Herbert Curiël – Herman Brood: Cha-Cha (full movie)

Uploaded on Nov 21, 2011
Cha-Cha, dé film rond Nederlands enige Rock & Roll ster en nationaal fenomeen Herman Brood. Hier is hij op het hoogtepunt van zijn roemruchte muzikale carrière, vergezeld door de later ook buiten Europa bekend geworden Nina Hagen en Lene Lovich.

In 1992 nam Herman Brood, na het zien van werk van verstandelijk gehandicapte kunstenaars, het initiatief tot een schildersessie in Rotterdam. Hij herkende zichzelf in de kunstwerken en wilde met hen een dag samenwerken. Brood leverde, naast zijn uitleg aan de deelnemers, met het collectief in enkele uren zeven schilderijen af. Zijn impulsieve werkwijze sluit aan bij die van zijn altijd relativerende deelnemers waardoor zij elkaar regelmatig verrassen. Met zijn gelijkwaardige benadering van de deelnemers en typische eigen humor maakt Brood de sessie tot een warme happening en een explosie van creativiteit. De uitleg over zijn methode van werken vormt een directe parallel met zijn manier van leven; een leven vol contrasten en het besef van de kunst om tijdig te stoppen! Een ‘hommage’ aan de veelzijdige mens Herman Brood.
Music: “Hit” by Herman Brood & His Wild Romance

Comments:

Jean-Damien Bastid-Neveu 4 months ago
Danke long time since a saw it :) I shared it …

kees422 2 months ago
Nina Hagens Herman is high beschrijft goed hoe het voeld/is om stoned te zijn.

Mauro Norman 4 months ago
LEGENDAS EM PORTUGUES POR FAVOR

Julio Mielli 3 weeks ago
+Mauro Norman Será que existe legenda em português ?? Já baixei o filme a uns 4 anos e até agora nada de legenda. Espero que alguém consiga enviar legenda páh nóixxxx !

Mauro Norman 2 weeks ago
JULIO ! ESSE FILME EH DEMAIS ,TB BAIXEI E NAD DE LEGENDA PO EH FALADO EM IDIOMA HOLANDES QUE FODA

kees422 2 months ago
Wie is de gitarist tijdens Stop messing around in my head?·

Fam. Helmus 5 months ago
Is toch prachtig

loek van hijningen 5 months ago
i was there at te time, i,am a happy old man

kees422 2 months ago
Brood dingen zijn Bank overvallen, geld lenen, geweer kopen, vluchten uit het gekkenhuis over de muur. Crocodile is een ode aan Pe Hawinkels de in 1977 overleden limburger. Cant help falling in love voor Elvis Presley

kees422 2 months ago
De zanger in de film op 25 minuten is denk ik Michel van Dijk. Hij was van Alquin een tijdje daarvoor. Bij de Meteors was ook de gitarist en de drummer van Alquin.

kees422 2 months ago
Bij de Meteors zien we ook Eric de Zwaan. Bij take it all in staat hij acher Ferdinand Bakker. De Zwaan speelde ook in Wild Romance ten tijde van Street. God hebbe zijn zien.

kees422 2 months ago
…..nog een Brood ding; Inbreken.

satomiwa 11 months ago
Thank you for the upload. I had this soundtrack in 1979, but I’ve never seen the actual movie until now.It was worth the wait even though I don’t speak German and can’t read Dutch. My only disappointment was that I was looking forward to seeing what the Inside Nipples actually looked like, since I only know them from the song on the Cha Cha soundtrack, but it wasn’t even in the movie. But it was still great anyway.

martien verhaeg. 1 year ago
WAT EEN MOOIE VETTE GOEDE “”FILM.”” (“”HERMAN BROOD.””)…
AFZ : MARTIEN VERHAEG……

ZAOUWV 5 months ago
Kut film

kees422 2 months ago
Dit is een echte Brood film. Echte Brood dingen. De film komt rommelig over. poligoon journaal. Brood op Rotterdam popfestival. Daarvoor beelden van Kralingen 1970.

De Baas 1 year ago
laatste stukje is toch wel vet met lene en nina hagen en herman brood op het eind

R Schraa 1 year ago
Ook mooi met Nina Hagen ;)

MARK DICKINSON 1 year ago
Patricia. U shud be Buried Under the 2all. On the Wrong side!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pan3405 1 year ago
zeer gedateerde manier van filmregistratie en regie.. stelt eigenlijk bar weinig voor.. een kind van 12 zou het tegenwoordig zelfs beter doen..

pete palladin 1 year ago
Was dol op Cha-Cha vanaf het moment dat ik hem voor het eerst zag. Misschien niet de meest “doordachte” film, maar een prachtig tijdbeeld van de “Amsterdam scene” 1979/80! Je herkent er zoveel gezichten in. Ik heb wel een vraag: Wie is de band op 0.25.39 t/m 27.40? Misschien wel een gelegenheidsformatie (want de bassist is niemand minder dan Rinus van de Earring en het nummer, neem ik aan, heet “New shade of light” (komt een paar keer in het refrain voor) – maar mijn vraag is vooral: Wie is die gitaarist???? Ik dacht echt dat ik Paul Kossoff van de Free hoorde (maar die was toen al dood). Geweldig! Kan iemand mij helpen?

pimpunx 1 year ago
Zou best Eelco Gelling van Cuby kunnen zijn.

Herbert H.A. Curiel 1 year ago
+pimpunx HERMAN .Ik zie je nog wel eens.Dank voor je vriendschap,nog steeds.
Herbert Curiel.

johannes battjes 11 months ago
`de gitarist heb ik een paar keer in de scene van groningen ontmoet.hij is (het is al 25 jaar geleden)nog steeds een beetje gedesilusioneerd dat herman hem uit de band kickte omdat herman toen van mening was dat er maar een gebruiker in de band kon zijn en dat was herman. jammer,aardige jongen. ben z,n naam kwijt maar zou hetje ook niet vertellen .prive leven ,weet je.oke’chou .just enjoy,hrman zou het zo gewild hebben bernard ook ;) .

Berry Mulder 6 months ago
+pete palladin De gitarist is absoluut Eelco Gelling. Herkenbaar geluid én gitaar.

johannes battjes 11 months ago
`de gitarist heb ik een paar keer in de scene van groningen ontmoet.hij is (het is al 25 jaar geleden)nog steeds een beetje gedesilusioneerd dat herman hem uit de band kickte omdat herman toen van mening was dat er maar een gebruiker in de band kon zijn en dat was herman. jammer,aardige jongen. ben z,n naam kwijt maar zou hetje ook niet vertellen .prive leven ,weet je.oke’chou .just enjoy,hrman zou het zo gewild hebben bernard ook ;) .

Berry Mulder 6 months ago
+pete palladin De gitarist is absoluut Eelco Gelling. Herkenbaar geluid én gitaar.

despairafterhope 1 year ago
English subs pleaseeeeeee!

Johan Smit 1 year ago
de gozer was gestoort wie springt er nu van het dak van een hotel mensen die gestoort zijn door gebruik van drugs

KamielDomenieMusic 3 years ago
Heel erg bedankt! Deze film heeft me veel geholpen met mijn Profielwerkstuk over Herman Brood.

Skeeter NYC 1 year ago
Please repost with English subtitles. Many thanks!

Dark Goth Girl 2 years ago
Doon Cook DANKE SHON ICH LIEBE CHA CHA FILM
thanks and God bless you
Catharina…Nina

Dark Goth Girl 3 years ago
I LOVE CHA CHA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Don Cook 2 years ago
why do they sing in English? I don’t mind the conversation being Germanic; but the songs are in English, which is very curious to me.

ivosnivo 3 years ago
bedankt voor uploaden!

juankenon 3 years ago
Dear Nina, I love you.

Jamiro Smajic 3 years ago
vage film…coole upload!

harrie evers 2 years ago
Knock knock knocking on Herrrrman’s door !!
Klasse om de film weer eens te zien.

jStevieO 2 years ago
voor alle de anderen zonder naam …der blauwe engel Lilli ……and my Buddy Herman !! always missing ya….. mien jong ,laatste keer ,de beefeater ,Assen …royal relation …Fluit en Piano …Herman & ik …hij vroeg …waar is de dichtste bij apotheeker ?? [bij Hotel de Jonge ] …aka Hans de Bruin en Tokkel altijd in de buurt !!

Céline Bode 3 years ago
love it

Don Cook 2 years ago
it was a good performance, ‘Knocking On Heaven’s Door’ but why is it all in English? Can anybody explain that to me? Germany is a trendsetting nation. Why do they have to revert to English?

Jacob Willemse 3 years ago
een andere kijk op het leven voor de jaren tweeduizend met als medewerking het wederopbouwen der pop cultuur met dank aan damfilms en bols maar ook paradiso en angels natuurlijk ook niet vergeten nina en leny en producers zijn meer artiesten die zo denken

Ronald Van Ommen 2 years ago
na 10 minuten afgezet omdat ik dat wijf zat ben ;s

frank runia 3 years ago
helemaal te gek!!! waar kan ik deze film kopen…..ik zoek er al zo lang naar thanks! frank

ForOdinAndAsgard 2 years ago in reply to Don Cook
Germany? Herman is Dutch and we all speak besides our normal Dutch at least 2 other languages. Combinations between English (must), German (optional) and French (optional) are most common and taught on every high school (mavo/havo). Some higher level special high schools (atheneum) also teach Latin and Greek. For a German this behaviour would indeed be strange not for us Dutch however. We mainly lived on trade, speaking other languages as your own really helps a lot. Hope you better understand.

Don Cook 2 years ago in reply to Dark Goth Girl
I just love your very name….Catherina

jhcfight 2 years ago
Dankjewel voor het plaatsen! Dit is toch wel een must have als je Broodfan bent. Geeft ook mooi beeld van die tijd. Maar bij 7:15 – 7:40 vraag ik me wel af dat de Nederlandse overheid zich toendertijd niet schaamde :D

SuppressingFlowers 2 years ago
YES!

PierreBougie 3 years ago
THANK’S !

Donaldo Guerrero 2 years ago
No se ni que vergas XDDDDDD

PierreBougie 2 years ago
Thank’s for this great upload .

headbanger6661990 2 years ago
een egte nederlandse Rocka rolla :) !

1 Comment

  1. Herman Brood, interessante film over originele man die jammergenoeg aan de drugs is geraakt. Ik heb hem weleens ontmoet in Amsterdam.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.