Hercuton – Museum de Nollen, Den Helder

Hercuton

De voorsprong met beton

Status: In uitvoering

Oppervlakte: 1.583 m2

Projectinformatie:
Begin 2014 start Hercuton in Den Helder met de bouw van museum de Nollen. Dit project bestaat uit een tentoonstellingsruimte, een werkplaats/depot en een bezoekerscentrum. Het ontwerp is afgeleid van een kunstwerk dat tijdens een tentoonstelling van Van de Wint (2002) in het Kröller-Müller Museum voor de entree van het museum stond.

Het plan was in eerste instantie traditioneel uitgewerkt. Helaas bleek dit financieel niet haalbaar te zijn. Hercuton is vervolgens bij het project betrokken. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever en de architect is het plan opnieuw uitgewerkt. Hierbij zijn de speciale details intact gehouden en bleef het project wel binnen budget.

Om de kunstitems volledig tot hun recht te laten komen is bewust gekozen voor een binnenzijde van beton. Door deze natuurlijke uitstraling blijft het gebouw op de achtergrond en ligt de nadruk op de kunst. De buitenzijde wordt voorzien van Cortenstaal.

Naast de toegevoegde waarde van Hercuton in het voortraject kiest de opdrachtgever ook bewust voor de voordelen van prefab beton. Het accumulerend vermogen draagt bij aan een optimale temperatuurbeheersing. Dit laatste is doorslaggevend geweest. Bijkomend voordeel is dat de kunstitems door de inbraakwerende eigenschappen van beton veilig beschermd worden.

Het Project
De opdrachtgever van dit project is Stichting De Nollen. Matthias Veen Architectuur uit Rotterdam heeft het ontwerp verzorgd.

Omschrijving
Het gebouwoppervlakte bedraagt1.583 m2. Het project bestaat uit 3 gebouwen, t.w. een tentoonstellingsruimte, werkplaats/depot en een bezoekerscentrum. De binnenzijde wordt volledig in beton uitgevoerd, de buitenzijde wordt van Cortenstaal voorzien.

Realisatie
De oplevering vindt medio 2014 plaats.

Meer lezen over over Museum de Nollen:
http://www.projectdenollen.nl/

Meer foto’s bekijken via Facebookpagina Bouwbedrijf weblog:
https://www.facebook.com/bouwbedrijfweblog/posts/677812322275663#!/bouwbedrijfweblog/posts/677812322275663

Hercuton B.V.

Touwslager 2, 5253 RK Nieuwkuijk
Postbus 67, 5250 AB Vlijmen
Bedrijvenpark Het Hoog – nr. 5311
Telefoon (088) 205 34 00
Fax (088) 205 34 99
Email: info@hercuton.jajo.com
http://www.hercuton.nl/

http://www.hercuton.nl/projecten/museum-de-nollen-den-helder