Het Urkerland – UK 146 Geramd + Politie aan Boord + Omroep Flevoland – Op UK 146 + Jacob Willem de Boer – INVAL bij VREEDZAME ACTIE + Visserij Nieuws – Politie Wat Uit te Leggen

Jan de Boer, Voorzitter EMK, met zijn Zoon Jacob Willem op het Achter Dek van de UK 146 (foto Visserij Nieuws)

UK 146 Geramd

Het Urkerland

Reacties
https://youtu.be/zBDEkfoQt30

UK 146 met Politie Aan Boord

Gepubliceerd 22 jun 2022

Het Urkerland

Reacties
https://youtu.be/IJpWn7HSmIE

Politie op UK 146

Gepubliceerd 22 jun 2022

Omroep Flevoland

De Politie heeft een Actie om de Ketelbrug te Blokkeren Weten te Verijdelen. De Politie had Informatie Gekregen, dat een Kotter naar de Brug Onder Weg was. Het ging om de UK 146. Die zou om Door Vaart onder de Brug Vragen, om Vervolgens onder de Open Staande Brug Stil te Blijven Liggen. De Brug zou daar door Open blijven Staan. Het Doel was om aan Weers Zijden van de Ketelbrug een File te laten Ontstaan, zo dat Boeren Flyers aan de Automobilisten konden Uit Delen. De UK 146 is van Vis Ondernemer Anja Keuter. Zij bevestigt in het Reformatorisch Dagblad het Plan, maar dat de Kotter zou Weg Varen als er Sprake was van een Calamiteit. De Op Varenden van de Vissers Vloot zijn Solidair met de Boeren, zegt de Actie Groep Eendracht Maakt Kracht.

Reacties
https://youtu.be/1_w_omFsdY8

INVAL POLITIE bij VREEDZAME ACTIE UK 146

Gepubliceerd 24 jun 2022

Jacob Willem de Boer

Reacties
https://youtu.be/wjzX1bAH4Bg

Logo visserijnieuws.nl

De Politie heeft Wat Uit te Leggen

Urk – De Actie van de IJsselmeer Kotter UK 146Albert’ Vorige Week bij de Ketelbrug liep Volledig uit de Hand. Elf Personen op de IJsselmeer Kotter brachten de Nacht door in het Politie Cellen Complex in Houten. De Emoties lopen op, de Politie heeft Wat Uit te Leggen.

Zowel Radio I als Student Jacob Willem de Boer, Journalistiek, Christelijke Hogeschool Ede, waren woensdag 22 juni aan Boord van de UK 146 toen de Politie met Veel Machts Vertoon in greep. Heel Veel Beeld Materiaal is Vast Gelegd, en ook door de Politie in Beslag Genomen voor Nader Onder Zoek. Ook Jacob Willem (23), Zoon van Jan de Boer, UK 33 | Voorzitter EMK, werd in de Boeien Geslagen, maar kon op Tijd zijn Beeld Materiaal Veilig Stellen en maakte daar Af Gelopen Weekend een Filmpje van dat op de Facebook Pagina van EMK werd gedeeld. Zijn Camera werd In Beslag Genomen, Net als Alle Mobiele Telefoons. De UK 146 kon die woensdag avond Gelijk Weer worden Op Gehaald van uit Lelystad.

Geen Door Vaart

Wat gebeurde er? EMK was door Protesterende, Flevolandse, Boeren Last Minute Benaderd hen te Helpen bij de Landelijke Protest Actie tegen het Stik Stof Beleid van de Overheid. Het Plan was met de UK 146 woensdag middag Door Vaart te Vragen om Fuiken op het Zwarte Water Op te Halen en Vervolgens Even onder de Ketelbrug te Blijven Liggen, waar na Boeren op de A6 zouden gaan Flyeren.

Zo Ver kwam het Niet. Politie Vaartuigen waren Aan Wezig en op de Kant stonden Veel Politie Busjes en Nog Veel Meer Agenten onder de Brug de Kotter en Boeren Op te Wachten. Een Politie Helikopter hield van Boven Af  Toe Zicht. Door Vaart werd van  Hoger Hand Geweigerd, waar na de UK 146 voor Anker ging, met de Bedoeling met Span Doeken en Rook Potten Aan Dacht Vragen voor Voedsel Zekerheid.

Vorderingen

De Barbecue zou Net worden Aan Gestoken, toen de Politie aan Boord wenste te Komen. Een Agent vorderde bij Gerhaling, dat de Kotter voor Anker bleef en de Motor Niet Gestart mocht worden. Maar toen Gevraagd werd om Terug te mogen Stomen naar Urk, werd daar voor Toe Stemming gegeven. Toen de Motor daar na werd Gestart, werd de Kotter door Twee Politie Vaartuigen Geënterd. Met Schade aan het Vissers Vaartuig tot Gevolg. De Spuit werd Ontzet, een Ruit in de Over Kapping Brak en het Dek werd Beschadigd. Vervolgens Sprongen Zeker Nog Eens Tien Agenten met Wapen Stokken en Schilden aan Boord. Commotie, Adrenaline en Veel Geschreeuw bij Zo Veel Machts Vertoon. Na dat ze Eerst Allemaal naar Voren werden Gedreven om het Achter Schip Vrij te Maken, werden de Urkers daar na Hard Handig uit de Brug Gewerkt.

Arrestatie

De Politie stelt via de Media, dat de Kotter Juist hun Boot ramde. Maar zo wel Radio 1 ,,Ik geloof, dat de Politie Heel Andere Plannen had () De ME ramde de Vissers Boot. Belachelijk’’ als Jacob Willem de Boer Ontkennen dat Stellig. ,,Echt Niet Waar. Het was Heftig en Heel Intimiderend. Een Vader Zoon Uitje had ik me Wel Anders Voor Gesteld’’, zegt Jacob Willem.

Op Film Beelden is te zien, dat Één van de Jongens aan Boord een Agent een Duw geeft. Nader Hand verklaart de Politie, dat Alle Personen zijn Aan Gehouden op Verdenking van Openlijke Geweld Pleging. Op Papier staat Letterlijk ‘Openlijk Geweld op Openbare Weg, Letsel ten Gevolge’.

Vanaf de Terminal Haven Flevo Kust werden de Urkers met de Handen op de Rug met Tie Raps Vast Gebonden en in Arrestatie Busjes Af Gevoerd. Drie Minder Jarige Visser’s Jongens mochten Uren Later na Verhoor worden Op gehaald.

Jacob Willem ,,Echt met een Rot Gang, we Scheurden over de Vlucht Stroken en waren in No Time in Houten. Daar kreeg ik een Overall aan, en werd Vast Gezet in Cel Nummer 82. Met een WC, Hard Bed, een Paar Tijd Schriften en een Radiootje. Toen ik daar om vroeg, kreeg ik Uren Later een Droog Plak Brood met Kaas. ’s Avonds kwam een Hulp Officier langs, die mijn Rechten voor las. Ik had op donderdag een Werk Op Dracht voor de Provincie Flevoland, maar mocht Niet Bellen. Het werd een Vreselijke Nacht. Donderdag morgen kreeg ik een Piket Advocaat toe gewezen, een Aardige Meid. Daar na volgde Verhoor door de Officier van Justitie. Wij hebben Niets Ongehoords gedaan, ik heb Niemand Aan Geraakt of Uit Gescholden. Mijn Pers Vrijheid is met Voeten Getreden, Alleen, omdat ik een EMK Shirtje aan had? Het heeft er Alle Schijn van, dat de Politie Hier Wat Anders van Probeert te Maken, maar ze hebben Geen Poot Om Op te Staan. Er was Geen Zwaar Vuurwerk aan Boord, Wat we Ook Hoorden Zeggen. Juridisch is dit Gewoon Hartstikke Fout. Die Politie kwam Duidelijk Op Gefokt bij ons aan Boord. In de Cel hoorde ik op Radio 3FM, dat de Politie Onvoldoende Man Kracht had om het Boeren Protest in Gewenste Banen te Leiden, maar er stonden die woensdag middag bij de Ketelbrug een Over Macht een Kottertje van Nauwelijks 20 Meter Op te Wachten. Waar waren ze Eigenlijk Bang voor?’’

Buiten Proportioneel

EMK Voorzitter Jan de Boer stond Zelf in de Brug, toen het Anker werd Op Gehaald en Koers werd Gezet naar Urk. ,,We lagen met de Kop naar Urk, toen we Vaart wilden maken. De Twee Politie Boten lagen Schuin achter ons. Dus is het Glas helder, dat zij ons Klem Voeren. Dat is Ook Duidelijk te Zien aan het Schade bNeeld. Hier is Sprake van Framing.’’

De Boer heeft de Totale Politie In Zet ter Land, ter Zee en in de Lucht woensdag aan Weers Zijden bij de Ketelbrug en Lelystad Grof Weg Op Geteld en komt bij elkaar aan Zeker Honderd Agenten, ME’ers en Zo Geheten Romeo’s, Arrestatie Eenheden. ,,Buiten Proportioneel. Voor dat we met de UK 146 de Haven Uit Voeren, had ik Zelf Nog Contact met een Wijk Agent en werd Begrip Vol Gereageerd op een Prik Actie van onze Kant.’’

Zaterdag 25 juni vloog De Boer voor het Goede Doel naar Roemenië om een Week Lang met Vrienden Leiding te Geven aan een Kamp met Zigeuner Kinderen. ,,Even Bij Komen ()’’

Aan Klacht

Mede Eigenaar Anja Keuter, UK 146, Na Vrij Laten op Facebook ,,Nou, ik ben Er Weer, hoor. Wat een Zootje. We zaten te BBQ‘en aan Dek met de Motor Uit en het Anker Zak, toen de ME met Grof Geweld met een Man of 15 aan Dek kwam, Bepakt en Bezakt met Wapen Stokken. We kregen de Keus daar blijven liggen met Motor Uit of in 1 Streep Terug naar Urk Varen. Ik zei, dat we Nog Even zouden Blijven Liggen. Maar het bleek, dat de ME weigerde Van Boord te Gaan, toen zei ik, dat ik het Niet Zo Gezellig vond als zij aan Boord bleven en dat ik dan Liever naar Urk Terug ging Varen. Ze weigerden Nog Steeds van Boord te Gaan en Toen heb ik Gezegd, Prima, dan mag je Mee Varen naar Urk en Ga je Daar Maar van Boord. Dus Anker In en Motor Aan en Varen. Toen werden we dus van 2 Kanten Geramd door Twee Politie Boten waar door de Kotter Flinke Schade heeft Op Gelopen. Er kwam Nog Meer ME aan Boord en we gingen naar Lelystad en werden Gearresteerd. Knettergek () Dat is een Lang Verhaal Heel Kort. Gelukkig hebben we Alles maar dan ook Echt Alles op Camera en was Radio 1 er bij als Getuige, dus ik ga er van uit, dat wij Vrij Gesproken worden. De ME ga ik Aan Klagen wegens Abnormaal Geweld.’’

Anja Keuter was Samen met haar Vader en Twee Zonen aan Boord, toen de Politie in greep. Zij liep aan Boord ook een Paar Tikken met de Wapen Stok op, toen ze in de Bres sprong. Vrijdag morgen vroeg was Anja Al Weer in haar Vis Bedrijf Live Seafood aan het Werk, een Partij Krabben moest Verzend Klaar Gemaakt worden. Daar na maakte zich op voor de Verkiezing van ‘Flevolands Zaken Vrouw van het Jaar 2022’, waar voor ze was Genomineerd. ,,Van een Gevangenis Kloffie in Werk Kleding en Nu met Zondagse Kleren aan naar de Floriade in Almere.’’

Uitleg Politie

De Politie Eenheid Midden Nederland heeft de Film van Jacob Willem de Boer Bekeken en Berichten op Social Media Gelezen als er dinsdag morgen wordt Gereageerd op Vragen van Visserij Nieuws, die Voor het Weekend zijn Gesteld.

Woord Voerder Ellen de Heer ,,Wij Zien en Lezen Veel Boosheid, maar de Politie heeft een Andere Kant van het Zelfde Verhaal. Voor Op Gesteld is Demonstreren een Groot Recht. Maar Blokkeren is Wat Anders, dat kan Niet bij zo’n Belangrijke Verkeers Ader als de A6, ook niet van uit het Oog Punt van Veiligheid. Wij hadden Informatie, dat de UK 146 op Weg was naar de Ketelbrug. Ja, daar was Veel Politie Aan Wezig. Maar Niet Alleen voor de Boot Natuurlijk, Ook voor Boeren, die met Trekkers de A6 wilden Blokkeren en dat Later Ook hebben Gedaan. Daar voor zijn die Middag ook Tien Tallen Processen Verbaal uit gedeeld.

De Politie heeft Meerdere Malen de Mensen aan Boord van de UK 146 Gevraagd naar hun ID Bewijzen. Dat werd Geweigerd, en de Politie werd daar bij Agressief Bejegend. Daar op is Besloten tot Actie over te Gaan om aan Boord te Komen Controleren. Daar werd Niet Aan Mee Gewerkt, wat een Reden is Om tot Aanhouding Over te Gaan. Niet Alles staat op de Uit Gezonden Film Beelden. Omdat de UK 146 tegen de Afspraken in  Weg Voer met onze Mensen aan Boord is de Boot Klem Gevaren. Dat is Natuurlijk Wat Anders dan ‘Rammen’. De Kotter voer Geen Rechte Lijn, maar Zig Zagde en raakte Daar Bij in der Daad een Politie Boot. Het staat de Eigenaren Natuurlijk Vrij om een Klacht in te Dienen en een Civiele Procedure te Starten.

We willen voor de Waarheids Vinding een Compleet Beeld hebben van Wie Wat heeft Gezegd en Wat Gedaan. Daarom zijn Telefoons en een Camera in Beslag Genomen. Dat is Niet Ongebruikelijk. Daar hebben we Voor Af Toe Stemming voor Nodig van het Openbaar Ministerie en die heeft de Politie Ook Gekregen. Maandag is die Apparatuur Weer Terug Gebracht. De Student aan Boord kon Geen Perskaart Tonen en is Daar Om Ook Aan Gehouden. Niet meer en Niet Minder. Het Hele Onderzoek Loopt Nog, Ook Naar ‘Wat lijkt op Vuur Werk’ Wat we tijdens de Controle aan Boord hebben Aan Getroffen. Een Expert Kijkt Daar Naar.’’

Blokkade

Aan Boord van de IJsselmeerk Kotter UK 146 zaten Vorige Week ook Schipper Klaas van Urk en Machinist Dirk Bakker van de UK 19Marja Netty’, dus daar na ook in de Cel in Houten. Om een Statement te Maken over het ‘Krenkende’, ‘Kwetsende’ en ‘Intimiderende’ Politie Optreden blokkeerde de Boom Kor Kotter UK 19 vrijdagmorgen de Urker Haven. De Burgemeester van Urk voor kwam dat van Hoger Hand werd In Gegrepen. ,,De Water Politie was Al OnderWeg met de ME van uit Lelystad naar Urk toe’’, zegt Mede Eigenaar Iede Geert Bakker.

Visserij Nieuws, zaterdag 2 juli 2022, 09:04

https://www.visserijnieuws.nl/nieuws/algemeen/39346/de-politie-heeft-wat-uit-te-leggen

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Het+Urkerland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Omroep+Flevoland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Visserij+Nieuws
https://robscholtemuseum.nl/?s=Radio+3FM
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacob+Willem+de+Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Christelijke+Hogeschool+Ede
https://robscholtemuseum.nl/?s=Camera+in+Beslag+Genomen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vader+Zoon+Uitje
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+de+Boer
https://robscholtemuseum.nl/?s=UK+33
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klaas+van+Urk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dirk+Bakker
https://robscholtemuseum.nl/?s=UK19
https://robscholtemuseum.nl/?s=Voorzitter+EMS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Voorzitter+Eendracht+Maakt+Macht
https://robscholtemuseum.nl/?s=EMS
https://robscholtemuseum.nl/?s=Eendracht+Maakt+Kracht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Anja+Keuter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Live+Seafood
https://robscholtemuseum.nl/?s=Flevolands+Zakenvrouw+van+het+Jaar
https://robscholtemuseum.nl/?s=UK+146
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kotter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Schade+aan+Kotter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Terminal+Haven+Flevo+Kust
https://robscholtemuseum.nl/?s=Floriade+Almere
https://robscholtemuseum.nl/?s=Openbaar+Ministerie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hulp+Officier
https://robscholtemuseum.nl/?s=Piket+Advocaat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Officier+van+Justitie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ellen+de+Heer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politie+ter+Land
https://robscholtemuseum.nl/?s=Water+Politie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politie+ter+Zee
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politie+in+de+Lucht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tie+Rap
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politie+bij+Vreedzame+Actie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Politie+Cellen+Complex
https://robscholtemuseum.nl/?s=Romeo
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arrestatie+Eenheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wijk+Agent
https://robscholtemuseum.nl/?s=ME
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mobiele+Eenheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Buiten+Proportioneel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Grof+Geweld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Abnormaal+Geweld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Abnormaal+Geweld
https://robscholtemuseum.nl/?s=Prik+Actie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boeren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Solidariteit+met+Boeren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Blokkeren
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ketelbrug
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ketelbrug+Blokkade
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lelystad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Urk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Haven+Urk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Flevoland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Provincie+Flevoland
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zwarte+Water
https://robscholtemuseum.nl/?s=IJsselmeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Framing
https://robscholtemuseum.nl/?s=Openlijk+Geweld+op+Openbare+Weg
https://robscholtemuseum.nl/?s=Letsel+ten+Gevolge
https://robscholtemuseum.nl/?s=Protest+Actie+tegen+Stik+Stof+Beleid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Protest+Actie+tegen+Stik+Stof+Beleid+Overheid
https://robscholtemuseum.nl/?s=Landelijke+Protest+Actie+tegen+Stik+Stof+Beleid+Overheid