Henk Mosk – De Stadhuiskrant is ’een totaal overbodig charme offensief’ (PDF)

Henk Mosk over wethouder Michiel Wouters Verkeersproblemen, ontsluiting problemen, parkeerproblemen, alles komt goed (’ga maar lekker slapen’) (foto Peter van Aalst)

De Stadhuiskranteen totaal overbodig charme offensief

Den Helder – Henk Mosk is fractievoorzitter D66 Den Helder. Hij vindt de Stadhuiskranteen totaal overbodig charme offensief’.

Een Stadhuiskrant – huis aan huis bezorgd – moet de mening van de inwoners van Den Helder doen kantelen. Ik gebruik dit artikel niet om nogmaals de voor en nadelen weer te geven. Voorstanders mogen natuurlijk voorstander blijven en tegenstanders zullen ook hun bezwaren houden. Wat wel opvallend is in deze krant: hoe vooringenomen kan je zijn en hoeveel lak heb je aan de mening van de tegenstanders?

Volgens Zeestad directeur Ferdinand Vreugdenhil zijn alle ambtenaren voorstander van het stadhuis op Willemsoord. Wij kennen heel wat ambtenaren, die er een heel andere mening op nahouden.

De huidige tegenstanders krijgen in de krant geen millimeter ruimte. Wie is die gebruiker, vraagt Vreugdenhil zich af: achter die gemeente zitten mensen van vlees en bloed. Mensen, die zich met hart en ziel inzetten voor U, voor deze mooie stad aan het Marsdiep. U ontmoet ze in deze krant: de medewerker klantcontactcentrum, de managementassistent, de teammanager wijkbeheer, medewerker participatie, gemeentesecretaris (baas ambtelijke organisatie), toevallig allemaal voorstanders.

De conclusie van Vreugdenhil is dan ook: wat fantastisch om een stadhuis te realiseren voor een gebruiker, die zo betrokken, zo geïnteresseerd is in de plannen en Willemsoord.

Die vol ongeduld wacht om die werkplek in te nemen. Dat motiveert ons om met de wind in de zeilen, op volle kracht door te gaan!

Verdraaid beeld

Ook vanuit de politiek een totaal verdraaid beeld: een wethouder en een fractievoorzitter van de coalitie (fervente voorstanders) en mevrouw List van Gemeentebelangen (noch oppositie, noch coalitie).

De laatste mag haar twijfels weergeven, die eigenlijk geen twijfels zijn. „Wat vind je van het stadhuis op Willemsoord?” „Ik sta er dubbel in: ik vind het een slecht idee om het stadhuis op Willemsoord te bouwen, maar nu het er toch komt, kunnen we er maar het beste van maken. Ik vind het jammer dat er, met name, in de politiek twee kampen zijn; ik sta daar een beetje tussenin, want ik ben niet voor of tegen.” „Wat verwacht je van het nieuwe stadhuis? „Ik denk, dat het de gemeente Den Helder aantrekkelijker zal maken, voor nieuwe werknemers maar ook bijvoorbeeld voor een nieuwe burgemeester. Het laat zien wat je te bieden hebt. Het liefst zie ik, dat het stadhuis alleen in gebouw 66 komt. In deze tijd dat er meer wordt thuisgewerkt, kun je je afvragen of gebouw 72 nog nodig is.”

Denkt mevrouw List met deze insteek nog iets te bereiken? Gebouw 72 is het stadskantoor voor de ambtenaren mevrouw List en Gebouw 66 is het stadhuis voor bestuur en inwoners. U denkt toch niet, dat het alsnog één gebouw wordt.

Waarom niet een vertegenwoordiger van de oppositie in de krant aan het woord gelaten?

Te gek voor woorden

Te gek voor woorden dat men zo nadrukkelijk een fors deel van de Helderse bevolking niet de kans geeft in deze dure uitgave ook een standpunt uit te dragen Het is ook duidelijk, dat vooral wethouder Michiel Wouters (Beter voor Den Helder) nergens antwoord op heeft.

Verkeersproblemen, ontsluiting problemen, parkeerproblemen, alles komt goed (’ga maar lekker slapen’). Ook de slechte bereikbaarheid blijft onbesproken. Vooral Julianadorp wordt met deze keuze opgezadeld, terwijl er geen aandacht en geld meer over is voor de beloofde dependance.

Iedereen mag een eigen mening hebben over de komst van het stadskantoor en het stadhuis op Willemsoord, maar de Stadhuiskrant is een totaal overbodig charmeoffensief.

Helderse Courant, 28 november 2020, 13:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20201127_68856579

PDF

PDF
Zeestad – Stadhuiskrant, november 2020, Editie 2

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Henk+Mosk
https://robscholtemuseum.nl/?s=D66+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beter+voor+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nancy+List
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeentebelangen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+66
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+72
https://robscholtemuseum.nl/?s=Julianadorp
https://robscholtemuseum.nl/?s=Charme+offensief

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image