Henk Jan den Ouden – Ouder Echtpaar mag Niet Meer op Recreatiepark De Woudhoeve Wonen: ’Er is Geen Goedkoop Huis te krijgen’

De Woudhoeve re Egmond aan den Hoef, waar de huisjes niet meer permanent bewoond mogen worden (foto Hans van Weel)

Ouder Echtpaar mag Niet Meer op Recreatie Park De Woudhoeve WonenEr is Geen Goedkoop Huis te krijgen

Egmond aan den Hoef – Het Oudere Echtpaar Kool mag Niet Meer in een Vakantie Huisje op Recreatie Park De Woudhoeve in Egmond aan den Hoef wonen. Dat blijkt na een Uitspraak van de Raad van State.

Het Echtpaar verkocht vijf Jaar geleden hun Woning en kocht in 2017 een Vakantie Huisje op De Woudhoeve. Ze gingen daar Wonen en schreven zich in als Woning Zoekende, maar vroegen ook aan de Gemeente een Gedoog Beschikking om op De Woudhoeve te kunnen blijven Wonen.

Het College van Bergen wees dat twee Keer af en gelastte het Echtpaar op 30 september 2019 het Huisje te verlaten. Omdat ze in Bezwaar en later in Beroep gingen, verlengde het College de Termijn twee Keer met een Jaar. Het Echtpaar ving Bot bij de Rechtbank, en stapte naar de Raad van State.

Daar betoogde Kool, dat het vanwege de Krappe Woningmarkt Onmogelijk was geworden om een Betaalbaar Huis te vinden, en dat er bovendien andere Regels op Komst waren voor Recreatie Woningen. Dat laatste gold echter alleen voor Vakantie Huisjes in de Tuin bij een Hoofd Woning. Die Versoepeling was bovendien op dat Moment Nog Niet Ingegaan, zo redeneerde de Raad van State. Dat er Geen Goedkoop Alternatief was, is een Risico, dat het Echtpaar Kool Nu Eenmaal liep. Ze hebben meer dan twee en een half Jaar de Tijd gehad om Iets Anders te Zoeken.

Spanje

Kool wees er verder op, dat hij en zijn Vrouw Al Dik in de Zeventig zijn en een Broze Gezondheid hebben. Verhuizing naar hun Zoon in Spanje was Financieel en Emotioneel Niet Mogelijk, stelde hij. De Raad van State vond echter, dat Kool. dat Onvoldoende Aannemelijk gemaakt had. Er was dus Geen Grond voor het College om van Handhaving af te zien. Kool beriep zich ook nog op de Zorgplicht van een Gemeente voor zijn Inwoners. De Raad van State vond, dat er Geen Bijzondere Omstandigheden waren om die Zorgplicht in dit Geval Af te Dwingen.

Het Echtpaar zal dus een andere Permanente Woning moeten zoeken, wellicht alsnog via een Woningcorporatie. Het Huisje op de Woudhoeve mogen ze wel als Vakantie Huisje aanhouden.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220413_48962456

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Woudhoeve
https://robscholtemuseum.nl/?s=Recreatie+Park+De+Woudhoeve
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vakantiehuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Permanente+Bewoning
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gedoog+Beschikking
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zorgplicht
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raad+van+State
https://robscholtemuseum.nl/?s=Egmond+aan+de+Hoef
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeente+Bergen