Het Parool – Scholte wil Rutte als bemiddelaar tussen hem en Den Helder + Arjen Ribbens – Scholte vraagt Rutte om ‘goed woordje’ + Redactie DHA – Beroep op minister-president Rutte

Scholte wil Rutte als bemiddelaar tussen hem en Den Helder

Scholte heeft daar een museum in het voormalige postkantoor, maar hij moet dat pand uit, zo heeft het gerechtshof van Amsterdam onlangs bepaald (https://www.parool.nl/binnenland/kunstenaar-scholte-moet-postkantoor-uit~a4580529/). Scholte wil dat niet, zolang er nog een bodemprocedure loopt.

“Nu wil ik aan u vragen, of u als VVD’er en minister-president niet een goed woordje voor mij, mijn gezin, het museum, mijn assistenten en vrijwilligers wilt doen bij uw partijgenoot, de burgemeester van Den Helder”, schrijft Scholte in een open brief (https://robscholtemuseum.nl/r-open-brief-aan-minister-president-mark-rutte-over-de-aanstaande-ontruiming-van-het-rob-scholte-museum-in-den-helder/?_sp=502842f0-b726-4832-96c5-5529fb4e18ea.1522357126194).

De kunstenaar, die een deel van het postkantoor in bruikleen heeft, moet van het hof uiterlijk 13 april weg zijn. De gemeente Den Helder wil het pand verkopen. Als Scholte niet vrijwillig gaat, volgt ontruiming. Tot op heden lijkt hij niet van plan vrijwillig te vertrekken (https://www.parool.nl/kunst-en-media/kunstenaar-rob-scholte-weigert-museum-te-verlaten~a4580768/).

Het Parool, 28 maart 2018, 10:24

https://www.parool.nl/kunst-en-media/scholte-wil-rutte-als-bemiddelaar-tussen-hem-en-den-helder~a4584900/

Kunstenaar Rob Scholte vraagt Rutte om ‘goed woordje’ ter voorkoming ontruiming

Kunstenaar Rob Scholte moet binnenkort het voormalig postkantoor in Den Helder verlaten, waarin sinds 2013 het Rob Scholte Museum is ondergebracht. Hij vraagt minister-president Mark Rutte te bemiddelen.

Beeldend kunstenaar Rob Scholte heeft in een open brief aan minister-president Mark Rutte gevraagd of hij wil bemiddelen in zijn conflict met de Gemeente Den Helder.

Scholte moet na een uitspraak van het Hof van Justitie in Amsterdam op 13 april het voormalig postkantoor aan het Stationsplein in Den Helder verlaten, een pand waarin hij sinds tien jaar woont en waarin sinds 2013 het Rob Scholte Museum is ondergebracht. Als de kunstenaar op die dag het pand niet bezemschoon heeft opgeleverd, zal het worden ontruimd.

In zijn brief, die Scholte dinsdag op zijn site publiceerde, verzoekt hij Rutte om voor hem, zijn gezin en zijn museum „een goed woordje” te doen bij de burgemeester van Den Helder, de VVD’er Koen Schuiling.

Scholte dringt aan op uitstel van de ontruiming. Laat de burgemeester wachten op de uitkomst van een door hem aangespannen bodemprocedure over de vraag of hij recht op huurbescherming heeft, schrijft de kunstenaar. „Dat bespaart niet alleen ons, maar ook de gemeenschap enorm veel geld vanwege de aan mij terug te betalen schade als uiteindelijk zou blijken, dat de rechter ons gelijk geeft en de ontruiming illegaal heeft plaatsgevonden.”

Volgens Scholte is het „sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer voorgekomen, dat een museum zonder pardon en zonder de uitkomst van rechtszaken af te wachten incluis kunstenaarsstudio en woning werd ontruimd”. Met een telefoontje aan zijn partijgenoot kan Rutte ook voorkomen, stelt Scholte, „dat de ontruiming uitloopt op een confrontatie”.

Scholte geeft de premier in zijn brief een resumé van zijn belangrijkste wapenfeiten. Dat hij Nederland twee keer vertegenwoordigde op een Biënnale, zeven jaar hoogleraar was aan de Universiteit van Kassel en een grote schildering maakte in het nagebouwde koninklijk paleis Huis Ten Bosch in het Japanse Nagasaki.

NRC, 29 maart 2018 om 10:59

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/29/kunstenaar-rob-scholte-vraagt-rutte-om-goed-woordje-ter-voorkoming-ontruiming-a1597575

Scholte doet beroep op minister-president Rutte

Den Helder – De datum van 13 april nadert. Het is de dag waarop Rob Scholte en zijn gezin het voormalige postkantoor leeg en bezemschoon moeten opleveren. “Niet eerlijk”, vindt Rob Scholte, die nu middels een open brief een beroep doet op minister-president Mark Rutte. Scholte vraagt hem een goed woordje voor hem te doen bij burgemeester Koen Schuiling (net als Rutte VVD), om in elk geval de uitzetting uit te stellen tot de uitkomst van de bodemprocedure bekend is.

Enkele fragmenten uit de open brief:
“Ik woon met mijn vrouw Lijsje en onze twee kinderen Lotus en Anaïs, die het gymnasium volgen in Alkmaar, in het oude postkantoor te Den Helder en ook heb ik daar mijn studio. In 2013 opende ik ook daar mijn museum, dat ik uit onverholen ijdelheid het Rob Scholte Museum noemde. We zijn alle dagen van de week open, behalve op maandagen. We ontvangen geen subsidies, betalen alles zelf en danken daarvoor onze vrijwilligers en last, but not least de gemeente Den Helder, die ons dit gebouw heeft willen verhuren en laat gebruiken.”

“Jammer genoeg zijn er problemen gerezen met de gemeente. Met name met de burgemeester Koen Schuiling, die het museum tot dusver nog nooit heeft willen bezoeken, maar wel op alle mogelijke manieren de voortgang heeft geblokkeerd. Hij heeft zelf nooit met mij willen spreken, maar wel sprak ik vier verschillende wethouders over mijn dossier. Zonder positief resultaat. De gemeenteraad heeft in 2016 unaniem besloten, dat het hun voorkeur had het gebouw aan mij te verkopen. Tot mijn spijt is van B&W zijde geen goede wil getoond om de verkoop te realiseren, ondanks mijn recht van eerste koop.”

Hof van Justitie

“Twee weken geleden oordeelde het Hof van Justitie te Amsterdam in een arrest, dat ik het museum binnen dertig dagen moet ontruimen, evenals mijn woning en studio, en leeg en bezemschoon moet opleveren. Tegen dit vonnis is geen beroep mogelijk. De einddatum is 13 april, dan moeten wij hier weg zijn. Dat is niet eerlijk, omdat de bodemprocedure, op 21 maart, de dag van de verkiezingen, van start is gegaan en het vonnis tot ontruiming deze uitkomst niet wil afwachten. Het zou dus kunnen zijn, dat de uitzetting illegaal is en dat ik en mijn gezin hier met recht en titel verblijven. Onze contracten zijn nog steeds geldig en blijven dat ook tot de bodemprocedure uitgemaakt heeft wie gelijk heeft, de gemeente of wij.”

“De verhuizing van een goed lopend museum en studio – 5 april opent mijn tentoonstelling in de kathedraal van Antwerpen, mijn huis met schoolgaande kinderen, mijn zoon midden in zijn eindexamen – is een enorm project, dat eenvoudigweg niet in vier weken te realiseren valt. Ook omdat er geen vervangende ruimte is aangeboden of gevonden, waar we ons leven voort zouden kunnen zetten. Nu wil ik aan u vragen, of u als VVD’er en minister-president niet een goed woordje voor mij, mijn gezin, het museum, mijn assistenten en vrijwilligers wilt doen bij uw partijgenoot de burgemeester van Den Helder. U zou hem kunnen vragen om de beslissing om ons te ontruimen uit te stellen tot de rechter in de bodemprocedure heeft uitgemaakt, wie van ons gelijk heeft. Dat bespaart niet alleen ons, maar ook de gemeenschap enorm veel geld vanwege de aan mij terug te betalen schade als uiteindelijk zou blijken, dat de rechter ons gelijk geeft en de ontruiming illegaal heeft plaatsgevonden.”

Den Helder Actueel, 28 maart 2018 – 10:20

Reacties:

Dick Berts
28 maart 2018 at 10:28
Zonder de steun van de CDA fractie in de nieuwe gemeenteraad is Rob Scholte kansloos. Harmen Krul over het Rob Scholtemuseum:”Voor de politieke rust is het goed dat dit boek dicht gaat”. Wat is dit schrikken. En meneer Harmen Krul durft zich een christen te noemen?? Nul rechtvaardigheidsgevoel kennelijk. Natuurlijk zijn er argumenten om het Scholtemuseum te sluiten. En natuurlijk mag Harmen Krul zijn eigen afwegingen maken, stel je voor. Maar een burger laten creperen, omdat de politiek geen gezeur aan zijn hoofd wil hebben is meer dan schandalig. Meneer Krul mag ik u een voorbeeld geven uit de defensie-organisatie? Fred Spijkers weigerde als bedrijfsmaatschappelijk werker om de weduwe van de omgekomen mijn-ingenieur Ovaa voor te liegen dat haar man onvoorzichtig zou zijn geweest bij het beproeven van de AP-23 mortiermijn. Terwijl de mijn ondeugdelijk was en om extreem duistere redenen niet geblokkeerd werd, nadat een jaar eerder een groot aantal jongens de dood vonden met deze mijn in een leslokaal. Uiteindelijk werd Fred Spijkers zelfs beschoten door de militaire inlichtingendienst. De daders werden gepakt door de politie in Zeist. Ik heb het proces verbaal zelf gezien. Een platte rechter bepaalde met twee infantiele jeugdige bijzitters in hoogste instantie, dat Spijkers GEEN recht had op een schadevergoeding. Totdat ik ontdekte dat deze rechter in zijn vorige functie bij Binnenlandse Zaken al bezig was geweest met het slopen van Spijkers en dus gewoon een eigen rechter van Defensie was….. Op grond daarvan kreeg Spijkers alsnog een miljoenen schadevergoeding en een ridderorde. Zonder revisie van het vonnis…. Elke betalingsgrondslag ontbrak dus, de betaling aan Spijkers -die immers door de rechter verboden was- heeft dus de status van corruptie. We komen in dit land in een steeds grotere bananenrepubliek terecht. Jarenlang heb ik me ingezet voor deze zaak. Door de hele defensiegemeenschap werd ik uitgekotst omdat ik voor mijn geweten koos. Met uitzondering van IGK Van Baal die me in het openbaar bedankte voor mijn inzet bij de zaak Spijkers en Luuk Kroon als CDS, die me zelfs op zijn afscheidsreceptie uitnodigde, met dezelfde bedoeling als de IGK. Meneer Krul ik zeg u dat het Rob Scholtemuseum bijna net zo’n smerig dossier is als de zaak Spijkers. Keer op keer hebben de diverse ministers en staatssecretarissen geroepen dat het boek Spijkers dicht moest om de politieke rust te bewaren. Een bloederig schandaal Als voormalig marine-officier en als christen schaam ik mij diep voor u. Echt heel diep!

Henk
28 maart 2018 at 13:41
Dick, hou es op met dat huilie huilie gedrag. Als je dan zo voor deze proleet bent had hem dan in financieel opzicht geholpen. Dit is zooooo kansloos! En wat je er allemaal niet bijhaalt onvoorstelbaar. Je mag je geen christen noemen als je meegaat in de besluitvorming en hebt ook geen rechtvaardigheidsgevoel? Jeetje wat zink je

ED
28 maart 2018 at 22:21
Dick; los van wat ik vind van het museum, ik respecteer je strijd.
Man, wat een energie leg je er in. Ik hang aan je lippen. Maar….het is niet heel constructief.
Met name over Den Helder.

Dick Berts
28 maart 2018 at 10:30
En dan is er nog iets Harmen…. Het feit dat Rob Scholte invalide is, zie ik niet meer. Ik houd er ook niet van om dit in de discussie te brengen. Maar ik maak nu een uitzondering; Het allerlaatste dat de man van Nazareth zou doen, is een man zonder benen voor de politieke rust de straat op schoppen.Jezus veroorzaakte juist veel politieke onrust, omdat hij zijn vader, zijn hart en zijn geweten volgde.

Judge X
28 maart 2018 at 10:46
Het is wat het is en daar verandert waarschijnlijk geen Mark Rutte wat aan.

Martin van Kralingen
28 maart 2018 at 11:18
Het vuurpeloton was ook zo’n probaat middel om ‘politieke rust’ te bewerkstelligen. ‘Gebak van Krul’, zei u? Nee, ik sla even over…

Anton Hagen
28 maart 2018 at 11:18
Beste Dick Berts,
Vergeet even niet dat Harmen Krul een loopjongen is van zeer sterke krachten binnen de plaatselijke C.D.A en V.V.D. En dan MOET je wel meejanken met bepaalde personen om nog enigszins een carrière te kunnen maken bij de Marine,zo werkt het helaas in Den Helder.

Judge X
28 maart 2018 at 11:36
‘De Admiraal’, 186 weesgegroetjes voor Harmen Krul en het gelijk van Roel Prins ? 🙁
Ik wens dat toch echt te betwijfelen; maar misschien is het dan wachten op ‘Goddelijk ingrijpen’.

Dirk
28 maart 2018 at 11:26
Zolang deze zaak onder behandeling is bij de rechter, zal de politiek niets kunnen / willen doen voor de heer Scholte. Daar heeft premier Rutte zich ook gewoon aan te houden uiteraard.

Dick Berts
28 maart 2018 at 11:55
Ja, gooi er nog wat anonieme desinformatie tegenaan. Nadat de rechter dat in eerste instantie afwees, hebben B&W in hoger beroep in een vluchtig kort geding vonnis waarin geen getuigen konden worden gehoord -wat voor Scholte cruciaal is- de BEVOEGDHEID en beslist niet de verplichting gekregen van de rechter om het museum te ontruimen. Die bevoegdheid hebben B&W op eigen risico. Als na het horen van getuigen het eindoordeel van de rechter in de bodemprocedure voor Scholte positief uitvalt, dan is Den Helder ondanks het vluchtige kort geding vonnis, dat ze voor eigen risico uitgevoerd hebben, volkomen schadeplichtig jegens Scholte. Dat gaat u merken in uw WOZ aanslag, want een internationaal top museum om zeep helpen gaat miljoenen kosten. Vanwege de scheiding der staatsmachten is het ongepast als de uitvoerende macht een vonnis van de rechter ter discussie zou stellen. De bevoegdheid om te ontruimen zelf dus. Maar daar gaat het niet om, of je een van de rechter verkregen bevoegdheid gebruikt of niet is en blijft gewoon aan de politiek. Een van de rechter verkregen bevoegdheid niet gebruiken, heeft NIETS met inmenging in een rechterlijk oordeel te maken.

Bodelo
28 maart 2018 at 12:25
Tja, in dat geval is het afwegen. Wat is goedkoper? Een internationaal top museum afkopen of een projectontwikkelaar die het pand gekocht heeft ………………

Dick Berts
28 maart 2018 at 12:29
In het koopcontract met Tuin staat, dat de deal kosteloos geannuleerd kan worden als de gemeente het gebouw niet vrij van huurders kan leveren…..

bertjedopertjes
28 maart 2018 at 16:02
Gemeente kan het pand opleveren zonder huurder, dus kosteloos annuleren kan niet.

Ad
28 maart 2018 at 19:50
internationaal topmuseum ???????
ja… daarom staan ze dagelijks 3 dik in een 18 meter lange rij voor de deur.
oh….. wacht even…
pfffff

Dick Berts
28 maart 2018 at 12:11
Strijdend ten onder, maar dit is natuurlijk een volstrekt verloren zaak als we het in ingewikkelde juridische discussies blijven zoeken en niet onder ogen willen zien, dat het museum alleen door de ME ontruimd gaat worden en de collectie op straat stukgeslagen wordt, omdat Schuiling zich beledigd voelt door een maatschappij kritisch kunstenaar. Schuiling geeft dat in een interview met We are change Rotterdam ook gewoon openlijk toe. Dit is de ontbindingsfase in een al jaren rottend bestuurlijk proces in deze stad. Zeg je daar wat van, dan word je naar de N9 of de N99 verwezen, want de waarheid onder ogen zien vergt moed. Bovendien word je dan uitgekotst door iedereen die graag mee wil eten uit de ruif van de maffiaclan die deze op zich prachtige stad al jaren in een dodelijke wurggreep houdt. Ik heb mijn bestje gedaan, niet zozeer voor Rob Scholte, maar voor deze stad. Tevergeefs. Dit eindigt op CNN met een kunstenaar zonder benen die dankzij de barmhartigheid van het CDA op straat ligt tussen de scherven van zijn door een bekrompen dorp niet begrepen top kunst. Een dorp vol walgelijke Woningstichting beelden die op kosten van de huurders werden neergezet, maar dat geen internationaal top museum vrijwel cadeau wilde krijgen, omdat Scholte zich niet aan wenste te sluiten bij de lokale maffia. Hij gelooft namelijk nog in de democratie die onder onze ogen afgebroken wordt in dit land. In Den Helder voorop.

Dick Berts
28 maart 2018 at 12:47
Het nieuws van vijf minuten geleden; John de Mol koopt ons nationale persbureau ANP. Wat dat met het bovenstaande te maken heeft?? Alles! Dit land zal niet lang meer een democratie zijn. En DAAR heeft Scholte zich kapot tegen gevochten en daarom heb ik hem altijd zo gesteund.

Judge X
28 maart 2018 at 13:00
Zo zie je maar…., alles is te koop…., ook de democratie; wel moet ik daar bij vermelden dat ik veel berichtgeving van het ANP in het verleden, ook regelmatig discutabel vond. 🙁

Kobus
28 maart 2018 at 13:50
Volgens mij wil Schuiling, en Krul de barmhartige, gewoon winnaar zijn maar er zijn alleen maar verliezers. Allemaal maar negatief “nieuws” voor Den Helder daar waar het promotie voor de stad moet zijn. In een rechtszaak kun je ook eerlijk ,open en fatsoenlijk zijn. Als er nog een bodemprocedure aanhangig is dan is het juist meer dan fatsoenlijk om de uitslag af te wachten i.p.v. de zaak nog verder op de spits te drijven. Een goed bestuurder zal dit fatsoen hebben , een slecht…….

Hans
28 maart 2018 at 13:41
De opties voor Dickie hij kan nu ook gewoon Nederland de rug toekeren. Kom dickie je kunt het, gewoon achter je laptop geen domme reactie plaatsen maar een reisje boeken bij de “never come back line”

Kobus
28 maart 2018 at 13:52
Hans Dick koopt dan 2 tickets. Eentje voor hem en eentje voor jou.

HZdwg
28 maart 2018 at 14:16
Helpt niet, Hans. Ik ben al meer dan 10 jaar weg uit Den Helder en uit Nederland, ik woon in een ander werelddeel. Maar ik zit me nog net zo te ergeren en te schamen over mijn geboortestad als wanneer ik nog in de Schooten zat.

Dick Berts
28 maart 2018 at 14:08
“Never say die” dat waren de laatste woorden die mijn moeder met trillende handen schreef, vlak voordat ze in januari in het hospice aan de Duinroosstraat stierf. Rob Scholte en zijn vrouw waren haar daar komen opzoeken. De tekst staat achterop een schilderij dat mijn moeder op haar sterfbed aan het Rob Scholtemuseum schonk. Gelukkig hoeft ze niet meer te zien, hoe haar bijdrage aan deze stad door de ME op straat stukgeslagen wordt en hoe een kunstenaar zonder benen, die met toestemming van de gemeente met zijn hele gezin in het postkantoor woont, zonder alternatief op straat wordt gezet. Kom maar weer op met je ‘huilie huilie’ gevoelloze stad. Laat maar zien dat je geen hart hebt.

HANS
28 maart 2018 at 14:27
Nou nou wat een tranend trekkend verhaal weer van onze dickie, nu ook nog zijn moeder gebruiken voor zijn negativisme ( hoe laag kun je gaan).
Wat wil hij nou toch bereiken ? Waarom fulmineert hij op woningstichting, zonder de woningstichting zou deze stad echt in een deplorabele staat zijn. Waarom zo tegen Schuiling, deze burgemeester durft het aan om deze stad met al zijn eigen aardigheden verder te ontwikkelen. Maar dickie wil alleen maar lopen zeuren, zielig zijn en voor de rest helemaal niets. Gewoon lekker zeuren op een forumpje. Hoe triest dat is. ( en hij heeft het niet eens door)
Judge X
28 maart 2018 at 14:57
Wij kunnen weinig respect opbrengen voor deze burgemeester met al zijn eigenaardigheden, dat heeft de burger namelijk al veel geld en democratie gekost en het eind is nog niet in zicht. 🙁

RB
28 maart 2018 at 18:58
Dissociatieve identiteitsstoornis?

Judge X
28 maart 2018 at 19:16
Daarmee kunt u het beste naar de GGZ gaan is mijn advies. 😀 😀 😀

RB
29 maart 2018 at 07:42
en voor uiterst selectief over vraagtekens heenlezen, pearl pearl pearl?

Anton Hagen.
28 maart 2018 at 14:24
Beste Dick Berts ,
Het heeft totaal geen zin om nog te reageren op die anti Scholte bijdragen,dat is n.l PAARLEN VOOR DE ZWIJNEN GOOIEN!
Wees wijs en reageer niet meer op deze personen en zeker niet met zoveel emoties.
Met vriendelijke groet.

strandloper
28 maart 2018 at 23:14
Helemaal mee eens Anton Hagen. Het aantal “zwijnen” dat hier reageert, neemt zorgelijke vormen aan. De “zwijnen” komen nooit verder dan één of twee zinnen met platvloerse opmerkingen. Meer hebben zij niet in huis en al helemaal niet de inhoudelijkheid, scherpe analyse en gevoel voor rechtvaardigheid van Dick Berts.

cammie
28 maart 2018 at 15:24
Dat heeft zeker geen zin. Wat is er toch gebeurd met Den Helder de afgelopen 40 jaar? Ook ik schaam me voor m’n geboortestad. Hopelijk kan Mark Rutte nog het e.e.a. in goede banen leiden.

RB
28 maart 2018 at 17:38
diezelfde Rutte die zomaar 2 Russische diplomaten zonder ook maar enig bewijs of onderbouwing het land uitzet zou een knutselaar die niet eens in de top 50 van betekende kunstenaars staat in een kraakpand laten zitten? laat me niet lachen……

Judge X
28 maart 2018 at 17:47
Zoho…., opeens verstand van de kunstenaars-top 50 RB ? 😀 😀 😀

fFred
29 maart 2018 at 07:49
RB heeft Google ontdekt !!

RB
29 maart 2018 at 08:19
waar fFred nog steeds op zoek is naar de klepel…….

JB
28 maart 2018 at 15:26
Den Helder, de stad van de In-duh-viduen !!!

RB
28 maart 2018 at 16:17
Wat ben ik die Scholten en z’n handjevol knuffelaars toch zat…….

fFred
29 maart 2018 at 12:52
Wat zijn wij die klepel van RB spuugzat.

cammie
28 maart 2018 at 16:38
Kijk, dat bedoel ik nou, jij bent zeker nog geen veertig?

Riek
28 maart 2018 at 17:10
ik word toch doodziek van dit gezeik . weg is weg en Rutte heeft hier niets mee te maken

Judge X
28 maart 2018 at 17:41
Bij ziekte adviseer ik om uw huisarts te contacteren. 😉

Ad
28 maart 2018 at 19:41
pffffff. ben dat eeuwige gejank over die Scholte droeftoeter en z’n huilers ook aardig zat.
Misschien idee voor DHA…. een week (liefst nog veel langer) helemaal géén nieuws over dit gedreutel.
Lijkt meer op Scholte – actueel.

Bo
28 maart 2018 at 20:55
Hoop dat fa. Tuin en de gemeente DH snel een parel gaan maken van dat krot wat het nu is…

Freek
28 maart 2018 at 22:39
Elke keer als er een artikel is over Rob lees ik de reacties! Puur hilarisch! Dank u allé!

Rasjutter
28 maart 2018 at 22:49
Dick, je denk echt dat de wereld vergaat zonder het Rob Scholte in Den Helder he.
Nou het is maandag 16-4 gewoon een deurwaarder met verhuisbedrijf en als hij lastig doet een politie agent op afroep, en niks ME en spullen die op straat worden stuk gegooid, die tijd ligt ver achterons, maar als ik u zo lees heeft u hier aardig heimwee naar, misschien beter dat u uw heil zoekt op een plek waar u wel tevreden kan (over)leven.

DramFull
29 maart 2018 at 01:03
Laten we Scholte behouden in Den Helder er is steun, @ Dick wanneer doen we een “bakkie” ?

RB
29 maart 2018 at 14:10
bakkie van Bek en Verburg mag er op Middenweg 172-174, 1782 BL, Den Helder voor komen staan de 13e April voor mijn part dan wil ik nog wel helpen sjouwen…..

DramFull
29 maart 2018 at 14:45
Ik denk niet dat jij dat lef hebt, zoals de meeste tokkies.

RB
29 maart 2018 at 15:21
dus als je geen Scholte liefhebber ben ben je meteen een tokkie, fijne denkwijze maar wel exact het niveau van de knuffelaars die hier steeds hetzelfde lopen te verkondigen, daar kunt u vast goed mee opschieten….. wat is het volgende alleen mogen reageren als je voor het blijven van de knutselaar bent en verbannen worden als je tegen het blijven van de knutselaar bent, volgens mij mag dat niet in ons land

DramFull
29 maart 2018 at 15:35
Zoals ik dacht geen lef dus. Toetsenbord tijger met een bruin hemd aan die lachend en eventueel helpend een gezin uitzet.

Harmanus J Johansen
29 maart 2018 at 12:13
Ik betuig mijn steun aan de heer Rob Scholte en hoop dat het verstand gaat zegevieren.En er voor ons als inwoners van de Noordkop een mooi museum behouden blijft.

Glijn
29 maart 2018 at 14:37
Dat Tuin er een parel van gaat maken lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.
Zijn zakken vullen en duur verhuren bedoel je zeker.
En ondertussen de Schouwburg en stoom weer volpompen met geld van de burgers.
Zonder cijfers te overleggen.
Gaat lekker in pinautomaat Den Helder.

RB
29 maart 2018 at 15:22
appels en peren

https://denhelderactueel.nl/2018/03/scholte-doet-beroep-op-minister-president-rutte/