Het Parool – Kreuk overhandigt D-day vlag aan Trump + RTL NIEUWS – Bert Kreuk geeft historische vlag: ‘Belangrijk moment’ + RTV Rijnmond – Kreuk overhandigt vlag aan Trump

Kreuk overhandigt D-day vlag aan Trump

De Rotterdamse kunstverzamelaar Bert Kreuk heeft donderdag tijdens een speciale ceremonie zijn Amerikaanse D-day vlag overhandigd aan de Amerikaanse president Donald Trump.

De D-day vlag van Bert Kreuk werd vervoerd naar de USA met een Amerikaans militair vliegtuig.

Kreuk reisde met de delegatie van premier Mark Rutte, die een ontmoeting had met Trump, mee naar Washington. Het gaat om het dundoek, dat bij de invasie op D-day in 1944 als eerste op Utah Beach (Normandië) aan land werd gedragen.

Kreuk kocht de vlag in 2014 voor een kleine half miljoen euro op een veiling, met de bedoeling deze ooit aan de opperbevelhebber van het Amerikaanse leger, de president, te overhandigen. Hij ziet het als een symbolische gift voor de bevrijding van Nederland. Zelf noemde de verzamelaar de ontmoeting met Trump ‘eervol’ en ‘respectvol’.

De vlag wapperde in 1944 op de achtersteven van het landvaartuig LCC 60, dat de eerste Amerikaanse troepen aan land bracht op Utah Beach. Kreuk kreeg naar eigen zeggen ooit een bod van 7 miljoen euro voor de vlag, maar weigerde het, omdat ‘het symbool meer waard is dan het geld’.

Tijdens de officiële overhandiging donderdag, die om 14.30 uur lokale tijd begon, was veel pers aanwezig. De vlag wordt uiteindelijk tentoongesteld in het Smithsonian Nationaal Historisch Museum in Washington.

Het Parool, 18 juli 2019, 21:40

https://www.parool.nl/wereld/kreuk-overhandigt-d-day-vlag-aan-trump~befd3710/

Bert Kreuk geeft historische D-Day vlag aan Trump: ‘Belangrijk moment

Gepubliceerd op 18 jul. 2019

Het is een bijzonder moment voor zakenman Bert Kreuk. Hij kocht drie jaar geleden een historische D-Day vlag en mocht die vandaag geven aan president Trump in het Witte Huis. ”De vlag is weer thuis.”

Abonneer je GRATIS voor meer video’s: http://r.tl/1JBmAcs

Volg nu LIVE het nieuws op: http://www.rtlnieuws.nl
Facebook : https://www.facebook.com/rtlnieuwsnl
Twitter : https://twitter.com/rtlnieuwsnl

Reacties:
https://youtu.be/0NXDWfN9T3E

Kreuk overhandigt D-day vlag aan Trump

Gepubliceerd op 18 jul. 2019

De Rotterdamse kunstverzamelaar Bert Kreuk heeft donderdag tijdens een speciale ceremonie zijn Amerikaanse D-day-vlag overhandigd aan de Amerikaanse president Donald Trump.
Kreuk reisde met de delegatie van premier Mark Rutte, die een ontmoeting had met Trump, mee naar Washington. Het gaat om de vlag die bij de invasie op D-day in 1944 als eerste op Utah Beach (Normandië) aan land werd gedragen.
Kreuk kocht de vlag in 2014 voor een kleine half miljoen euro op een veiling, met de bedoeling deze ooit aan de opperbevelhebber van het Amerikaanse leger, de president, te overhandigen. Hij ziet het als een symbolische gift voor de bevrijding van Nederland. Zelf noemde de verzamelaar de ontmoeting met Trump “eervol” en “respectvol”.
De vlag wapperde in 1944 op de achtersteven van het landvaartuig LCC 60, dat de eerste Amerikaanse troepen aan land bracht op Utah Beach. Kreuk kreeg naar eigen zeggen ooit een bod van 7 miljoen euro voor de vlag, maar weigerde het omdat “het symbool meer waard is dan het geld”.
De overhandiging was live te volgen op het YouTube kanaal van het Witte Huis: de vlag wordt uiteindelijk tentoongesteld in het Smithsonian Nationaal Historisch Museum in Washington [https://www.youtube.com/watch?v=BAh-tzP5NfQ].

Reacties:
https://youtu.be/6bgq5xsXF-A

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bert+Kreuk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Donald+Trump
https://robscholtemuseum.nl/?s=D-day
https://robscholtemuseum.nl/?s=vlag