Henk-Jan van den Ouden – Heiloo leent helft kosten afslag + Kleine min verontrust alleen oppositie in Heiloo + Heiloo trekt de knip voor de afslag + Heiloo moet helft van kosten afslag financieren

Heiloo leent helft van kosten afslag

Henk-Jan van den Ouden - Heiloo leent helft van kosten afslag, Alkmaarse Courant, 18 november 2017

Alkmaarse Courant, 18 november 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Kleine min verontrust alleen oppositie in Heiloo

Alkmaarse Courant, 22 november 2017

Alkmaarse Courant, 22 november 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Heiloo trekt de knip voor de afslag

Alkmaarse Courant, 23 november 2017

Alkmaarse Courant, 23 november 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo

Heiloo moet helft van kosten afslag financieren

De gemeente Heiloo moet 5,7 miljoen intern financieren voor de aansluiting op de A9. De totale investering, die Heiloo doet is 11,8 miljoen, terwijl er 6,1 miljoen in de reserves zit. Dat blijkt uit een voorstel van het college van B en W aan de gemeenteraad van Heiloo.

Aanvankelijk had de gemeenteraad toestemming gegeven voor een investering van 8,5 miljoen, exclusief btw en indexering. Dat bleek in de loop van de tijd niet voldoende.

Deels komt dat door wensen van de gemeenteraad en extra projecten. Zo wil de gemeenteraad graag, dat de Kapellaan (de straat, die richting de bedevaartkapel Onze Lieve Vrouw ter Nood gaat) open blijft voor verkeer. Die moet dan worden aangesloten op het kruispunt met de Kennemerstraatweg en de Lagelaan, waar de toerit naar de afslag komt. Dat kost 8,5 ton extra, zo is uitgerekend.

Tunnel

Er moet ook een tunnel komen naar de driving range van de golfbaan. De gemeente vond eerst, dat dat de verantwoordelijkheid was van de Golf en Country club Heiloo, omdat die wist, en ermee akkoord was gegaan, dat de driving range ooit zou moeten worden verplaatst. De golfclub wilde de kosten, totaal zes ton, niet ophoesten. De gemeente wilde er echter toch uitkomen met de golfclub, omdat een grondruil nodig was. Nu is besloten, dat de tunnel ten laste gaat van het hele project; Heiloo draagt daar twee ton aan bij. Bovendien moet Heiloo vier ton meebetalen aan een fietsbrug over de snelweg voor een fietspad richting Akersloot.

Verder is er een kostenstijging van het totale project van drie miljoen, waarvan zes ton voor rekening van Heiloo komt. Indexering van het project vanwege inflatie kost Heiloo 7,5 ton, en niet verrekenbare BTW nog eens een half miljoen.

Dit alles bij elkaar kost dus 11,8 miljoen. Daarvoor zet de gemeente 6,1 miljoen euro in uit de reserveringen, die hiervoor zijn gemaakt. De overige 5,7 miljoen wordt over dertig jaar in de begroting uitgesmeerd. Dit betekent, dat Heiloo vanaf 2021 elk jaar bijna twee ton aan extra afschrijvingslasten heeft. Intussen kan Heiloo ook nog weer inkomsten halen uit grondverkopen.

Noordhollands Dagblad, 23 november 2107, 12:59

https://www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo/heiloo-moet-helft-van-kosten-afslag-financieren