Henny de Lange – Vraagt Keuning Te Veel van Personeel? + Ewoud ten Kleij & Marion Groenewoud – De Fundatie stelt Bijeenkomst over Directeur Uit, Personeel Eerst Samen in Gesprek

Museum de Fundatie in Zwolle (foto Frans Paalman)
Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie. Beeld ANP
Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie. (foto Trouw)

Vraagt Ralph Keuning, de Man, die van Museum de Fundatie een Succes maakte, Te Veel van zijn Personeel?

De Raad van Toezicht van Museum de Fundatie liet Onderzoek doen naar het Gedrag van Directeur Ralph Keuning na Klachten van Personeelsleden. De Veiligheid op de Werkvloer zou in het Geding Zijn, meldt de Zwolse krant De Stentor.

Als hij door de Zalen van ‘Zijn’ museum aan de Blijmarkt in Zwolle loopt – en dat doet hij Graag om te Zien Hoe Alles er bij Hangt en Hoe Bezoekers Reageren op een Tentoonstelling – trekt hij Meteen de Aandacht. Je kijkt ook Niet Snel over Hem Heen, want Ralph Keuning (60) is een Indruk Wekkende Verschijning met zijn Lange Gestalte, Modieuze Zwarte Kleding en Opvallend Lichte Lok in zijn Donkere Haar.

Met zijn Spiedende Blik lijkt Niets Hem te Ontgaan, en Dat is Ook Zo. Van Keuning is Bekend, dat hij Veel Eisend is en de Lat Hoog Legt, voor Zichzelf én zijn Medewerkers. Tot in de Details bemoeit hij zich met de Dagelijkse Gang van Zaken. Uitgesproken Opvattingen heeft hij Over Hoe het Museum zich moet Positioneren in de Samenleving. Echtgenote Agnes Duijves typeerde hem Vorige Maand in Het Financieële Dagblad als Iemand met een ‘Krachtige Mening’, ‘Geen Gemakkelijke Man’.

Bezem

Die Eigenschappen hebben zich wel in Goud Vertaald voor Museum de Fundatie, waar hij in 2007 aantrad als Directeur. Daarvoor werkte hij na een Studie Kunstgeschiedenis achtereenvolgens in de Neue National Galerie en het Prentenkabinet in Berlijn en het Kröller Müller Museum in Otterlo. In 2004 werd hij de Eerste Directeur van het Nieuw Land Erfgoed Centrum in Lelystad. Onder zijn Voortvarende Leiding ging de Bezem door het wat Ingedutte Museum in Zwolle. Het Neo Classicistische Gebouw kreeg een Uitbreiding op het Dak in de Vorm van een Glinsterende Wolk. Ook kwamen er Laagdrempelige Tentoonstellingen om de volgens Keuning Vaak Elitaire Museum Wereld Op te Schudden. Tentoonstellingen van onder meer Jeroen Krabbé werden Grote Publiekstrekkers.

Ook het Volendamse Zang Duo Nick (Schilder) en Simon (Keizer) mocht in 2015 zijn ‘Paling Sound’ presenteren bij Kunstwerken, die waren Gebaseerd op het Nieuwe Album. Bezoekers kregen bij Elk Kunstwerk een ‘Geluidsdouche’ van een Song van Nick en Simon over zich heen. Keuning ziet het als een Missie om ook Mensen te Trekken, die Nooit naar een Museum Gaan, zoals de Klasgenoten van zijn Kinderen, die toen 15 waren. Keuning en zijn Vrouw hebben een Drieling. Van Nieuwkomers in het Museum hoort hij Vaak, dat ze ZichDomVoelen, omdat ze Niet Snappen Wat ze Zien.

Pretpark

Keuning kreeg Met Deze Populaire Tentoonstellingen Ook Hoon over zich heen: hij zou een Pretpark van het Museum Maken. Maar die Kritiek pareerde hij met Gedegen Exposities over de Kunstenaars van de Neue Leipziger Schule, die haar Wortels heeft in de voormalige DDR. Top Kunstenaar Neo Rauch haalde hij naar Zwolle. Lovend waren de Kunstkritieken het Afgelopen Jaar over de Tentoonstelling over de Anti Fascistische Kunst van John Heartfield, die Ageerde tegen de Nazi’s. Keuning heeft een Fascinatie voor deze Kunst uit het Interbellum; hij Studeerde Af op het Werk van Heartfield.

De Bezieling en Bezetenheid, waarmee Keuning van zijn Museum een Culturele en Toeristische Hot Spot wist te maken, leverde hem de Erepenning van de Stad Zwolle op. Ook kreeg hij Onlangs voor de Tweede Keer de Overijsselse Cultuurprijs. Over de Mogelijke Keerzijde van dit Succes wordt Donderdag Meer Duidelijk. Dan worden de Uitkomsten van het Onderzoek naar Keunings Gedrag op de Werkvloer Bekend, Inclusief Eventuele Vervolg Stappen.

Lees ook
Rob Scholte gaat niet naar zijn eigen tentoonstelling ‘Mijn ideeën pakt niemand me af’

Rob Scholte is Al Jaren Vooral een Bekend Persoon, zijn Kunst leek Op de Achtergrond te Staan. Nu komt er In het Zwolse Museum de Fundatie een Overzicht Tentoonstelling van zijn Werk. Zelf zal Scholte, die Niet Bezoeken.

https://www.trouw.nl/cultuur-media/vraagt-ralph-keuning-de-man-die-van-museum-de-fundatie-een-succes-maakte-te-veel-van-zijn-personeel~b7b74042/

Museum de Fundatie stelt Nieuwe Bijeenkomst over Directeur Uit, Personeel Eerst Samen in Gesprek

Personeel van Museum de Fundatie gaat Eerst met Elkaar in Gesprek over de Veiligheid op de Werkvloer, voordat Opnieuw met het Museum Bestuur wordt Gesproken. De Geplande Bijeenkomst van Donderdag Avond is Afgelast. Medewerkers zouden praten met de Raad van Toezicht, Zonder Directeur Ralph Keuning.

Laatste update, 20:57

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henny+de+Lange
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ewoud+ten+Kleij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marion+Groenewoud
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museum+De+Fundatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Personeel+Museum+De+Fundatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zwolle