Hester Zitvast – Sekspop maken van Patricia Paay: Johan Vlemmix, weet je wel wat ‘respect’ inhoudt? + De Telegraaf – Paay maakt werk van sekspop + Vlemmix ziet af van sekspop + Soap dendert door

Een sekspop maken van Patricia Paay: Johan Vlemmix, weet je wel wat ‘respect’ inhoudt?

Beste Johan Vlemmix,

Je gaat een sekspop laten maken met het uiterlijk van Patricia Paay. Zij wil dit uiteraard niet. Nu heb ik je toch al niet hoog zitten op het gebied van ideeën, die echt wat aan deze wereld bijdragen – het is jou vooral om de publiciteit te doen, krijg ik de indruk – maar nu ga je wel een grens over en dien je met fikse tik op je neus te worden terug geslagen naar je eigen geschifte wereldje.

Respect

Een sekspop van Patricia Paay. Je claimt heel veel respect voor haar te hebben en groot fan te zijn. Respect. Heb je eigenlijk wel enig idee, wat dat woord inhoudt? Respect is niet alleen maar het hebben van bewondering, ontzag of eerbied. Het betekent oorspronkelijk ‘omzien naar’ – dus ook rekening houden met. Zeg maar alles, wat jij nu even niet toont.

Misselijk makend

Wat je nu van plan bent, heeft helemaal niets met respect te maken, beste Johan. Het is laag. Het is kansloos. Het is verwerpelijk. Patricia Paay – of welke andere bestaande vrouw ook – is geen object, dat je naar hartenlust in plastic kunt dupliceren. Wat mij betreft zit er copyright op personen.

Misschien is het jouw ultieme natte droom, dat je in een plastic variant gekocht wordt door vrouwen, die daar opgewonden van raken (maar dát heeft natuurlijk niets meer met een rendabel verdien model te maken), voor de meeste vrouwen zal gelden, dat ze het idee alleen al extreem misselijkmakend vinden.

#metoo

Mannen als jij denken, dat ze zich een vrouw op deze manier kunnen toe eigenen. Misschien heb je de afgelopen maanden de #metoo revolutie een beetje meegekregen? Nou, dit bizarre plan kun je wat mij betreft zo in dat rijtje scharen.

Je zit, door van iemand een sekspop te maken, aan iemand. Misschien niet letterlijk, maar wel figuurlijk. Je kunt op alle mogelijke manieren je eigen sekspop vormgeven, maar maak ’m niet voor commerciële doeleinden na op basis van een bestaand persoon. Het is stuitend.

En dan je keuze voor Patricia. We weten natuurlijk allemaal, dat dit niet zomaar een willekeurige keuze is. Vrouwen van onberispelijk gedrag, ik noem een Loretta Schrijver of Irene Moors, zijn niet interessant genoeg voor je.

Je probeert op een walgelijke manier nog even mee te liften op het plasseks filmpjes schandaal. Hoe haal je het in je hoofd? Wat Patricia toen is overkomen, had nooit mogen gebeuren.

Zelfmoord

En zoals het haar overkwam, overkomt het nog steeds dagelijks vele meisjes. Tieners, die in hun onschuld een pikante foto naar een vriendje sturen. Of een filmpje laten maken (al dan niet met hun instemming), dat in verkeerde handen valt en wordt doorgestuurd.

De gevolgen daarvan zijn bijna niet te overzien, het kan zelfs tot zelfmoord leiden. Patricia heeft ons destijds bij Jinek een inkijkje gegeven hoe zoiets zelfs een doorgewinterde bekende Nederlander volledig omver kan blazen.

Is dat niet tot je doorgedrongen? Je bent haar aan het pesten. Heeft ze inmiddels niet genoeg ellende meegemaakt?

Laat haar met rust. Laat alle vrouwen met rust. Ga vrijwilligerswerk doen op een kinderboerderij, ga cavia’s kammen en varkensstallen schoon maken. Of volg een cursus origami in Japan. Zoek een hobby, waar je niemand mee lastig valt en stop met je arrogante gedrag, waarin je nul respect toont voor vrouwen.

Het zou je sieren als je je plannen voorgoed in de vriezer gooit. En anders hoop ik met heel mijn hart, dat de advocaat van Patricia gehakt van je maakt. Dat verdien je.

De Telegraaf, vrijdag 23 februari 2018

https://vrouw.nl/artikel/open-brief/51655/een-sekspop-maken-van-patricia-paay-johan-vlemmix-weet-je-wel-wat-respect

Patricia Paay maakt werk van sekspop

Patricia Paay heeft de daad bij het woord gevoegd: ze is met haar advocaat gaan zitten en die heeft een pittige brief geschreven aan Johan Vlemmix, de bedenker van een sekspop, die op Patricia zou moeten lijken.

In de brief eist Paay dat Vlemmix een op haar lijkende pop niet produceert of op de markt brengt. Binnen 24 uur moet Vlemmix dat bevestigen aan haar advocaat Langelaar. Mocht hij wel doorgaan met zijn project, dan starten ze onmiddellijk een kort geding, laat Langelaar weten. Ook moet Vlemmix zorgen voor een bericht in de media, waaruit duidelijk blijkt dat Patricia Paay nooit bij zijn voornemen betrokken is geweest en er nooit haar medewerking aan heeft verleend. Openlijke excuses worden daarbij van hem verwacht.

De advocaat vindt het gedrag van Vlemmix getuigen van ’een respektloosheid die geen grenzen kent’ en die totaal voorbijgaat aan de gevoelens van Patricia Paay, die nu juist weer aan het opkrabbelen is na alle commotie van de laatste tijden. De schade is dan ook al geleden en daarvoor eist de advocaat een fikse schadevergoeding. Verstandig doet Vlemmix er aan om het geëiste bedrag direct over te maken, anders kan hij in een kort geding een nog veel hogere schadevergoeding verwachten.

Eerder liet Patricia Paay al weten het plan van de Eindhovense ondernemer om een sekspop te maken, die op haar lijkt, belachelijk te vinden. „Ik ga met mijn advocaat zitten en ze zullen van mij horen”, reageerde ze toen. Vlemmix zelf zag niet in wat hij verkeerd gedaan had en gaf aan altijd een groot fan van haar te zijn geweest. „Ik heb ontzettend veel respect voor haar.”

Dat respect zal hij nu dan wel binnen 24 uur in de praktijk moeten brengen.

De Telegraaf, 1 maart 2018, 16: 26

https://www.telegraaf.nl/entertainment/1737394/patricia-paay-maakt-werk-van-sekspop

Johan Vlemmix ziet af van Patricia Paay sekspop

Johan Vlemmix ziet af van zijn plan om een sekspop van Patricia Paay op de markt te brengen. Dat heeft de Brabantse ondernemer en koningshuis fan donderdag laten weten, nadat de advocaat van Paay hem had gesommeerd zijn initiatief niet door te zetten. Als Vlemmix de pop wel gaat verkopen, stapt Paay naar de rechter.

„Het was oprecht bedoeld als een leuke verrassing”, stelt Vlemmix. „Ik wil heel veel bekende Nederlanders op de markt brengen; een pop van Gordon is ook al in de maak. Het zijn trouwens ’gewoon’ levensechte robotpoppen, niet per se sekspoppen. Maar het kan natuurlijk wel, alles zit erop en eraan.”

Vlemmix gaat overigens geen excuses aanbieden en is ook niet van plan om Paay een schadevergoeding van 30.000 euro te betalen. Volgens de advocaat van Paay getuigt het plan van de Brabander van „respektloosheid die geen grenzen kent.”

De Telegraaf, 19:03, updated 19:06

https://www.telegraaf.nl/entertainment/1738472/johan-vlemmix-ziet-af-van-patricia-paay-sekspop

Soap rond sekspop Patricia Paay dendert door

Johan Vlemmix, die aankondigde een op Patricia Paay lijkende sekspop op de markt te brengen, is voorlopig nog niet af van de blonde diva. Dat hij zijn plannen staakte, is voor La Paay niet genoeg. Zij eist, naast openbare excuses, nog steeds een fiks geldbedrag. Dat maakt haar advocaat bekend aan Privé.

Claimde Paay eerder nog 30.000 euro voor de immateriële schade, die zij door de publiciteit rondom de sekspop te hebben hebben geleden, nu heeft zij die eis inmiddels verlaagd naar 15.000 euro. De advocaat van Patricia laat maandag aan Privé weten van een gang naar de rechtbank af te zien als hij binnen 24 uur het bedrag betaalt.

Hoewel Johan Vlemmix eerder al toezegde de productie van de sekspop, die hij van Patricia Paay op de markt wil brengen te staken, weigerde hij de claim van dertigduizend euro te voldoen.

Als Vlemmix ook het inmiddels gehalveerde bedrag weigert te betalen, krijgt hij alsnog een dagvaarding aan zijn broek. Dat verzekert de advocaat hem in een brief, die in handen is van Privé. Daarnaast eist Paay openbare excuses voor het ’belachelijke’ idee van de ondernemer.

Het is maar de vraag, of de 59-jarige Brabander nu wel gehoor geeft aan de claim. Tegen Privé zegt hij niet ’onder de indruk te zijn van de korting’, die eerder volgens hem ’doet denken aan de Action’. Eerder weigerde hij al halsstarrig om ook maar één cent te betalen, of zijn excuses aan te bieden aan la Paay. Vlemmix zelf zag niet in, wat hij verkeerd heeft gedaan en gaf aan altijd een groot fan van haar te zijn geweest. „Ik heb ontzettend veel respect voor haar.”

De Telegraaf, 5 maart 2018, 15:46

https://www.telegraaf.nl/entertainment/1749871/soap-rond-sekspop-patricia-paay-dendert-door

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Patricia+Paay

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image