martens. Er zullen ook enkele mensen het woord nemen, onder wie zijn voormalig professor kunstgeschiedenis Marcel Maeyer en Hoets dochter Marianne.

In de Gentse Sint-Pauluskerk zijn 600 zitplaatsen, waarvan er 300 gereserveerd zijn voor familie, vrienden en (buitenlandse) gasten. Zo worden bijvoorbeeld David Hammons, Cai Guo-Qiang, Rob Scholte, Michaël Borremans en Wim Delvoye verwacht. Het Koningshuis stuurt geen vertegenwoordiger, maar laat een bloemenkrans brengen.

Voorts zijn er ruim 200 staanplaatsen in de kerk. Er wordt geen scherm geplaatst om de uitvaart buiten de kerk te kunnen volgen. Aanwezigen wordt gevraagd geen bloemen of kransen mee te brengen, maar eerder een donatie te doen aan vzw Nierpatiënten van het Gentse Universitair Ziekenhuis.

Na de uitvaart, die om 10.30 uur start, gaan de aanwezigen in stoet van de kerk naar het Citadelpark, waar een “monumentale koffietafel” ingericht wordt. Tussen 12 en 15 uur wordt iedereen uitgenodigd voor koffie, uiensoep en een broodje. Het S.M.A.K. is die dag ook geopend.

In de late namiddag wordt Jan Hoet in intieme kring ter aarde besteld op de begraafplaats Campo Santo in Sint-Amandsberg.

Bron: Belga
Bewerkt door: Redactie

HLN.be, 4/03/14 – 12u 20

http://www.hln.be/hln/nl/18201/Jan-Hoet/article/detail/1804809/2014/03/04/Monumentale-koffietafel-na-uitvaart-Jan-Hoet-in-S-M-A-K.dhtml